Ρωσική Βυζαντινή Χορωδία "Άξιον εστίν"

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ ΣΛΑΒΟΝΙΚΑ


Λαμπρά Θεοφάνεια στην Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Μάλιτσας στην πόλη Τβέρ της Ρωσίας. Στην Αγρυπνία έψαλλαν ύμνους ελληνικά και ρωσικά τα μέλη της Ρωσικής Βυζανινής Χορωδίας "Άξιον Έστιν".

Απόσπασμα Χερουβικού Θ. Φωκαέως σε ήχο Α΄


Στην πανήγυρη της Σκήτης Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κατά την εορτή του αγίου Σπυρίδωνος στον οποίο είναι αφιερωμένος ο κυρίως ναός της Σκήτης.
 
Last edited:

Diogenes

Νέο μέλος
Δοξολογία ηχος πλ. Δ Σλαβονικά και Ελληνικά / Славословие гл. 8-й на славянском и греческом языках.



ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ ΣΛΑΒΟΝΙΚΑ / ТРОПАРЬ КРЕЩЕНИЯ ГОСПОДНЯ

 
Last edited:

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Κυριακή των Βαΐων.
Απευθείας μετάδοση της ακολουθίας στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μάλιτσα στο Τβερ της Ρωσίας.
H μεταδoση θα ξεκινήσει στις 16:00 και θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας της χορωδίας:
https://vk.com/axionestinhor
 
Απευθείας μετάδοση της ακολουθίας στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μάλιτσα στο Τβερ της Ρωσίας.
H μεταδoση θα ξεκινήσει στις 16:00 και θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας της χορωδίας

Μεταφράζοντας από την ιστοσελίδα του χορού:
Πληροφορίες
«Η χορωδία μας παίρνει το όνομά της από μια από τις πιο σεπτές εικόνες της Παναγίας σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο - «Άξιον εστί», που βρίσκεται στο Άγιο Όρος. Μπροστά σ' αυτή την εικόνα, τον 10ο αιώνα, ο ομώνυμος ύμνος εκτελείται για πρώτη φορά μετά τη θαυματουργή εμφάνιση του Αρχαγγέλου Γαβριήλ. Από τότε, έγινε μέρος της Ορθοδόξου υμνολογίας και ψάλλεται σε κάθε Θεία Λειτουργία ανά τον κόσμο.

Αποστολή της χορωδίας είναι να μεταλαμπαδεύσει την παράδοση του Βυζαντινού μέλους του Άθω, συμπληρώνοντας έτσι το γενικό χάρτη της Μονής Αγίου Νικολάου Μαλίτσκι. Ο Ηγούμενος Μπόρις και ο αδελφός του επιδιώκουν να χτίσουν μια κοινότητα σύμφωνα με το πνεύμα του Αγίου Όρους στο μοναστήρι. Η αρχιτεκτονική, η διακόσμηση, τα άμφια, η ίδια η ζωή της μονής αποτυπώνει μια χιλιετή μοναστική τάξη. Η ζωή του μοναστηριού περιστρέφεται γύρω από τη λατρεία, που εκτελείται σύμφωνα με το τυπικό (της Ι.Μ της Αναλήψεως) του Σβιατογκόρσκυ. Τα μέλη εκτελούνται σε σλαβική και αρχαία ελληνική γλώσσα. Το συγκρότημα της χορωδίας ξεκίνησε ο Ηγούμενος Μπόρις, ο οποίος συγκέντρωσε πολλούς ψάλτες που έζησαν στο Άγιο Όρος και απορρόφησαν την παράδοση της λατρείας του Βυζαντινού Άθω. Σήμερα, η χορωδία ψάλλει στη Μονή και συχνά συμμετέχει σε ακολουθίες με κληρικούς από διάφορες Τοπικές Εκκλησίες της Ρωσίας, της Κύπρου, της Ελλάδας και του Άθω.

Το βυζαντινό μέλος της εκκλησίας ενώνει τους ορθόδοξους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. Η ρωσική βυζαντινή χορωδία της μονής Μαλίτσκι με τη διακονία της βάζει ένα μικρό λιθάρι στην ενίσχυση της ενότητας της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας.»
 
Top