[Suggestion] Γρηγόριος Ζάρκος-Σταμάτιος Κίσσας

Καλησπέρα φίλοι μου.
Όπως είχα πει και εδω, τον Αύγουστο του 2008 ετελέσθη στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο.
Εκείνο το απόγευμα έψαλλαν ο τότε Πρωτοψάλτης του Ναού-νυν Άρχων Πρωτοψάλτης Μητροπόλεως Πειραιώς και Πρωτοψάλτης Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιά Γρηγόριος Ζάρκος και ο Πρόεδρος του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης-νυν Άρχων Πρωτομαίστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγ. Εκκλησίας Σταμάτιος Κίσσας.
Στην ηχογράφηση που ακολουθεί, οι δύο Πρωτοψάλτες δίνουν ένα πραγματικό ρεσιτάλ ψαλτικού-μεγαλοπρεπούς ύφους και εκτελεστικής δεινότητας.
Ο Γρηγόρης στα καλύτερά του, με εμφανή εκείνο το απόγευμα την επίδραση της Κωνσταντινούπολης και ο κ. Σταμάτης να θυμίζει Πατριαρχικό Ναό αλλά και-ας μου επιτραπεί- τον Άρχοντα Δημοσθένη Παϊκόπουλο.
Ακούγεται μάλιστα σε κάποιο σημείο ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Μάγειρας.
Παρακαλώ ακούστε ειδικά οι νεότεροι και αρχόμενοι ιερψάλτες την ηχογράφηση αυτή, η οποία είναι μακριά από ακρότητες και επιδείξεις και αποτελεί μάθημα ψαλτικού αρχοντικού ύφους, ρυθμού και για τους μύστες θυμίζει παλιές και καλές εποχές.
Θεωρώ ότι είναι σε όφελός μας.:)
Καλή ακρόαση!! :)

ΥΓ:Η ηχογράφηση επειδή είναι εξωτερική από κασσετόφωνο, έχει υποστεί ελαφρά επεξεργασία αποθυροβοποίησης.
 

Attachments

  • Γρηγόριος Ζάρκος-Σταμάτιος Κίσσας.mp3
    15.2 MB · Views: 209
Top