02. Ακολουθία Αγίου Γαβριήλ του Ομολογητή και δια Χριστόν Σαλού

philoumenos

New member
Αγαπητά μέλη, καλή χρονιά.
Θα ήθελα να απευθύνω σε όλους σας την εξής ερώτηση: που μπορώ να βρω την ακολουθία του Αγίου Γαβριήλ της Γεωργίας; Είτε doc, ή pdf ακόμη και τυπωμένη; Στο Internet κυκλοφορεί το απολυτίκιο του Αγίου και μάλιστα και Μεγαλυνάριο με πολυτονική μορφή όμως η Ακολουθία πουθενά...Μέρες που είναι όποιος μπορεί ας...με φωτίσει!
Μετά τιμής,
Φιλούμενος
 

Ευθύμιος

Παλαιό Μέλος
Αγαπητέ αδερφέ Στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου,που είναι στο προαύλιο του Μουσείου της Ακρόπολης,τον τιμάνε ιδιαιτέρως...Έχουν μεγάλη του εικόνα κ κάποιο προσωπικό του αντικείμενο αν δεν κάνω λάθος...Σίγουρα εκεί θα έχουν την ακολουθία του...
 

Ευθύμιος

Παλαιό Μέλος
Υπάρχει κανένα νέο;
Έστω ένα απολυτίκιο.
Απολυτίκιον του Οσίου Γαβριήλ, του διά Χριστόν σαλού και ομολογητού, εν Γεωργία. Ήχος πλ. α΄. Τον συνάναρχον Λόγον.

Πολιτεία ενθέω καλλωπιζόμενον, Αρχιμανδρίτην θεόπνουν πανευλαβώς Γαβριήλ ευφημήσωμεν ως φάρον διοράσεως και ασθενούντων ιατρόν, ου ο τάφος δαψιλώς ισχύος εκχέει ρείθρα, βοώντες· Πάτερ, ευλόγει θεόθεν πάντας τους τιμώντάς σε.

Ήχος πλ. α΄. Χαίροις, ασκητικών.

Χαίροις, εικών λαμπρά, Γαβριήλ, και διαυγής της του Χριστού αγαπήσεως, ο λύχνος ο φωτοφόρος ασκητικής αγωγής, ο στρουθός μονάζον επί δώματος, ο πόθον ακόρεστον έχων της εφαπλώσεως της Βασιλείας του Χριστού εν πατρίδι σου, ήνπερ άθεοι κατεπίεζον τύραννοι· χαίροις, Οσίων πρόβολε, πτωχείας θησαύρισμα του Ιησού και σοφίας της κεκρυμμένης απαύγασμα Αυτού, ο εν χρόνοις τοις εσχάτοις ευσεβείας εγείρας τρόπαιον.

Δόξα. Ήχος πλ. β΄.

Όλος φλεγόμενος, Γαβριήλ, εκ νεότητος πυρί της ενσαρκωμένης αγάπης, του φιλανθρώπου Κυρίου, κατέκαυσας ευθαρσώς ενώπιον πλήθους την του αθέου δυνάστου εικόνα εν Τιφλίδι, εν χρόνοις δυσχειμέροις, πανόσιε· αγλαΐσας όθεν Χριστωνύμων τους δήμους και καταισχύνας τους εσμούς των απίστων, την οδόν του προσωπικού σου Γολγοθά ήνυσας χαίρων διά πολλών βασάνων και θλίψεων· και νυν Χριστώ συναγαλλόμενος ως παρρησίαν προς Αυτόν έχων μεγίστην μη παύση πρεσβεύων υπέρ των τιμώντων την μνήμην σου. Aπο εδώ: https://iconandlight.wordpress.com/2019/11/01/για-όλα-λέω-τόσα-σε-ευχαριστώ-κύριε-ό/
 

Ευθύμιος

Παλαιό Μέλος
Και το μεγαλυνάριο του Αγιου

Μεγαλυνάριον.

Χαίροις, χαριτόβρυτε Γαβριήλ, πρότυπον ἀγάπης, διοράσεως λαμπηδών, ἰαμάτων ῥεῖθρον καὶ θαυμασίων κέρας, Ἀρχιμανδρῖτα θεῖε, πίστεως σέμνωμα.

Απο http://apantaortodoxias.blogspot.com/2019/11/blog-post_56.html?m=1
 

elias lambrou

Νέο μέλος
μήπως έχει κάποιος να ανεβάσει την παράκληση του Αγίου που είχε γράψει ο Χ.Μπούσιας?την ψάχνω χρόνια..
 
Last edited:

ParMar

New member
μήπως έχει κάποιος να ανεβάσει την παράκληση του Αγίου που είχε γράψει ο Χ.Μπούσιας?την ψάχνω χρόνια..
Ἐδῶ:
Στὴν περιγραφὴ, κάτω ἀπὸ τὸ βίντεο, ἔχει ἕνα mail γιὰ ἐπικοινωνία.
 
Top