Ανδρέα Π. Ντάκουλα, Δημοτικά άσματα εις βυζαντινήν μουσικήν σημειογραφίαν, Αθήναι 1962

Καλησπερα σε ολους και καλη Καθαρα Δευτερα να εχουμε.Ειμαι καινουργιος στο forum και κανοντας την περιηγηση μου διαπιστωσα οτι υπαρχει ενδιαφερον για τα δημοτικα μας τραγουδια σε βυζαντινη σημειογραφια.Επειδη εχω στην κατοχη μου ενα βιβλιο του 1961 με περιπου 180 δημοτικα τραγουδια (οικογενειακο και εθνικο κειμηλιο κατ'εμε) αποφασισα να ανεβασω τις πρωτες 6 σελιδες του βιβλιου γιατι θεωρω οτι τα εθνικα κειμηλια πρεπει να γινονται ευρεως γνωστα ειδικοτερα οταν υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν να τα διαβασουν και εκτιμουν την αξια τους.Θα εκτιμουσα την αποψη σας και την συμβουλη σας πριν αναρτησω και τα επομενα. Ευχαριστω , Δημητρης. ( τα τραγουδια ειναι κατα το πλειστον Αιτωλοακαρνανικα.)
 

Attachments

  • ΣΕΛΙΔΑ 5.pdf
    802 KB · Views: 812
  • ΣΕΛΙΔΑ 6.pdf
    806.5 KB · Views: 423
  • 07.pdf
    2.3 MB · Views: 431
  • 08.pdf
    2.3 MB · Views: 327
  • 09.pdf
    810.7 KB · Views: 310
  • 10.pdf
    743.7 KB · Views: 334

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Μπορεῖς νά ἀναφέρεις τόν τίτλο καί συγγραφέα;
Μπορεῖς νά σκανάρεις τό ἐξώφυλλο ἤ τίς πρῶτες σελίδες;​
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Καλώς όρισες, Δημήτρη! Ευχαριστούμε πολύ για το υλικό. Ασφαλώς και ενδιαφέρει.
 

Emmanouil Giannopoulos

Emmanouil Giannopoulos
Κάνε ένα καλό και ανάρτησέ το όλο το πόνημα του Ανδρέα Ντάκουλα. Αξίζει.
 
Last edited:
Πατερα Μαξιμε την ευχη σας. Βεβαιως και θα ανεφερα τον εκδοτη απο την στιγμη που υπαρχει ενδιαφερον.Οντως ειναι ο αειμνηστος Ανδρεας Ντακουλας Πλωταρχης ε.α. Εκδοθηκε το 1961 στην Αθηνα Το γνησιο αντιτυπο που εχω στην κατοχη μου ειναι υπογεγραμμενο και αφιερωμενο στην αειμνηστη Μητερα μου ως ανηψια. Με πολυ κοπο και μερακι περισυνελλεξε αυτα τα δημωδη ασματα και τα εγραψε στην βυζαντινη σημειογραφια ευχαριστωντας στο τελος του βιβλιου τον Ιεροψαλτη κ.Πετρο Καραγιαννη για την βοηθεια του.Χαιρομαι που γνωριζετε το βιβλιο και πιθανον να το εχετε. Εαν ειναι ετσι να μην μπω στον κοπο και το σκαναρω ολο γιατι ειναι μια χρονοβορα διδικασια. Εαν ομως το επιθυμητε θα το πραξω. Ευχαριστω .
 
Κυριε Γιαννοπουλε χαιρωμαι που και εσεις τον γνωριζετε,ειναι πραγματικα ενας φορος τιμης προς τον κ. Ντακουλα γιαυτο το εκπληκτικο πονημα του Να ειστε καλα.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Πατερα Μαξιμε την ευχη σας. Βεβαιως και θα ανεφερα τον εκδοτη απο την στιγμη που υπαρχει ενδιαφερον.Οντως ειναι ο αειμνηστος Ανδρεας Ντακουλας Πλωταρχης ε.α. Εκδοθηκε το 1961 στην Αθηνα Το γνησιο αντιτυπο που εχω στην κατοχη μου ειναι υπογεγραμμενο και αφιερωμενο στην αειμνηστη Μητερα μου ως ανηψια. Με πολυ κοπο και μερακι περισυνελλεξε αυτα τα δημωδη ασματα και τα εγραψε στην βυζαντινη σημειογραφια ευχαριστωντας στο τελος του βιβλιου τον Ιεροψαλτη κ.Πετρο Καραγιαννη για την βοηθεια του.Χαιρομαι που γνωριζετε το βιβλιο και πιθανον να το εχετε. Εαν ειναι ετσι να μην μπω στον κοπο και το σκαναρω ολο γιατι ειναι μια χρονοβορα διδικασια. Εαν ομως το επιθυμητε θα το πραξω. Ευχαριστω.
Πουθενά δέν ἀνέφερα ὅτι τό γνωρίζω (ἀντιθέτως ἀνα-ζήτησα πληροφορίες) ἤ ὅτι τό ἔχω.
Νά μπεῖτε στόν κόπο, ἀγαπητέ, πρός κοινόν ὄφελος καί εἰς μνήμην τῆς μητρός σας.
Εὐχαριστοῦμε!


 
Πατερα Μαξιμε και παλι την ευχη σας και ζητω συγγνωμη για την λανθασμενη υποθεση που εκανα.Βεβαιως και θα το αναρτησω,εξ'αλλου οπως προανεφερα τετοια κειμενα δεν πρεπει να μενουν στην αφανεια.Απλως ζητω την κατανοηση σας γιατι θα το κανω λιγο-λιγο λογω μεγαλου φορτου εργασιας.Ευχαριστω .
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
... Απλως ζητω την κατανοηση σας γιατι θα το κανω λιγο-λιγο λογω μεγαλου φορτου εργασιας.Ευχαριστω .

Μην ανησυχείς γι' αυτό. Άλλους τους περιμένουμε ...χρόνια! :D
 
Οι αριθμοι καθε εγγραφου αντπροσωπευουν τον αριθμο σελιδας.
 

Attachments

  • 11.pdf
    1.2 MB · Views: 247
  • 12-13.pdf
    778.5 KB · Views: 194
  • 14-15.pdf
    823.4 KB · Views: 143
  • 16-17.pdf
    746.7 KB · Views: 141
  • 18-19.pdf
    898.6 KB · Views: 134
  • 20-21.pdf
    863.6 KB · Views: 131
  • 22-23.pdf
    907.4 KB · Views: 135
  • 24-25.pdf
    803.9 KB · Views: 134
  • 26-27.pdf
    887.6 KB · Views: 147
  • 28-29.pdf
    864.2 KB · Views: 165
Καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα να σας ενημερωσω σχετικα με την αναρτηση του βιβλιου οτι ηρθα σε επαφη με τον κ. Κυριτση ο οποιος προσφερθηκε να με βοηθησει με την σαρωση καθως επισης και με το καθαρισμα των σκουρων περιοχων των σελιδων. Λιγη υπομονη λοιπον και θα αναρτησω το βιβλιο ολοκληρο και πιο ευαναγνωστο σε συντομο χρονικο διαστημα.Ευχαριστω.
 
Καλησπερα σε ολους και καλη Σαρακοστη.Με λιγη καθυστερηση βεβαια, αλλα το βιβλιο ειναι ετοιμο.Οπως θα διαπιστωσετε πολλα απο αυτα τα τραγουδια ειναι ενα κομματι της ιστοριας μας. Θα ηθελα να εκφρασω θερμες ευχαριστιες στον κ. Σεραφειμ Κυριτση για τον κοπο που εκανε και την βοηθεια που μου προσεφερε.Ελπιζω να φανει χρησιμο σε ολους.Καλη συνεχεια και καλη.......μελετη

Το βιβλιο το κατεβαζετε εδω:
 
Last edited by a moderator:
Τι μου θυμίσατε!!!! Το βιβλίο του Ντάκουλα ήταν ένα από τα βιβλία που ο αείμνηστος δάσκαλός μου Δημήτριος Σουρλαντζής μας δίδασκε τα δημοτικά τραγούδια το 1995-6. Να είστε καλά.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Αγαπητέ Δημήτρη, ευχαριστούμε για το πολύτιμο έργο που μοιράστηκες μαζί μας. Είναι σίγουρο πως θα το εκτιμήσουν πολύ όσοι μπορούν να καταλάβουν τη σημασία σου.
ΥΓ Θα ήταν καλό να λάβουν γνώση οι καθηγητές μουσικών σχολείων.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Να σημειώσω ότι ο φίλος Δημήτρης Μιχάλης είναι αυτός που μου είχε προμηθεύσει προ ετών (2009) το Δοξαστάριο Τρωδίου του Ανδρέα Παλαμά, καθώς και τα χερουβικά του Κλεομένους Αθήνη και με την προτροπή του τα είχα ανεβάσει στο φόρουμ. Πβ:
Αφού ευχαριστήσω τον φίλο ιεροψάλτη Δ.Μ. που μου το επέτρεψε ολοπρόθυμα, σας ανεβάζω σε pdf το α΄ μέρος του ως άνω μικρού δοξασταρίου (τρία δοξαστικά του Τριωδίου και 5 της Μ. Τεσσαρακοστής). Θα ακολουθήσει και το δεύτερο.
 
Top