Αρχείο π. Δοσιθέου - Ι. Μ. Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής

http://www.synodinresistance.org/Publications_el/Dositheos.html
Συνεχίζεται η ανάρτηση σπανίων ηχητικών ντοκουμέντων στην ιστοσελίδα της Ιεράς Συνόδου των Ενισταμένων, από το αρχείο της Ι. Μ. Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης.

Προστέθηκαν και τέσσερις αργές δοξολογίες: Πέτρου σε λέγετο και σε άγια, Γρηγορίου σε πλ. του δ΄ και Φωκαέως σε γ΄
 

grecothegekko

Νέο μέλος
Μἠπως καποιος έχει πληροφορίες ποτε θα αναρτηθούν περισσότερα απο του αειμνήστου;

Ξέρω οτι πρόκειται για 120+ :eek: ώρες ηχογραφήσεων, μάλλον θα ηχογραφήθηκαν ολόκληρα το Αναστασιματαριον Ιωάννου, το Ειρμολόγιον, Δοξαστάρια Πετρου ΚΑΙ Ιακώβου (αυτο μονο θα ήταν 40-50 ώρες:D), τα μαθήματα της Πανδεκτής, και άλλα κλασικά. Θησαυρός που μας ακόμα περιμενει....:)

Εως τοτε έχουμε ~9.5 ώρες...πρώτα ο Θεός....
 

prenumele

Παλαιό Μέλος
Απο ΓΚΜ
Ζητωμεν ΑΥΤΟΥΣΙΑΣ ηχογραφησεις

Άλλαι πληροφορίαι πηγαζοντων εκ του εκ νεοτητος μακροχρονιου μαθητου του Δοσιθεου μοναχου, ιερομοναχου Πατρος Χρυσοστομου Δ., του παλαιου εορτολογιου, με τον οποιον συνεψαλλον εν Μοντρεαλ δια περιπου 2 ετοι.....

Υπαγορευε εκ στηθους τα σημαδοφωνα εις τους μαθητας αυτου, οπως, επισης, και την παραλλαγην διαφορων μελων.
Οι μαθηται αυτου θα μετεγραφον και υστερον επαρελλαγηζον (και πάλιν τουτο εγενετο εκ στηθους οσο αφορουσε τον μοναχον Δοσίθεον).

Ο πατέρας Χρυσόστομος αφηκε μοι τας σημειώσεις και ασκήσεις τας οποιας εκατεγραφε κατα την μαθητειαν αυτου, καθώς και ορισμενας παλαιας κλασσικας εκδόσεις εκ των οποιων ειχε μελετήσει με τον μοναχόν Δοσίθεον.

Ο πατέρας Χρυσόστομος εκοιμήθη εν Χριστω, υποκυπτοντας εις μιαν σπανιον, γρήγορον και συντρηπτικην μορφην καρδιακου καρκινου.


Προσθετω εδω τα εξης

Ο πατερας Χρυσοστομος μου ειχε διηγηθη οτι πολλακις, ο Δοσιθεος μοναχος ηκροατω διαφορους εκτελεσεις εν ραδιοφωνω και υστερον, ετηλεφωνουσε και εκαμνε κριτικην, επωνυνος.


Καποτε, επηγα μ ενα φιλον, χειρουργον, εις την Ι Μ Κ κ Ι, οπου παρακολοθησα εκ του αναλογιου την ακολουθειαν εις τον διπλανον Ναον, λογου σεισμου, οπου ο πατηρ Διονυσιος, μαθητης του πατρος Δοσιθεου του και νυν Πρωτοψαλτου της ΙΜΚκΙ,εψαλλε εκ φυλλαδων περιχοντωμ συνθεσεις του πατρος Δοσιθεου: διεκρινα Στανιτσικες επιρροες, τοσον εις τον Πρωτοψαλτην, οσο και εις τον Πρωτοκανοναρχον αυτου.

Mετα το περας της ακολουθεις, πρωτηκουσα την φωνην του πατρος Δοσιθεου, ανευ ισοκρατηματος, και ειπα εις τον μαθητην του, πατεραν Διονυσιον: Ιακωβος!

Υστερον, ο πατηρ Διονυσιος μου εδιηγηθη διαφορα περι του Δοσιθεου.
πχ
οτι ο Μοναχoς Δοσiθεος ειχε μεγιστον θαυμασμον δια τον Ιακωβον Ναυπλιωτην, υπερανω των υπολοιπων ιεροψαλτων.


Καπου εις το Byzantinechant forum ειχε γραψη ο ΙΑ (Λαοσυνακτης......)
οτι τον ειχε συναντησει εις σταθμον τραινου η metro της Αθηνας, και οτι οτι ο Δοσιθεου του εξηγησεν διαφορας τεχνικας του Ιακωβιτικου υφους τας οποιας ειχε καταγραψει.


Ηκουγον σημερον και παλιν τας ηχογραφησεις κεκραγαριων εις πλ β Ιακωβου, Οτι Σωτηρα ετεκες (special κατ εμε διαστηματα και οχι τα Πρωτο βαρυκα τα οποια συνιθηζουν μερικοι), Δουλοι Κυριον.

Το εξ υστερων προστεθεν παρα του μαθητου αυτου ισοκρατημα ΑΔΙΚΕΙ τας ηχογραφησεις.... καλυτερον να μας αναρτησουν την ΑΥΤΟΥΣΙΟΝ ηχογραφησιν, ανευ ισοκρατηματος, πολλακις ασταθους και αχαρου φωνητικης χροιας.

Δυναμαι να ειπω οτι ειναι ο Δοσιθεος μοναχος υπαρχη απο τους ΣΤΑΘΕΡΟΤΕΡΟυΣ ψαλτας
===τοσον εις τα διαστηματα
==== οσον εις τον χρονον
==== και τας αναλυσεις.

Εις τα διαστηματα, τολμω ειπειν οτι υπαρχη στατιστικως περισσοτερως συνεπης και απο τον Ιακωβον Ναυπλιωτην (ισοτιμως συνεπης υπαρχουν οι ομαδικο φαλτσο διαστηματικο εκτελεσται καποιων σχολων...)
προσοχη: συνεπης = precise ακριβης == accurate
Εις τας αναλυσεις, ΣΧΕΔΟΝ ισοτιμος.
Εις τον χρονον, ΣΧΕΔΟΝ ισοτιμος.
Εις την ομογενην εκφρασην, υποδειγματικος == κι ενα προτερημα == η τοποθετησις φωνης ΑΠΑΡΑΛΛΑΚΤΟΣ!

Μου ειναι δυσκολον να παραδεχθω, αλλα πρεπει να το καμνω, οτι καποιος θα εφτανε Ιακωβον, Τσολακιδην, κτλ...

Εαν δεν μας εκδοσουν τα αυτουσια πρωτοτυπα, θα παιδευθωμεν να αφαιρεσωμεν το ασχετον, κατ εμε ισοκρατημα ....
 
Last edited:
Θερμές ευχαριστίες στον κ. Μιχαλάκη, για τις πληροφορίες. Με συγκίνησε ιδιαιτέρως η αναφορά του στον αείμνηστο π. Χρυσόστομο Δάβαρη, του οποίου τις θεολογικές ικανότητες, αλλά όχι τις ψαλτικές, είχα υπόψιν. Ευχής έργον θα ήταν αν είχε ο κ. Μιχαλάκης ηχογραφήσεις του.
Ανεβάζω και μια ηχογράφηση από τον π. Δοσίθεο, σε μεγάλη ηλικία, τιμής ένεκεν.
 

Attachments

  • Ερχόμενος ο Κύριος - Δοσίθεος.mp3
    2.8 MB · Views: 149

grecothegekko

Νέο μέλος
Σας ευχαριστώ θερμώς κ. Μιχαλάκη για τις πληροφορίες και κ. Νικόλαε για την ανεκτίμητη ηχογράφηση.

Μια (ίσως "crazy":wink:) ιδέα:

Μἠπως κάποιος απο το Ψ, ο οποἰος έχει τεχνολογική πραγματογνωμοσύνη και που ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει με την Ιερά Μονἠ αν είναι δυνατόν να βοηθήσει με ψηφιοποίηση αυτοὐ το μεγάλου και ανετίμητου αρχείου.

Δυστυχώς, μένω στο εξωτερικό και δεν μπορὠ, αλλιώς ευχαρίστως θα προσπαθούσα.

Εδώ αναρτώ το δικό μου αρχειό, το οποίο περιλαμβάνει τα ἀπαντα του αειμνήστου π. Δοσιθέου που έχουν ήδή αναρτηθούν στο διαδίκτυο (στο Ψ, στην ιστοσελίδα της Μονής, κτλ.) , όλα οργανωμένα. Το σύνολο είναι 9.5 ώρες .

Δυστυχώς, δεν προσθέτω εγω καινούργιο υλικό, εκτος απο το Δοξαστικό Αναστάσεως Ημέρα του Χρυσάφου του Νέου, του οποίου την ταχύτητα έχω διωρθώσει :D. Ὀλα σε mp3 (πολλἀ ἠταν σε wma στην ιστοσελίδα της Μονής).

http://www.mediafire.com/download/v609j65bhy6rex5/Π._Δοσίθεος_Κατουνακιώτης.zip

Αντώνης Κ.
 

Tobias

New member
Μἠπως καποιος έχει το Αναστασιματάριον Ιωάννου του π. Δοσιθέου; Στην ιστοσελίδα της Μονής υπάρχουν μόνο κάποια κομμάτια από διάφορους ήχους.
 
Top