Βυζαντινός Χορός «Τρόπος» (Κωνσταντίνος Αγγελίδης)

Μιχάλης Τζωρτζής

Παλαιό Μέλος
[Σημείωμα συντονιστή (ΔΚ)] Αυτό και το επόμενο μήνυμα μεταφέρθηκε από άλλο θέμα που αποσύρθηκε.

Γνωρίζετε κάποιον κύριο Αγγελίδη Κωνσταντίνο ιεροψάλτη, και αν ναι που μπορω να τον βρω?

neaskiti, δες εδώ: http://www.analogion.com/forum/showthread.php?p=1125 και εδώ.

Επίσης, από συμμετοχή της χορωδίας σε Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Χρυσοστόμου Λακατάμειας στην Κύπρο δες εδώ: http://www.agiou-chrysostomou-naos.org/byzantini%20mousiki.htm
 
Last edited by a moderator:

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Επίσης, από συμμετοχή της χορωδίας σε Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Χρυσοστόμου Λακατάμειας στην Κύπρο δες εδώ: http://www.agiou-chrysostomou-naos.org/byzantini%20mousiki.htm

Μηπως υπαρχει ηχογραφημενη ολοκληρη η ακολουθια ; Αν ναι , θα παρακαλεσω αν γινεται να την ανεβασεις ολοκληρη . Ευχαριστω .
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Άνοιξα αυτό το θέμα για να μεταφέρω δύο σχετικά μηνύματα από άλλο θέμα.
 

Λάμπρος Λιασής

Παλαιό Μέλος
Μουσικό δείγμα από τη συναυλία στο Μέγαρο με τίτλο "Από το Πάθος στην Ανάσταση"
 

Attachments

  • 02. Σήμερον η χάρις_Π Φιλανθίδη.mp3
    5.1 MB · Views: 177
  • 04. Ερχόμενος ο Κύριος.mp3
    3.6 MB · Views: 161
  • 06. Μακαρισμοί.mp3
    7.1 MB · Views: 161

panosdohi

Παναγιώτης Παρασκευόπουλος
Μουσικό δείγμα από τη συναυλία στο Μέγαρο με τίτλο "Από το Πάθος στην Ανάσταση"

Ευχαριστούμε για το μουσικό δείγμα αλλά γιατί δεν την ανεβάζεις ολόκληρη τη συναυλία σε mp3; Καλό και το βίντεο αλλά το mp3 γίνεται και cd.
 

Λάμπρος Λιασής

Παλαιό Μέλος
Ευχαριστούμε για το μουσικό δείγμα αλλά γιατί δεν την ανεβάζεις ολόκληρη τη συναυλία σε mp3; Καλό και το βίντεο αλλά το mp3 γίνεται και cd.

Τα cd μου τα έδωσε ο Κώστας ο Αγγελίδης. Είναι εκδήλωση σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της Ε.Ρ.Τ. Δεν ξέρω αν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Επειδή είναι στη Γαλλία τώρα η χορωδία με τον Πατριάρχη, όταν επιστρέψουν θα ρωτήσω τον Κώστα και αν δεν έχει πνευματικά δικαιώματα, θα ανεβάσω όλη τη συναυλία.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Στό Ναό μας ἀνήρτησαν ἀφίσα πού προσκαλεῖ σέ ἐκδήλωση τοῦ Βυζαντινοῦ Χοροῦ «ΤΡΟΠΟΣ» ὑπό τήν διεύθυνση τοῦ Κ. Ἀγγελίδη, τήν Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 καί ὥρα 20.30, στό Μέγαρο Μουσικῆς Ἀθηνῶν σέ συνεργασία μέ τά Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ.


 

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΛΟΥΡΓΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ψάλλει ο Βυζαντινός Χορός «Τρόπος» με χοράρχη τον Κ. Αγγελίδη
Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την 18 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:30 υπό την οργάνωση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.
Ο Βυζαντινός Χορός «Τρόπος» ψάλλει μέλη ανέκδοτα κυρίως, συνθετών που κόσμησαν την ψαλτική παράδοση της Μεγάλης Εκκλησίας, με το γενικό τίτλο «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΛΟΥΡΓΟΙ».
Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή μουσική κατάθεση από την παρακαταθήκη των μεγάλων μελουργών της Κωνσταντίνου Πόλεως σε μια συναυλία η οποία θα αφιερωθεί στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη.
Θα ακουσθούν μέλη των: Ιωάννου Γλυκέως (α’ μισό ΙΔ’ αιώνος), Χρυσάφου του Νέου, Μπαλασίου ιερέως και νομοφύλακος και Πέτρου Μπερεκέτου (δεύτερο μισό ΙΖ’ αιώνος), Ιωάννου Πρωτοψάλτου του Τραπεζουντίου (ΙΗ’ αιώνας), Κων/νου Πρωτοψάλτου και Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος ( τέλη ΙΗ’-μέσα ΙΘ’ αιώνα).
Στο «μάθημα» του Πέτρου Μπερεκέτου θα ακουσθεί η φράση «δίδου ισχύν και δύναμιν τω Παναγιωτάτω και σοφοτάτω Πατρί του Ορθοδόξου γένους» ενώ και οπτικό υλικό από την Κωνσταντινούπολη θα μας μεταφέρει στη Βασιλεύουσα.
Μια ακόμη ταπεινή προσπάθεια ανάδειξης του Βυζαντινού μουσικού μας πολιτισμού, και μάλιστα από το κέντρο, την Πόλη, με τους Πολίτες μελουργούς.

gview1.png
 

D_NENTAS

ΝΕΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ «ΤΡΟΠΟΣ»

Ο βυζαντινός χορός ΤΡΟΠΟΣ και το ”Κέντρο Μελετών Ψαλτικής Τέχνης„ ιδρύονται από τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη και τους συνεργάτες του στα τέλη του 2005, με σκοπό τη σπουδή και την προβολή της Βυζαντινής Μουσικής, όπως διασώζεται έως σήμερα.
- Το Δεκέμβριο του 2005 σε συνεργασία με το Δήμο Αλίμου και το Δήμο Τριπόλεως πραγματοποίησε τις δύο πρώτες χριστουγεννιάτικες συναυλίες.
-Το Μάιο του 2006 συμμετείχε στις λειτουργικές εκδηλώσεις προς τιμήν των πολιούχων Τριπόλεως, Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.
-Τον Αύγουστο του 2006, έψαλλε κατά την υποδοχή και την Πατριαρχική Χοροστασία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στο προσκύνημα της Παναγίας της Αγιάσου στη Λέσβο.
-Στα τέλη του ιδίου μήνα συμμετείχε σε διεθνές μουσικό φεστιβάλ, στο Γιάροσλαβ της Πολωνίας.
-Στις 12 Δεκεμβρίου του 2006 πραγματοποίησε χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) υπό την οργάνωση των Μουσικών Συνόλων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως, με γενικό τίτλο «ΥΠΟΔΕΞΑΙ ΒΗΘΛΕΕΜ».
-Στις 27 Μαρτίου του 2007 πραγματοποίησε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) υπό την οργάνωση των Μουσικών Συνόλων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως, με γενικό τίτλο «ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ».
-Το Μάιο του 2007 συμμετείχε σε μουσικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στη Ρουμανία, συνοδεύοντας τον Καθηγούμενο της Ιεράς και Σεβασμίας Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Παν. Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.
-Το Σεπτέμβριο του 2007 συμμετείχε στην επέτειο του εορτασμού των 1600 χρόνων από την κοίμηση του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου με ψηφιακό δίσκο (CD), αφιερωμένο στην Α.Θ. Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ψάλλοντας μέλη της ακολουθίας του αγίου.
-Το Νοέμβριο του 2007 συμμετείχε στις λειτουργικές εκδηλώσεις του ιερού ναού αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Λευκωσία της Κύπρου.
-Στα τέλη του ιδίου μήνα συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών με γενικό τίτλο «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ».
-Στις 4 Ιανουαρίου του 2008 πραγματοποίησε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) υπό την οργάνωση των Μουσικών Συνόλων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως, με γενικό τίτλο «ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ».
-Το Μάρτιο του 2008, έψαλλε κατά την Πατριαρχική Χοροστασία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον εσπερινό στον ιερό ναό του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο χωριό Κιρκιντζές της Εφέσου και στον όρθρο και τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό της αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη στην Τουρκία, εκδηλώσεις οι οποίες τελούσαν υπό την αιγίδα της Ελληνίδας Προξένου στη Σμύρνη, κας Χαράς Σκολαρίκου.
-Στις 8 Ιουνίου του 2008 και στα πλαίσια του εορτασμού των 1200 ετών από την ίδρυση του Βασιλείου του Μαρόκου και της πόλης Φέζ, συμμετείχε στο “Διεθνές Φεστιβάλ Ιεράς Μουσικής” που έγινε στη Φέζ, παρουσιάζοντας ύμνους αφιερωμένους στην Υπεραγία Θεοτόκο σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Μουσικό Σύνολο «Ensemble Al-Kindi» και τον αρχιμουσικό Julien Jâlal Eddine Weiss.
-Τον ίδιο μήνα πραγματοποίησε την ηχογράφηση δύο (-2-) ψηφιακών δίσκων (CDs), με ανέκδοτα κυρίως μέλη προς τιμήν: α) του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου, επισκόπου Μύρων της Λυκίας, και β) της Υπεραγίας Θεοτόκου με μέλη Αθωνιτών μελοποιών και το γενικό τίτλο «Η Αθωνίτισσα Θεοτόκος».
-Τον Οκτώβριο του 2008 και υπό την αιγίδα της Ελληνίδας Προξένου στο Μόναχο κας Άννας Κόρκα, συμμετείχε στους εορτασμούς των 850 ετών από την ίδρυση της πόλης του Μονάχου της Γερμανίας, ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, του Τμήματος Ορθοδόξου Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου και του Ελληνικού Μουσικού Συλλόγου Μονάχου.
- Στις 31 Οκτωβρίου του 2008 συμμετείχε στο “Διεθνές Φεστιβάλ Ιεράς Μουσικής” που έγινε στην Ουψάλα της Σουηδίας, παρουσιάζοντας στον συναυλιακό χώρο “Uppsala Koncert and Kongress” ύμνους αφιερωμένους στην Υπεραγία Θεοτόκο σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Μουσικό Σύνολο «Ensemble Al-Kindi» και τον αρχιμουσικό Julien Jâlal Eddine Weiss.
- Τον Απρίλιο του 2009 πραγματοποίησε, σε συνεργασία με το Μουσικό Σύνολο «Ensemble Al-Kindi» και τον αρχιμουσικό Julien Jâlal Eddine Weiss, δύο συναυλίες στη Γαλλία, στο Περπινιάν και στο Παρίσι, στο «Théâtre de la Ville» και στο θεματικό κύκλο «Μουσικές του Κόσμου.
-Αρκετές ήταν οι λατρευτικές συνάξεις (πανηγυρικοί εσπερινοί, Αρχιερατικές Θ. Λειτουργίες, πολύωρες αγρυπνίες) στις οποίες συμμετείχε. Μεταξύ αυτών η αγρυπνία στο προσκύνημα της Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων με την ευκαιρία της υποδοχής της τιμίας κάρας του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου την 29η Ιανουαρίου 2007 και οι λατρευτικές εκδηλώσεις κατά την παραμονή του ιερού λειψάνου του αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στον ιερό ναό αγίου Τρύφωνος Παλλήνης στις 4-5 Οκτωβρίου 2008, στις οποίες προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’ και πλειάδα σεπτών Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας.
 

D_NENTAS

ΝΕΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
η χορωδία κυκλοφόρησε ήδη το τρίτο cd της με τίτλο "
Η ΑΘΩΝΙΤΙΣΣΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ", αν δεν κάνω λάθος πρέπει να κυκλοφορεί ήδη, τουλάχιστον στα κέντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας.
λίγα σχόλια για τον δίσκο :


Η ΑΘΩΝΙΤΙΣΣΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ
Ἕνας διπλός ψηφιακός δίσκος, εὐλαβικό προσκύνημα στήν «Ἀθωνίτισσα Θεοτόκο». Ἕνα κείμενο τοῦ μοναχοῦ Μωυσῆ Ἁγιορείτου, τό ποιητικό κείμενο τῶν ὕμνων, τά σχόλια στά ψαλλόμενα μέλη ἀλλά και ἡ πλούσια εἰκονογράφηση στήν 135 σελίδων δίγλωσση ἔκδοση (ἐλληνικά-ἀγγλικά), μέ τίς θαυματουργές εἰκόνες, τήν Τιμία Ζώνη Της, τά Παναγιάρια, τά Βημόθυρα καί τίς Ποδέες μέ τή μορφή Της, εἶναι ἀφιερωμένα στήν Ἀθωνίτισσα Θεοτόκο καί τό περιβόλι Της, τό Ἅγιον Ὄρος.
Ἀνάμεσα στά ψαλλόμενα μέλη, κυρίως ἀνέκδοτα, ξεχωρίζουν τό Θεοτοκίο Σαλπίσωμεν ἐν σάλπιγγι ἀσμάτων, μέλος Συνεσίου Σταυρονικητιανοῦ (+1949), μέ τό παραδοσιακό «κανονάρχημα», δυό ἰδιόμελα, μέλη Δοσιθέου μοναχοῦ Κατουνακιώτου (+1991), τό ὀκτάηχο «μάθημα» Ἄγγελος πρωτοστάτης, μέλος Γερμανοῦ Προηγουμένου Βατοπαιδινοῦ (+1932) καί τό ἐκτενές 45λεπτο «μάθημα» Ἐν τῇ γεννήσει τήν παρθενίαν ἐφύλαξας μέ ἕνα ἔξοχο «κράτημα» σάν κατακλεῖδα, μέλος Ἰωάσαφ Διονυσιάτου (+1866).
Τό Παναγία Δέσποινα, μέλος Δανιήλ Κατουνακιώτου (+1929), τό Ἄξιον ἐστίν κατά τήν ἁγιορείτικη παράδοση, τά Ἀπολυτίκια στίς θαυματουργικές εἰκόνες τῆς Παναγίας τοῦ Ἄθω, ὠδές ἀπό τόν Παρακλητικό Κανόνα τῆς Παναγίας τῆς Πορταϊτίσσης, ἕνα ὀκτάηχο Θεοτόκε Παρθένε, μέλος Θεοφάνους Βατοπαιδινοῦ ἀλλά καί τροπάρια ἀπό τόν κανόνα τοῦ Ἀκαθίστου Ὕμνου συμπληρώνουν αὐτή τήν ταπεινή προσπάθεια προσέγγισης τῆς ψαλτικῆς παράδοσης τοῦ Ἁγιωνύμου Ὄρους.
Ἰδιαίτερο «χρῶμα» δίνει ἡ ἑρμηνεία δύο «γεροντάδων», τοῦ π. Θεοφίλου Μπουγιουλέκα καί τοῦ π. Χαραλάμπους Ἐλμαλόγλου.
Ὁ τρίτος μουσικός καρπός τοῦ Κέντρου Μελετῶν Ψαλτικῆς τέχνης ἀποτελεῖ κατάθεση ἔρευνας, συλλογικῆς μελέτης καί κόπων γιά τή Μητέρα τοῦ Θεοῦ καί τή μουσική μας κληρονομιά.

 
Τα cd μου τα έδωσε ο Κώστας ο Αγγελίδης. Είναι εκδήλωση σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της Ε.Ρ.Τ. Δεν ξέρω αν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Επειδή είναι στη Γαλλία τώρα η χορωδία με τον Πατριάρχη, όταν επιστρέψουν θα ρωτήσω τον Κώστα και αν δεν έχει πνευματικά δικαιώματα, θα ανεβάσω όλη τη συναυλία.

Χριστός ανέστη!
Τελικά προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα;
Όποιος μπορεί να ανεβάσει και την αυριανή συναυλία (δίνω πανελλήνιες και δεν μπορώ να πάω)
Ευχαριστώ!
 

Λάμπρος Λιασής

Παλαιό Μέλος
Τα πνευματικά διικαιώματα ανήκουν στην ΕΡΤ. Ας το αφήσουμε προς το παρόν, ειδικά τώρα που υπάρχει και θέμα και με την Αποστολική διακονία
 

Λάμπρος Λιασής

Παλαιό Μέλος
Είναι εκδήλωση σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της Ε.Ρ.Τ. Δεν ξέρω αν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. .

Η ΕΡΤ στο ψηφιακό της αρχείο ανέβασε αυτά
1)http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=26783&tsz=0&act=mMainView
2)http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=26796&tsz=0&act=mMainView

Περιμένουμε με αγωνία τη ψηφιοποίηση όλου του αρχείου της
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Στα πλαίσια των εργασιών του Δ΄ Διεθνούς Μουσικολογικού και Ψαλτικού Συνεδρίου με γενικό τίτλο «Θεωρία και Πράξη της Ψαλτικής Τέχνης» ο Χορός Ψαλτών «Τρόπος» με χοράρχη τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη (Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009).

Καλοφωνικός στίχος από το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων

http://www.analogion.com/forum/showpost.php?p=60169&postcount=127
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΛΟΥΡΓΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ψάλλει ο Βυζαντινός Χορός «Τρόπος» με χοράρχη τον Κ. Αγγελίδη
Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την 18 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:30 υπό την οργάνωση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.
Ο Βυζαντινός Χορός «Τρόπος» ψάλλει μέλη ανέκδοτα κυρίως, συνθετών που κόσμησαν την ψαλτική παράδοση της Μεγάλης Εκκλησίας, με το γενικό τίτλο «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΛΟΥΡΓΟΙ».
Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή μουσική κατάθεση από την παρακαταθήκη των μεγάλων μελουργών της Κωνσταντίνου Πόλεως σε μια συναυλία η οποία θα αφιερωθεί στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη.
Θα ακουσθούν μέλη των: Ιωάννου Γλυκέως (α’ μισό ΙΔ’ αιώνος), Χρυσάφου του Νέου, Μπαλασίου ιερέως και νομοφύλακος και Πέτρου Μπερεκέτου (δεύτερο μισό ΙΖ’ αιώνος), Ιωάννου Πρωτοψάλτου του Τραπεζουντίου (ΙΗ’ αιώνας), Κων/νου Πρωτοψάλτου και Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος ( τέλη ΙΗ’-μέσα ΙΘ’ αιώνα).
Στο «μάθημα» του Πέτρου Μπερεκέτου θα ακουσθεί η φράση «δίδου ισχύν και δύναμιν τω Παναγιωτάτω και σοφοτάτω Πατρί του Ορθοδόξου γένους» ενώ και οπτικό υλικό από την Κωνσταντινούπολη θα μας μεταφέρει στη Βασιλεύουσα.
Μια ακόμη ταπεινή προσπάθεια ανάδειξης του Βυζαντινού μουσικού μας πολιτισμού, και μάλιστα από το κέντρο, την Πόλη, με τους Πολίτες μελουργούς.

Ενημερώθηκα για την τηλεοπτική προβολή της συναυλίας αυτής που πραγματοποίησε ο Βυζαντινός Χορός "Τρόπος" με χοράρχη τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την 18 Μαΐου 2009 με τίτλο "Πολίτες Μελουργοί". Η μετάδοση θα γίνει απ' το δορυφορικό κανάλι ΕRΤ WORLD, το Σάββατο 10 Απριλίου, 19.00 ώρα Ελλάδος.
 

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Απλά συμπληρώνω μια πανοραμική φωτογραφία

OBXT____-______________18-5-2009.jpg


η προβολή
της συναυλίας που πραγματοποίησε ο
Βυζαντινός Χορός "Τρόπος" με
χοράρχη τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 18 Μαΐου 2009
με τίτλο "Πολίτες Μελουργοί".
Η μετάδοση θα γίνει από το δορυφορικό
κανάλι ERT WORLD, το Σάββατο
10-4-2010, 19.00 ώρα Ελλάδος.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος

Υπάρχει κάποιο μέλος της εν λόγω χορωδίας ή κάποιος γνωστός του κ. Αγγελίδη στο φόρουμ; Αν ναι, μπορεί να του μεταφέρει το μήνυμα ότι θα άξιζε η χορωδία αυτή να μπει στο πάνθεο των χορωδιών, (αν κάτι τέτοιο τέτοιο βέβαια μπορούσε ποτέ να υπάρξει) και μόνο από το αργό «Σε τον αναβαλλόμενον» της συγκεκριμένης συναυλίας (26ο λεπτό του α βίντεο κ.ε.)....
Είναι μέλος θεσπέσιο, με απίστευτη τέχνη και κατάνυξη εκτελεσμένο και τα λόγια μου είναι φτωχά για να το περιγράψω. Ο Θεός να τους έχει καλά!
 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Υπάρχει κάποιο μέλος της εν λόγω χορωδίας ή κάποιος γνωστός του κ. Αγγελίδη στο φόρουμ; Αν ναι, μπορεί να του μεταφέρει το μήνυμα ότι θα άξιζε η χορωδία αυτή να μπει στο πάνθεο των χορωδιών, (αν κάτι τέτοιο τέτοιο βέβαια μπορούσε ποτέ να υπάρξει) και μόνο από το αργό «Σε τον αναβαλλόμενον» της συγκεκριμένης συναυλίας (26ο λεπτό του α βίντεο κ.ε.)....
Είναι μέλος θεσπέσιο, με απίστευτη τέχνη και κατάνυξη εκτελεσμένο και τα λόγια μου είναι φτωχά για να το περιγράψω. Ο Θεός να τους έχει καλά!
Με καλύπτουν πλήρως τα σχόλια του Γιώργου Μ. που τελευταία αν και δεν τον πολυβλέπουμε δεν τον λησμονούμε όμως. Έτσι ακριβώς είναι. Βρήκα στη σελίδα της Πεμπτουσίας (http://www.pemptousia.com/) το Χερουβικό που έψαλλαν πριν λίγες μέρες (σχετικό θέμα από τον Οδυσσέα εδώ: http://analogion.com/forum/showthread.php?t=18635 )του Πέτρου Εφεσίου (σχεδόν χωρίς τον πρόλογό του) αλλά από το Ως τον Βασιλέα και μετά μαζί με το κράτημα είναι του Γρηγορίου Πρωτοψάλτου από τα μέγιστα. Και τα δύο σε ήχο πλάγιο του πρώτου. Το αντέγραψα και με μικρή επεξεργασία το ανεβάζω να υπάρχει και εδώ με αφορμή το μήνυμα αυτό http://analogion.com/forum/showthread.php?t=18782 του simeon. Στη Μουσική Πανδέκτη το πρώτο βρίσκεται στη σελίδα 416 ενώ το δεύτερο 292.

Τη δουλειά που κάνει ο βυζαντινός χορός ΤΡΟΠΟΣ πιστεύω πως ελάχιστοι την κάνουν.Ο Θεός να τους έχει πάντα καλά!
 

Attachments

  • HerouvikoEfesiouKratimaGrigoriouVizHorosTROPOS.mp3
    16.1 MB · Views: 179
Top