26. Εγκώμιον Αγίας Παρασκευής Ε. Φαρλέκα

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Το ιστορικό
Στενός φίλος και συνεργάτης του αειμνήστου Εμμ. Φαρλέκα υπήρξε ο επίσης αείμνηστος Γιώργος Ζαρακοβίτης μετά το θάνατο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του αδελφού του Κώστα Ζαρακοβίτη (εκ των βοηθών του Θρ. Στ.) ένα μικρό τευχίδιο χειρόγραφο του Εμμ. Φαρλέκα με διάφορες συνθέσεις του, κιτρινισμένο απ' το χρόνο και σε πολλά σημεία δυσανάγνωστο.
Ο Κώστας μου το έδειξε και με ρώτησε αν θα μπορούσα να το πληκτρολογήσω στον υπολογιστή για προσεχή έκδοση προς τιμήν τόσον του Φαρλέκα όσον και του αδελφού του.
Μέγεθος σελίδας ήθελε Α5 (εγκόλπιο) και μετά από ομολογώ κοπιαστική εργασία ήταν η πρώτη μου μεγάαααλη:D δουλειά 250 σελίδων με τις κυκλοφορούσες στο διαδίκτυο βυζαντινές γραμματοσειρές (και για τις οποίες ευχαριστώ από τη θέση αυτή τους δημιουργούς) με τις οποίες το πάλαιψα και μάλιστα χωρίς να δουλεύει η μακροεντολή στοίχισης και το πλαίσιο κειμένου:(!
Όσοι γνωρίζετε, καταλαβαίνετε τι τράβηξα! (Και ακόμα ψάχνομαι)...
Απ αυτή λοιπόν τη μεγάαααλη δουλειά, επισυνάπτω ένα δείγμα επ' ευκαιρία της εορτής της Αγίας Παρασκευής, και παρακαλώ τα μέλη του forum να κρίνουν επιεικώς την όλη προσπάθεια. Δεν άλλαξα κάτι από το χειρόγραφο, μόνο τα ισοκρατήματα είναι προσθήκη δική μου, και σε μερικές αλλαγές ήχων ομαλοποίησα τις απότομες πτώσεις αφαιρώντας γοργά όπου αυτό ήταν δυνατό.
Ενδεικτικά αναφέρω τα περιεχόμενα: Κύριε ελέησον, Τρισάγια Αποστόλου 2, σύντομα χερουβικά 8, λειτουργικά, Άξιόν εστιν, και τέλος Εγκώμια πανηγύρεων διαφόρων εορτών, που είναι μελοποίηση των απολυτικίων, εμπλουτισμένων με φράσεις από τα δοξαστικά τους. Από αυτή την ενότητα είναι το συνημμένο. (Αν μπορεί κάποιος ας διπλασιάσει τη σελίδα, νομίζω όλοι θα τό 'θελαν).
Καλή ανάγνωση.

Υ.Γ. Αλοίμονό σας αν δεν το μάθετε απ' έξω! (Αν δεν κάνω την πλάκα μου θα σκάσω!):D:D:D
 

Attachments

  • ΕΓΚΩΜΙΟ ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.pdf
    184.6 KB · Views: 351

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Ευχαριστούμε πολύ Κε Γιάννου! Συγχαρητήρια για την υπομονή και τον κόπο στον οποίο μπήκατε για χάρη όλων όσων θα χαρούν στο μέλλον αυτό το (σίγουρα αξιόλογο) πόνημα του αειμνήστου Εμμ. Φαρλέκα.

Μήπως έχουμε καμία ιδέα/πληροφορία/υποψία :D για το πότε θα έχουμε στα χέρια μας την έκδοση;
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Θερμά συγχαρητήρια στον εξαίρετο γραφέα και αιωνία η μνήμη του σπουδαίου συνθέτη.
(Τα τεριρέμ μπορούν να αξιοποιηθούν και αυτοτελώς σε άλλες περιστάσεις). Ευχαριστούμε πολύ κ. Γιάννου!
 

Βασίλης Κιαμηλίδης

Βασίλης Κιαμηλίδης
Κύριε Γιάννου το επισυνάπτω όπως το ζητήσατε σε μεγέθυνση, σε word και σε pdf ώστε να συμπληρώσετε τροποποιήσετε διορθώσετε και γενικά ότι και όπως το θέλετε.
Επίσης νομίζω πως υπάρχει η δυνατότητα να το κάνετε και εσείς στην ανάλογη μεγέθυνση 120% περίπου, εάν κάνετε τις εξης ενέργειες.
1.Εκτύπωση σε pdf
2. Ιδιότητες,
3. χαρτί ποιότητα,
4.Για προχωρημένους,
5. κλίμακα και αλλάζετε από 100% σε 120% ???
Με την ευκαιρία, να σας ευχαριστήσω για τα Πάμπολλα Δώρα σας, και εύχομαι όπως ο Κύριος να σας τα ανταποδίδει νυν και αεί, και κατά τον πόθον σας.
Βασίλης Κιαμηλίδης
 

Attachments

  • Egkomion Agias Paraskeyis.doc
    1.2 MB · Views: 110
  • Egkomion Agias Paraskeyis.pdf
    624.1 KB · Views: 236
Top