Αργές καταβασίες ''Πεποικιλμένη...'' (Κοιμ. Θεοτόκου), Πέτρου Λαμπαδαρίου.

P

ptz

Guest
-Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω δημόσια πολλά μέλη του Ψαλτολογίου,γνωστούς και μη,που δημόσια,με προσ.μηνματα,με μειλ και σμσ,μου ευχήθηκαν για την ονομαστική μου εορτή,ακόμη και σήμερα.

-Για κέρασμα,πάλι από την ψυχή μου,παραθέτω τις αργές κατβσίες''Πεποικιλμένη...'',που ψάλλαμε προχθές στο Ι.Μητρ.Ναό Σπάρτης,φυσικά του Διδασκάλου και Ευεργέτου όλων μας κυρ ΠΕΤΡΟΥ.
Και βέβαια όποιος έλθει ή διέλθει από Σπάρτη είναι ευσπρόδεκτος.

-Τέλος μία εκπεφρασμένη και αλλού άποψή μου που αποκρυσταλλώθηκε ύστερα από 35+ χρόνια επί αναλογίων,με όχι πατερναλιστική διάθεση,αλλά
υποβοηθητική-ειδικά προς τους νέους μύστες της Βυζ.Μουσικής.Ας ψάλλει ο καθένας με όποιο ύφος νομίζει και πιστεύει ως σωστό.Και με όποιο τρόπο αναλύσεων.Ομως ας προσπαθήσουμε όλοι-παλαιοί και νέοι-να επαναφέρουμε τα κλασικά βιβλία με τα κλασικά μέλη στα αναλόγια.
-Δεν μπορείτε να φανταστείτε στις 10ετίες '60 και '70,τι τραβούσαμε να βρούμε ένα κλασικό βιβλίο π.χ Δοξαστάριο Πέτρου,από κάποιον,γιά να αντιγράψουμε ότι προλαβαίναμε.Ξέρετε τι λεφτά από το υστέρημα είχα δόσει στον Λαντίκα [ξηροί καρποί- οδός Σωκράτους], που εμπορευόταν τα των Θεσλνικέων?
Και ξέρετε ότι τότε χλεύαζαν όποιον έψαλλε κλασικά?
Σήμερα με την αλματώδη τεχνολογική εξέλιξη, έχουμε όλα τα κλασικά διαμάντια άμεσα,καθαρά,σε μεγέθυνση,έγχρωμα,δωρεάν ή πάμφθηνα.
Οσοι δεν το έχουν δοκιμάσει,ας το τολμήσουν.Θα εκπλαγούν.

Και πάλι σας ευχαριστώ.Υγεία σε όλους,Π.ΤΖ
 

Attachments

  • Κατβσιες[αργες]Κοιμ.Θτκου-ΠΕΤΡΟΥ.mp3
    7.8 MB · Views: 186

christos_v

Παλαιό Μέλος
-Για κέρασμα,πάλι από την ψυχή μου,παραθέτω τις αργές κατβσίες''Πεποικιλμένη...'',που ψάλλαμε προχθές στο Ι.Μητρ.Ναό Σπάρτης,φυσικά του Διδασκάλου και Ευεργέτου όλων μας κυρ ΠΕΤΡΟΥ.



Αξιος!

 
Last edited by a moderator:

Lakedaimonios

Ευάγγελος Θεοδώρου
Πολλά συγχαρητήρια δάσκαλε! Δεν ήμουν μαζί του εκείνη την ημέρα λόγω υποχρεώσεων σε άλλο ναό, και τελικά με κάνει να μετανιώνω κάθε φορά που είτε ευλόγως είτε όχι, απούσιάζω.
 
Top