Χειροθεσία Αναγνωστών στην Φανερωμένη Χολαργού 12/05/2019

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer

Την δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα (12 Μαίου 2019) τιμώνται οι Μυροφόρες, οι ευσεβείς εκείνες γυναίκες, οι οποίες παρακολούθησαν τη διδασκαλία και τη δημόσια δράση του Ιησού Χριστού.
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου Δρ. Κύριλλος Κατερέλος Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας προέβη στην χειροθεσία στο βαθμό του Αναγνώστη τέσσερεις μαθητές από τον δεξιό χορό όπου διακονεί ως Πρωτοψάλτης ο Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, Πρωτοψάλτης – Μουσικοδιδάσκαλος, Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Στο κήρυγμα του, Ο Θεοφιλέστατος ΕπίσκοποςΑβύδου Δρ. Κύριλλος Κατερέλος ευχήθηκε στους νέους αναγνώστες να είναι άξιοι και αναφέρθηκε στα χαρίσματα που δίδονται μέσα στην Εκκλησία από τον Επίσκοπο για την καλύτερη διακονία των πιστών, τονίζοντας ότι ένα από αυτά είναι και το «χάρισμα – αξίωμα» του Αναγνώστη, ως κατωτέρου βαθμού Ιεροσύνης. Ο Αναγνώστης είναι αυτός, ο οποίος διακονεί εντός του Ιερού Βήματος αλλά και στο Ιερό Αναλόγιο διαβάζοντας τα Ιερά Κείμενα.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
Διονύσιος Θανασούλης Λαμπαδάριος του Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Νικόλαος Κρουστάλης Ιεροψάλτης
Σωτήριος Κρανιώτης μέλος δεξιού χορού
Ευθύμιος Αγαπητός μέλος δεξιού χορού

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ
Films Producer
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

DSC04381.JPG
DSC04382.JPG
 
Last edited:
Top