Από εκδήλωση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης στίς 29.5.2006 με τίτλο: «29.5.1453 Εις μνήμην»

haris1963

παλαιότατο μέλος
Ένας πολύ καλός φίλος το βρήκε, το ανέβασε προχθές και μου τόστειλε. Είναι από εκδήλωση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (στο οποίο εκείνο τον καιρό ήμουν καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής μαζί με τον Πέτρο Παπαεμμανουήλ), που έγινε στο στις 29-5-2006 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη" και είχε τίτλο "29.5.1453 Εις μνήμην".

Συμμετείχαν εκτός από τον Πέτρο κι εμένα ο (μακαριστός) ηθοποιός Δημήτρης Καρέλλης, η Βυζαντινή Χορωδία του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και αρκετοί πολύ καλοί οργανοπαίκτες μουσικοί, μεταξύ των οποίων ο Ιορδάνης Κουτσιμανής (μέλος του φόρουμ) στην πολίτικη λύρα, ο Γιώργος Ψάλτης στο βιολί, ο Άλκης Ζοπόγλου στο κανονάκι, ο Κώστας Αργυρογλου στο κλαρίνο, ο Σάκης Γιώργου στο ούτι και ο Λευτέρης Παύλου στα κρουστά.

Α! εγώ έπαιξα και ταμπουρά-σάζι σε μερικά κομμάτια. Σε ένα μάλιστα έπαιζα σόλο και ήταν δύσκολο, οπότε αναγκάστηκα να ρίξω πολύ μελέτη..! :eek: Ακόμα θυμάμαι, πως ήμουν πολύ συναχωμένος και κρυωμένος γι αυτό είχα μαζί μου τις Strepsils και το Dexarina για υποστήριξη :rolleyes:. Ωστόσο, η αίσθηση και το κλίμα ήταν πολύ ωραίο, τα παιδιά του ωδείου μας έφεραν κέφι και όλοι είχαμε καλή απόδοση.





ΥΓ Αξίζει να ρίξετε και μια ματιά στο κανάλι του φίλου μου, που το ανέβασε :wink:

Χάρης
 
Last edited:

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Στὶς ὀμορφιές σου πάντως ... :wink:

ΥΓ. Πολὺ σκοτεινὸς ὄμως ... :p
 
Συνεχίζει την παράδοση των Θεσσαλονικιών ψαλτάδων, μπράβο του και μπράβο σε όλους όσους συνετέλεσαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Μπράβο!!!:)
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Εύγε Διδάσκαλε, σα το Γαϊτάνο το είπες!!!
(Αστειεύομαι φυσικά, απλά θυμήθηκα τη φιλοφρόνηση που μου έκανε η κυρα 'Λένη τη πρώτη φορά που ανέβηκα στο αναλόγιο στο χωριό μου).).

Δε χρειάζεται, ούτε αξίζω να σχολιάσω τίποτα, το έκαναν οι προλαλήσαντες, και πιστεύω θα σχολιάσουν και άλλοι.

Θυμάμαι ήμουν σε εκείνη την εκδήλωση (στο κοινό), και ήταν πράγματι πολύ ωραία.

Ο Καρέλλης κοιμήθηκε;;;; Θεός σχωρές τον.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
...Ο Καρέλλης κοιμήθηκε;;;; Θεός σχωρές τον.

Δυστυχώς τον χτύπησε αυτοκίνητο, ενώ προσπαθούσε να περάσει την Τσιμισκή, αργά το βράδυ. Έχει κανά-δυο χρόνια.
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Α! εγώ έπαιξα και ταμπουρά-σάζι σε μερικά κομμάτια. Σε ένα μάλιστα έπαιζα σόλο και ήταν δύσκολο, οπότε αναγκάστηκα να ρίξω πολύ μελέτη..! :eek:

Το εν λόγω από τη Χορωδία του Κ.Ω.Θ., σε διεύθυνση Πέτρου Παπαεμμανουήλ (Χ. Συμεωνίδης: ταμπουράς, Λ. Παύλου: τουμπελέκι).



Χάρης
 
Top