«Θεοτόκε Παρθένε» Π. Μπερεκέτου οκτάηχον ψάλλει ο Θ. Βασιλικός

P

PANROUST

Guest
Δεν ξέρω αν τα έχει κατεβάσει κάποιος φίλος..αν ναι συνχορέστεμαι...
 

Attachments

  • 1.mp3
    7.3 MB · Views: 561
  • 2.mp3
    3.3 MB · Views: 312
  • 3.mp3
    8.4 MB · Views: 344
  • 4.mp3
    7.3 MB · Views: 362
  • 5.mp3
    7.3 MB · Views: 315
  • 6.mp3
    6.4 MB · Views: 302
  • 7.mp3
    8.5 MB · Views: 298

meteora

Τις Θεος Μέγας........
Απλά τέλειος...δεν υπάρχουν λόγια.....στο 3κομμάτι το κράτημα κόβεται απότομα...μηπως μπορείτε να το ανεβάσετε ολόκληρο το Μαρία ο Κύριος μετά Σου..??
 
Ειδικά στο πρώτο κομμάτι του Θεοτόκε Παρθένε σε α' ήχο , η φωνή του κ. Βασιλικού είναι ολόιδια με τη φωνή του καλλιφωνοτάτου Πρωτοψάλτου κυρίου Εμμανουήλ Χατζημάρκου!!!
Για την σύγκριση μπορείτε να ακούσετε το αντίστοιχο κομμάτι εδώ:
http://http://www.ieropsaltis.com/psalt_Xatzimarkos.htm

Και αν δεν κάνω λάθως λόγω της πολύ καλής μιμίσεως του ύφους και της φωνής του κυρίου Χατζημάρκου από τον Θ.Βασιλικό ο πρώτος κατέφυγε σε νομική αντιπαράθεση με τον δεύτερο!!!
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Και αν δεν κάνω λάθως λόγω της πολύ καλής μιμίσεως του ύφους και της φωνής του κυρίου Χατζημάρκου από τον Θ.Βασιλικό ο πρώτος κατέφυγε σε νομική αντιπαράθεση με τον δεύτερο!!! [/FONT] [/SIZE]
Δεν πιστεύω να γίνονται και τέτοια πράγματα στον χώρο μας. Κάθε δημιουργική μίμηση επαινετή είναι. (Αν ήταν έτσι θα έπρεπε και ο κ. Βασιλικός να καταφύγει σε παρόμοια αντιπαράθεση με τον κ. Χαρδαβέλλα).
 

farlekas 1980

Παλαιό Μέλος
Και ο Αρχων Χαριλαος Ταλιαδωρος κατα του αρχοντα Αθανασιου Βουγιουκλη !:wink: !
 
Καταρχάς καλησπέρα κύριε Γιώργο! Την πληροφορία αυτή μου την είχαν δώσει και ο δασκαλός μου ο 'Αρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μ.Τ.Χ.Ε κύριος Χάρης Νταραβάνογλου που την εποχή εκείνη ήταν μαζί με τον αδελφό του Γρηγόρη στη χορωδία του κ.Βασιλικού αλλά και από τους πολύ καλούς μου φίλους κ.Γιώργο, Μάκη και Τάσο Ναούμ!
Κι εγώ πιστεύω πως δεν ήταν καθόλου σωστή η κίνησις του κυρίου Χατζημάρκου να κινηθεί δικαστικώς διότι αν συνέβαινε αυτό από πολλούς ιεροψάλτες αυτοί θα έπαυαν πλέον να κοσμούν τα αναλόγια και θα κοσμούσαν τα έδρανα των δικαστηρίων!!!
Τι να πω εγώ είμαι μόλις 18 ετών εσείς τα ξέρετε καλύτερα τα πράγματα!
 

agrovas

Βασίλης Αγροκώστας
Τί φωνή Θεέ μου!!!

Να κάθεσαι ν' ακούς με τις ώρες....

Κάθε φορά που κατεβαίνω Αθήνα αν τύχει να παραμείνω και Κυριακή ο Αγ. Θωμάς είναι η πρώτη μου επιλογή για εκκλησιασμό και μουσικό "κλέψιμο":wink:
 

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Ειδικά στο πρώτο κομμάτι του Θεοτόκε Παρθένε σε α' ήχο , η φωνή του κ. Βασιλικού είναι ολόιδια με τη φωνή του καλλιφωνοτάτου Πρωτοψάλτου κυρίου Εμμανουήλ Χατζημάρκου!!!

Αυτο που εγω γνωριζω απο μαθητη του Χατζημαρκου ειναι πως απο ενα σημειο και μετα ο Χατζημαρκος οταν ακουγε για Βασιλικο εβγαζε καντιλες!:p Και αν σκεφτει κανεις πως ειναι νευρικο ατομο, καταλαβαινετε τι γινοταν:p:D:D Το γιατι επιτρεψτε μου να μη το πω -συμφωνα παντα με τη μαρτυρια αυτου του ατομου- διοτι δεν γνωριζω εαν ευσταθει.:wink: Οπως και να'χει ομως ο δανεισμος καλων στοιχειων ειναι θεμιτος και σε καμμια περιπτωση λογος αντιδικιας... για ονομα του Θεου:cool: Επισης ο Θ. Βασιλικος στα πρωτα του βηματα μιμουνταν καπως τον Χατζημαρκο και κυριως επερνε θεσεις του Μανωλη κατι το οποιο ολοι μας κανουμε!:wink: Στο συγκεκριμενο κομματι δεν θα ελεγα πως μοιαζει και τοσο με τον Χατζημαρκο... εξαλλου η φωνη του Μανωλη ηταν ιδιαιτερη.
 
Last edited:
Τί φωνή Θεέ μου!!!

Να κάθεσαι ν' ακούς με τις ώρες....

Κάθε φορά που κατεβαίνω Αθήνα αν τύχει να παραμείνω και Κυριακή ο Αγ. Θωμάς είναι η πρώτη μου επιλογή για εκκλησιασμό και μουσικό "κλέψιμο":wink:

Όντως κύριε Βασίλη ο κ.Βασιλικός έχει φωνάρα!
Εγώ είχα πάει στον Άγιο Θωμά την ημέρα που γινόταν η παρουσίαση του βιβλίου του κ.Βακάκη για τον 'Αρχοντα με τον δασκαλό μου τον κ.Χάρη Νταραβάνογλου και είχα τρελαθεί!!!!
Είχα ακούσει αρκετές φορές τον κ.Βασιλικό απ'τά CD αλλά το LIVE δεν συγκρινόταν με τίποτα!!!
Διαφωνώ βέβαια με το ύφος του και τους πολλούς λαρυγγισμούς, τα περίεργα γυρίσματα και τις υπερβολικές κορώνες που κάνει διότι θαυμάζω το πατριαρχικό ύφος όπως το διατήρησαν και το μετέδωσαν οι 'Αρχοντες Ιάκωβος Ναυπλιώτης, Κων/νος Πρίγγος,κ.λ.π!!!
Αλλά δεν είμαι από εκείνους που εκμηδενίζουν τους υπόλοιπους ιεροψάλτες!
Ο κ. Βασιλικός ήταν και είναι μία απ'τις μεγαλύτερες φωνές τις ψαλτικής τέχνης!
Στην Εκκλησία είναι απαράδεκτον να υπάρχουν έχθρες και αντιπαραθέσεις!
 

agrovas

Βασίλης Αγροκώστας
Την 1η φορά που πήγα στον Άγιο Θωμά για να ακούσω τον Θ. Βασιλικό θυμάμαι οτι έφτασα στο Ναό την ώρα των Αναβαθμών και όντας ακόμα στο Νάρθηκα για να ανάψω κερί, άκουγα από τα μεγάφωνα μία φωνή χαμηλή, "γεροντίστικη" και γεμάτη "γρέζια". Σκέφτομαι: " Αυτός θα είναι κάποιος παππούς που θα βοηθάει στον Όρθρο". Μπαίνω μέσα στον κυρίως Ναό και τί να δω;Η φωνή που περιέγραψα προηγουμένως ήταν του Βασιλικού!!! Φανταστείτε την απογοήτευσή μου η οποία ευτυχώς δεν κράτησε πολύ, αφού μετά από λίγο κατάλαβα οτι με αυτόν τον τρόπο ο Θ. Βασιλικός έκανε "ζέσταμα". Όταν λοιπόν έφτασε στους Αίνους, η βάση εκτοξεύτηκε στα γνωστά για τον Βασιλικό τονικά ύψη και η φωνή καθάρισε κι απόκτησε τον όγκο και το χρώμα που τόσο καλά γνώριζα από τις ηχογραφήσεις και τις κασσέτες. Στο δε Χερουβικό με "αποζημίωσε " με το παραπάνω αφού μέτρησα φράσεις στο άνω Βου-Γα γύρω στα 10-15 δευτερόλεπτα με μία ανάσα!!! Τέρας τεχνικής και γνώσης της φωνής του. Εκεί πραγματικά θαύμασα, κατανύχθηκα, προσευχήθηκα, γέμισα, με λίγα λόγια ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ!

Την επόμενη φορά που πήγα , τόλμησα και ανέβηκα δίπλα του για ένα δωρεάν μάθημα από κοντά. Πραγματικά απολαυστικός κι από κοντά!
Μου έδωσε και είπα το απολυτίκιο στην είσοδο κι εγώ ίσα που μπορούσα να ψάλλω από το άγχος...

Να είναι καλά και να ψάλλει για πολλά χρόνια ακόμη...
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
... η φωνή του κ. Βασιλικού είναι ολόιδια με τη φωνή του καλλιφωνοτάτου Πρωτοψάλτου κυρίου Εμμανουήλ Χατζημάρκου!!!.

Σύγκρινε και την εκτέλεση του «Άξιον Εστί» του Χ. Παπανικολάου (δες εδώ).
 
Top