Το πρόγραμμα Μελωδός

PanagiotisK

ως άνωθεν^
Αυτά αγαπητέ Παναγιώτη είναι γραμμένα στο 70 μηνυμα. μαλλον ειναι δικό σου αν δεν κάνω λάθος. διορθωσε με κ σου ζητώ συγνωμη.
Σ' αυτά αναφερόμουν κ για δασκάλους κ για σαπίλα. νομίζω ότι το έθεσα αρκετά κομψά το ζητημα σε προηγούμενα μηνυματα μου...

καλημέρα σας:):):)


Δια την λέξη "σαπίλα" όπως πολύ σωστά επισημάνατε είναι στο δικό μου μήνυμα και ζητώ συγνώμην.:)
Τους "κακούς ψάλτες" τους χρησιμοποίησα με βάση το δικό σας. (τις λέξεις εννοώ, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω έτερον χαρακτηρισμό, απλά ήθελα να "συνδέσω" τα μηνύματα...:wink: )
Στα προηγούμενα μήνύματα μου αναφέρω του λόγους που, θεωρώ, ότι δικαιολογούν αυτούς τους χαρακτηρισμούς.:)

Επίσης:):):)

Υ.Γ. Παιγνίδι λέξεων...:D:p:D
 

Nikos L.

Παλαιό Μέλος
ΝΛ

μη βάλουμε το μηχάνημα πάνω απ' τους δασκάλους!!!!!!!



ΓΚΜ

Ποιους #δασκαλους#; τον καθε ΦΑΛΤΣΟ, μπεκρυδιζοντα ιλαχορευοντα, ευσεβισμιζοντα, κτλ;

ΙΣΑ ΙΣΑ, ιδου ΕΦΘΑΣΕ ΚΑΙΡΟΣ να μας διαφωτισει το computer περι των ΑΥΘΕΡΕΣΙΩΝ και ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ διδαχων του καθ ενος εκαστου


Και αυτά στο ίδιο 70 μήνυμα υπάρχουν.
για τους κακούς ψάλτες κ δασκάλους.....:):):)
ελπίζω να καταλαβαίνεις τον τρόπο που σκέφτομαι κ γράφω.
 

choros

ΔΙΟΝΥΣΗΣ dmp
Παιδιά επειδή έχω δουλέψει με τα περισσότερα από τα προγράμματα που υπάρχουν θα πω ότι το Melodos είναι μακράν το καλύτερο πρόγραμμα που υπάρχει αυτήν την στιγμή και με μεγάλη διαφορά ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά από τα πάρα πολλά που έχει αυτό το πρόγραμμα και ακόμα τα μαθένω.
Γράφεις πολύ γρήγορα είτε με το ποντίκι είτε με το πληκτρολόγιο στιχείζει μόνο του φθογγόσημα και στίχο αλλάζεις όποτε θέλεις γραμματοσειρά μέσα από τις τόσες που έχει το πρόγραμμα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στο μουσικό ή στο ποιητικό κείμενο αντίστοιχα, ρυθμίζει ο χρήστης το ποσο κοντα θα είναι τα διάφορα "σύμβολα" π.χ. ψιφιστόν υφέσεις ομαλόν κλπ. γνωρίζει αυτόματα που βρίσκεται το μουσικό κείμενο ανα πάσα στιγμή σε ποια μαρτυρία βρίσκεται και ήχο και με ένα απλό πάτημα πλήκτρου και μόνο σου βάζει την μαρτυρία, και γενικά γράφεις τα κείμενα πολύ γρήγορα και έυκολα με όλες τις μορφοποιήσεις (εικόνες, Αρχηγράμματα, Επικεφαλίδες κλπ.) με ένα πάτημα πλήκτρου αντικαθιστά το λόγω με παραλαγή και το αντίθετο για να μπορεί κάποιος να μελετά το κομμάτι, σου βγάζει αυτόματα ένδειξη λάθους αν κάτι δεν στέκει σωστά μουσικά και άλλα πολύ περισσότερα που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή, συγκρίνοντας λοιπόν το πρόγραμμα σαν απλός κειμενογράφος (γιατί το εν λόγω πρόγραμμα δεν περιορίζεται μόνο στην συγγραφή κειμένων, και θα ανφέρω κάποια από αυτά παρακάτω) με τα άλλα που είναι μόνο για εγγραφή μουσικών κειμένων είναι ασύγκριτα καλύτερο και με διαφορά όπως λέω και παραπάνω και αγοράζοντας το πέρνεις και μια Ηλ. Βιβλιοθήκη μουσικών κειμένων γραμμένα με αυτό το πρόγραμμα όπως το Κλασσικό Αναστασιματάριο, Τριώδιο κλπ. και συνεχώς ανανεώνεται και τα λαμβάνουν δωρεάν οι χρήστες, υπόψιν, όλα αυτά τα κείμενα είναι και επιξεργάσιμα δηλαδή αφαιρείς προσθέτεις αλλάζεις την γραμματοσειρά (στίχου-μουσικής) χρώμα κλπ.
Τα άλλα και από τα πολύ καλά που έχει αυτό το πρόγραμμα είναι ότι μπορείς να ακούσεις αυτά που γράφεις και παράλληλα να βλέπεις την κλίμακα (έχει έτοιμες κλίμακες το πρόγραμμα αλλά μπορεί να φτιάξει και ο χρήστης όπως την θέλει στα μόρια) σε διαφορες μορφές, μπορεί με την βοήθει μικροφώνου να ψάλεις και να σου δίχνει που βρίσκεται η φωνή σου τα μόρια δηλαδή πάνω στην κλίμακα, μπορείς να βάλεις μέσω sampler ακόμα και ανθρώπινη φωνή για να παίζει τα κείμανα στο πρόγραμμα κλπ.
Πάντως για αυτό το πρόγραμμα ότι κι αν σας πω είναι πολύ λίγο κοντά σε αυτά που κάνει, αυτοί που το έχουν δουλέψει και το γνωρίζουν μπορούν να πουν το πόσο καλό είναι αυτό το πρόγραμμα που συνεχώς αναβαθμίζεται και γίνεται ακόμα καλύτερο!
 

Νίκος Κ.

Παλαιό Μέλος
Να ρωτήσω κάτι; Απ' ότι ξέρω, το πρόγραμμα είναι δωρεάν. Μπαίνω όμως στην ιστοσελίδα και δε βρίσκω πουθενά που μπορώ να το κατεβάσω.
 

souldatos

Στέφανος Σουλδάτος
Παιδιά επειδή έχω δουλέψει με τα περισσότερα από τα προγράμματα που υπάρχουν θα πω ότι το Melodos είναι μακράν το καλύτερο πρόγραμμα που υπάρχει αυτήν την στιγμή και με μεγάλη διαφορά ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά από τα πάρα πολλά που έχει αυτό το πρόγραμμα και ακόμα τα μαθένω.

Από περιέργεια, πόση ώρα θες για να γράψεις κάθε σελίδα μουσικής;
 

kaelthas

Νεκτάριος Ρ.
Νίκος Κουβελάς;24906 said:
Να ρωτήσω κάτι; Απ' ότι ξέρω, το πρόγραμμα είναι δωρεάν. Μπαίνω όμως στην ιστοσελίδα και δε βρίσκω πουθενά που μπορώ να το κατεβάσω.

Δεν είναι δωρεάν...
 

chriskont

Παλαιό Μέλος
Σίγουρα το πρόγραμμα μελωδός που το έχω είναι ό, τι καλύτερο υπάρχει απ τη στιγμή που ακούς αυτό που γράφεις. Πριν δυο χρόνια όταν επικοινώνησα με το κατασκευαστή κι αφου το παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο συνέδριο Βυζαντινής μουσικής δεν είχε ακόμη τις σημαντικές βελτιώσεις που έχει σήμερα.Του πρότεινα να δημιουργήσει demo. Κι απ ό τι γνωρίζω η προσθήκη του OCR (οπτικής αναγνώρισης κειμένου από βιβλία) στην επόμενη αναβάθμιση θα λύσει τα χέρια όλων. Ή δημιουργία του προγράμματος parasema του Αχιλλέα Αγγελίδη που γράφεις και ακούς ατύχησε ειδικά μετά τον πρόωρο θάνατο του κατασκευαστή. Ηταν ενα εξυπνο πρόγραμμα που με το ποντίκι εμφανιζόταν ο πίνακας με τους βασικούς συνδυασμούς των χαρακτήρων και έγραφες γρήγορα, αλλά έλειπαν στοιχεία, ήθελε βελτίωση. Ακούς ό τι γράφεις και μ αυτό, κάνει και μετατροπή σε ευρωπαική αλλά ήθελε αναβάθμιση που δεν πρόλαβε να γίνει. Ευτυχώς παρουσιάστηκε ο Μελωδός που ο κατασκευαστής του ακούει τις καθοδηγήσεις και τις ενσωματώνει(ακόμη και επτάγοργα έχει για δημοτικα τραγούδια). Από τους ειδήμονες καθηγητές ωδείων κλπ αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη, αλλά για τους ψάλτες ή μη που θέλουν να μάθουν κατ ιδίαν η να βελτιώσουν την απόδοσή τους είναι ένα έξοχο εργαλείο. Ποτέ ο δάσκαλος δεν αντικαθίσταται, αλλά κι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Аγαπητοί,

το παρόν θέμα άνοιξε για σχολιασμό (ή έστω διαφήμιση) του προγράμματος Μελωδός.

Ο κ. Αρβανίτης (προς τιμήν του και τον ευχαριστώ και δημόσια) διέγραψε τα εκτός θέματος μηνύματά του και εγώ σήμερα διέγραψα και ΟΛΑ τα άλλα εκτός θέματος μηνύματα και παρακαλώ να μην υπάρξει συνέχεια.

Ευχαριστώ!

ΥΓ Και για να γράψω και κάποια κριτική για το πρόγραμμα (με τη βοήθεια του οποίου έχω μελοποιήσει αρκετά στιχηρά αγίων και εορτών χάριν των Σλαβοφώνων αδελφών μας) θεωρώ ως μειονέκτημα του κατά τα άλλα εξαιρετικού αυτού προγράμματος την έλλειψη της λειτουργίας αναίρεσης (Ctrl+Z).
 
Last edited:
T

tasos1985

Guest
Μπορει καποιος να με εξηγησει πως το κατεβαζουμε κ πως δουλευει?:confused:
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Μπορει καποιος να με εξηγησει πως το κατεβαζουμε κ πως δουλευει?:confused:
Το πρόγραμμα δεν είναι δωρεάν, οπότε δεν κατεβαίνει, αλλά αποστέλλεται ταχυδρομικά στους ενδιαφερόμενους. Ανατρέξτε στην καρτέλα "αγορά" για λεπτομέρειες όσον αφορά την απόκτησή του. Στην κεντρική σελίδα του προγράμματος, αναγράφονται εκεί που λέει "περιγραφικά" αρκετές από τις δυνατότητές του. Επίσης, στην καρτέλα "γνώμες χρηστών" υπάρχουν αρκετές αναφορές στον τρόπο λειτουργίας, στις δυνατότητες και στην ευχρηστία του προϊόντος.
 

Θωμάς

Δανιήλ
θεωρώ ως μειονέκτημα του κατά τα άλλα εξαιρετικού αυτού προγράμματος την έλλειψη της λειτουργίας αναίρεσης (Ctrl+Z).

Στην καινούργια έκδοση έχει μπει και η πολυπόθητη αναίρεση.:wink:
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Αυτή η περιβόητη καινούργια έκδοση ήταν να βγεί από πέρσι...

(Έχω βαρεθεί να ακούω "Στη καινούργια έκδοση ΘΑ έχει αυτό και ΘΑ έχει εκείνο")

Ελπίζω όντως να έχει UNDO γιατί ήταν σημαντική έλλειψη. Μιλάμε για ένα επαγγελματικό πρόγραμμα, κυριολεκτικά το Byzantine Office. Δεν επιτρέπεται να λείπει το Undo. Επίσης καλό θα ήταν εφόσον είναι εφικό να γίνει λιγότερο "Βαρύ" ως πρόγραμμα. Οι γρήγοροι υπολογιστές δεν έχουν πρόβλημα αλλά το ταπεινό μου laptop με 2GB μνήμης και τον Celeron γονατίζει. Σε αρχεία μάλιστα μεγαλύτερα από 10 σελίδες αργεί χαρακτηριστικά.
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Θωμάς;77569 said:

Στην καινούργια έκδοση έχει μπει και η πολυπόθητη αναίρεση.:wink:
ΑΜΗΝ!!!!!!!!!
Αυτή η περιβόητη καινούργια έκδοση ήταν να βγεί από πέρσι...

(Έχω βαρεθεί να ακούω "Στη καινούργια έκδοση ΘΑ έχει αυτό και ΘΑ έχει εκείνο")
Η αλήθεια είναι ότι αργεί πολύ, αλλά θα πρέπει πιστεύω να πάρουμε υπόψη μας δύο βασικές παραμέτρους για να είμαστε δίκαιοι.
1) Ο Σάββας δουλεύει μόνος του το πρόγραμμα και δεν υπάρχει καμία ομάδα προγραμματιστών πίσω του όπως συμβαίνει σε πολυεθνικές (π.χ. adobe, microsoft κλπ.), ενώ το πρόγραμμα όπως ήδη έχει αναφερθεί είναι επαγγελματικού επιπέδου και φυσικά προς το παρόν μοναδικό (ως προς τις δυνατότητες) για την δουλειά μας.
2) Δεν ξέρω για τις υπόλοιπες δυνατότητες, αλλά η λειτουργία αναίρεσης δεν είναι ότι ευκολότερο να γίνει, εφόσον αφορά τον βασικό τρόπο λειτουργίας του προγράμματος, κατά την οποία θα πρέπει να καταγράφεται κάθε κίνηση του χρήστη, ώστε να μπορεί να αναιρεθεί. Αυτό ήταν κάτι που και ο ίδιος ο Σάββας μου είχε αναφέρει σε μία τηλεφωνική μας επικοινωνία. Τότε μου είπε ότι στην παρούσα φάση είναι πολύ δύσκολο να προστεθεί μία τέτοια λειτουργία, αλλά εάν τώρα έχει βάλει στο πρόγραμμά του και αυτή την παράμετρο, θα είναι ότι καλύτερο. Μπορεί δε και ο ίδιος να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.
Έπειτα, ας έχουμε υπόψη μας και άλλα παρόμοια παραδείγματα, όσο άσχετα κι αν φαίνονται. Όσοι ασχολούνται με ps3, θα ξέρουν ότι ο καρυφαίος εξωμοιωτής οδήγησης (Gran turismo) έχει ανακοινώσει ημερομηνία έκδοσης το Νοέμβριο του 2010, ημερομηνία που συνεχώς μεταβάλλεται από πέρυσι όλο και πιο πίσω όπως φαίνεται και εδώ. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει...

Επίσης καλό θα ήταν εφόσον είναι εφικό να γίνει λιγότερο "Βαρύ" ως πρόγραμμα. Οι γρήγοροι υπολογιστές δεν έχουν πρόβλημα αλλά το ταπεινό μου laptop με 2GB μνήμης και τον Celeron γονατίζει. Σε αρχεία μάλιστα μεγαλύτερα από 10 σελίδες αργεί χαρακτηριστικά.
Ο Σάββας μου ανέφερε ότι και αυτό το πρόβλημα θα διορθωθεί στην αναβάθμιση. Είναι όντως πολύ ενοχλητικό και δεν ξέρω κατά πόσο έχει να κάνει με την δύναμη του υπολογιστή και όχι με το ότι το πρόγραμμα μετά από κάποιες σελίδες "κρεμάει", ακόμη κι αν δουλεύει σε έναν πύραυλο (το έχω τεστάρει μόνο στον υπολογιστή μου Ρ4 2.6GH με 2MB ram. Αν σε ένα ισχυρότερο μηχάνημα δουλεύει διαφορετικά, δεν το ξέρω). Έχω παρατηρήσει π.χ. ότι σε κάποια παιχνίδια παλιάς τεχνολογίας αν εγκατασταθούν σε έναν σημερινό υπολογιστή χωρίς καμία αναβάθμιση πολλές φορές κρεμάνε, άσχετα αν η υπολογιστική ισχύη είναι απείρως μεγαλύτερη από τις πλήρεις απαιτήσεις του παιχνιδιού.
Anyway όσο εκνευριστική κι αν είναι η αναμονή για όλους, είναι πολύ σωστό από μέρους του Σάββα ότι υποστηρίζει το πρόγραμμά του δωρεάν, όπως θα έπρεπε να γίνεται και σε άλλα παρόμοια, τα οποία για μία πολύ μικρότερη αναβάθμιση, πρέπει ο χρήστης να τα ξαναγοράσει.
Εγώ εύχομαι να μπορούσαμε και οι χρήστες να βοηθήσουμε ενεργά στην αναβάθμιση πέρα από τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μας ως testers, αλλά σίγουρα δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα να γράφουμε κώδικα και όσα άλλα χρειάζονται.

Εν αναμονή λοιπόν...

Υ.Γ. Επίσης ένα χαρακτηριστικό που (μάλλον) λείπει, είναι η αναγνώριση του ισοκρατήματος ανάλογα με την κλίμακα. Το παρατήρησα αυτό όταν έγραφα κάτι με εναρμόνια κλίμακα (συνεχές Ζώ ύφεση) και στο ισοκράτημα μου εκτελούσε Ζώ φυσικό.
 
Last edited:

haris1963

παλαιότατο μέλος

Υ.Γ. Επίσης ένα χαρακτηριστικό που (μάλλον) λείπει, είναι η αναγνώριση του ισοκρατήματος ανάλογα με την κλίμακα. Το παρατήρησα αυτό όταν έγραφα κάτι με εναρμόνια κλίμακα (συνεχές Ζώ ύφεση) και στο ισοκράτημα μου εκτελούσε Ζώ φυσικό.

Δὲν φταίει τὸ πρόγραμμα γι᾿ αὐτὸ, τὸ ἔχω πάθει κι ἐγὼ, ἀλλὰ διορθώνεται. Ὁ Μελωδός ἰσοκρατεῖ στὸν φθόγγο ποὺ βρίσκει στὴν κλίμακα ποὺ τοῦ ἔχουμε βάλει. Ἄν ἡ έναρμόνια κλίμακα ποὺ δούλευες δὲν φτάνει ἔως τὸν κάτω ΖΩ, ἀλλὰ ἄς ποῦμε δουλεύει στό τετράχορδο, τό πρόγραμμα θὰ βρῇ τὴν διατονικὴ θέση του ΖΩ.

Πρέπει νὰ φτιάξῃς καινούργια κλίμακα (ποὺ νὰ ἔχει τὴν κατάλληλη ἔκταση) κι ἄς θέλῃς νά χρησιμοποιήσῃς
λ.χ. τοὺς ἐναρμόνιους φθόγγους ἀπό τὸν ΓΑ κι ἐπάνω.

Ἐπίσης, κάποιες φορὲς ποὺ κτίζεται μιὰ κλίμακα, ἐπάνω σὲ μὴ σταθερὸ φθόγγο, πρέπει νὰ χρησιμοποιείται ἡ δυνατότητα ποὺ δίνει τὸ πρόγραμμα γιὰ ἐπιλογὴ ὥς σταθεροῦ φθόγγου (στὴν ἀλλαγή), ἄλλου ἀπὸ αὐτόν τῆς βάσης (λ.χ. τοῦ φθόγγου τῆς φθορᾶς), ἀλλὰ αὐτὰ μᾶλλον τὰ γνωρίζεις Χρῆστο, γενικὰ τὰ ἀναφέρω.

Χάρης
 
S

savvas

Guest
Άντε λεβέντες μου και να δείτε τι έχουν να δούν τα μάτια σας !

Σάββας
 

XenosD

Νέο μέλος
Μπορεί κανείς να διακρίνει με ποιο πρόγραμμα ή γραμματοσειρά έχει γραφτεί το κείμενο αυτό; Μοιάζει σαν να έχει γραφεί με τον Μελωδό, αλλά το ψηφιστό για παράδειγμα είναι διαφορετικό.
 

antonios

Αετόπουλος Αντώνιος
Έχω πρόβλημα με εγκατάσταση γραμματοσειράς στον Μελωδό. Έχω δημιουργήσει μι γραμματοσειρά με το High-Logic FontCreator. Μετά προσπαθώ να την εγκαταστήσω στον Μελωδό αλλά... Είχα αντιμετωπίσει πριν κανα χρόνο το ίδιο θέμα. Τότε μετά απο πολλές ώρες είχα κάνει κάτι με τα αρχεία και τους φακέλους (κάπου έπρεπε να είναι ή κάπου δεν έπρεπε να είναι) το είχα λύσει. Τώρα... (ου γαρ μόνον έρχεται...) Άν κάποιος ξέρει κάτι σχετικό. :eek:
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Εάν έχετε WinXp ή παλαιότερα ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα (δεν γνωρίζω αν η διαδικασία διαφοροποιείται στα win7, ούτε αν καν τρέχει το πρόγραμμα σε αυτά).

1. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε εικονίδιο από το οποίο ανοίγετε τον μελωδό (είτε στην επιφάνεια εργασίας, είτε μέσα από το μενού "Έναρξη - προγράμματα" και επιλέξτε "ιδιότητες". Προσοχή. Δεν αναφέρομαι σε κάποιο αρχείο .mel που έχετε γράψει, αλλά στη συντόμευση με την οποία ανοίγει το πρόγραμμα και ονομάζεται "ΜΕλωδός".

2. Στο παράθυρο που εμφανίζεται και στην καρτέλα "Συντόμευση" επιλέξτε "Εύρεση προορισμού".

3. Θα σας οδηγήσει στον φάκελο που είναι εγκατεστημένο το πρόγραμμα. Σίγουρα εκεί υπάρχει κάποιος φάκελος με την ονομασία "music fonts". Ανοίξτε τον και βάλτε μέσα σε αυτόν τη νέα σας γραμματοσειρά.

Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το μελωδό θα την αναγνωρίσει (θα φανεί στη λίστα όταν επιλέξετε ποια μουσική γραμματοσειρά θέλετε να χρησιμοποιήσετε).

Ελπίζω να βοήθησα.
 
Last edited:

Βασίλης Κιαμηλίδης

Βασίλης Κιαμηλίδης
Εάν έχετε WinXp ή παλαιότερα ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα (δεν γνωρίζω αν η διαδικασία διαφοροποιείται στα win7, ούτε αν καν τρέχει το πρόγραμμα σε αυτά).

1. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε εικονίδιο από το οποίο ανοίγετε τον μελωδό (είτε στην επιφάνεια εργασίας, είτε μέσα από το μενού "Έναρξη - προγράμματα" και επιλέξτε "ιδιότητες". Προσοχή. Δεν αναφέρομαι σε κάποιο αρχείο .mel που έχετε γράψει, αλλά στη συντόμευση με την οποία ανοίγει το πρόγραμμα και ονομάζεται "ΜΕλωδός".

2. Στο παράθυρο που εμφανίζεται και στην καρτέλα "Συντόμευση" επιλέξτε "Εύρεση προορισμού".

3. Θα σας οδηγήσει στον φάκελο που είναι εγκατεστημένο το πρόγραμμα. Σίγουρα εκεί υπάρχει κάποιος φάκελος με την ονομασία "music fonts". Ανοίξτε τον και βάλτε μέσα σε αυτόν τη νέα σας γραμματοσειρά.

Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το μελωδό θα την αναγνωρίσει (θα φανεί στη λίστα όταν επιλέξετε ποια μουσική γραμματοσειρά θέλετε να χρησιμοποιήσετε).

Ελπίζω να βοήθησα.
Ευχαριστούμε πολύ Φίλτατε Χρήστο, όμως για νέα γραμματοσειρά, την πρώτη φορά πρέπει να την εγκαταστήσετε ως εξής:
Τοποθετούμε για ευκολία στην επιφάνεια εργασίας την νέα γραμματοσειρά, και στη συνέχεια:

1. Ανοίγουμε το πρόγραμμα Μελωδός κατά τα γνωστά, χωρίς να ανοίξουμε αρχείο Μελωδού,
2.αριστερό κλικ στα Εργαλεία,
3. Επιλέγουμε με αρ. κλίκ εγκατάσταση γραμματοσειράς και αρχείου αποκλίσεων,
4. Επιλέγουμε την νέα γραμματοσειρά που θέλουμε να εγκαταστήσουμε.
Και ο Μελωδός κλείνει έχοντας εγκαταστήσει στα musik fonts και την νέα γραμματοσειρά.
5. Για ευκολία μπορούμε να αντιγράψουμε όλο το αρχεἰο αποκλίσεων άλλης εγκατεστημένης γραμματοσειράς, για να μην το δημιουργήσουμε εκ του μηδενός με κόστος χρόνου.
Μπορώ να σας γράψω ότι θέλετε καθώς και για την λογική της κατασκευής αλλά και της επισκευής της νέας γραμματοσειράς, διότι μελέτησα αρκετά το θέμα, αλλά ζητήστε συγκεκριμένα είτε δημόσια είτε προσωπικά.
Μεγάλη ευκολία η σύνδεση για μέσω του teamViewer που είναι δωρεάν μέσω της www.teamViewer.com
 
Top