Ιστοσελίδα Συλλόγου Ιεροψαλτών Χαλκιδικής - http://koukouzelis.forumotion.net

pkaotonic

Νέο μέλος
Ο σύλλογος μας, ένας από τους πρώτους που χρησιμοποίησε την βυζαντινή κάλαμο, καινοτομεί και δημιουργεί ένα νέο site για όσους ασχολούνται με την Βυζαντινή Μουσική! Δίνει την δυνατότητα στα μέλη του site να κατεβάσουν ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, που κινδύνευαν από τη φθορά του χρόνου, μελοποιημένες ακολουθίες αγίων, ΠΑΛΑΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ γνωστών πατριαρχιαρχικών μουσικοδιδάσκαλων, ακόμα και κάποιους ΣΠΑΝΙΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ. Όλα αυτά είτε αγοράσθηκαν είτε ανακαλυφθήκαν, ξεχασμένα σε εκκλησίες της Μ.ΑΣΙΑΣ, από τον ΙΜΒΡΙΩΤΗ πρόεδρο του συλλόγου μας κ. ΚΩΝ.Δ ΧΙΩΤΟ. Αυτός, μαζί με τα μέλη του συλλόγου μας, τα συγκέντρωσε με ζήλο και τα διέσωσε χρησιμοποιώντας την ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΛΑΜΟ. Την επίπονη και μακροχρόνια προσπάθεια οργάνωσης και ψηφιοποίησης των ανεκτίμητων αυτών κειμένων έφεραν εις πέρας τα μέλη του συλλόγου. Όντας πρωτοπόροι, σας τα προσφέρουμε εντελώς δωρεάν, παρακινημένοι από αγάπη για τη μουσική και την τέχνη. Το μόνο που απαιτείται είναι μια απλή εγγραφή στο site μας. http://koukouzelis.forumotion.net
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Τις τελευταίες ημέρες (μια εβδομάδα περίπου), συναντώ κάποιο πρόβλημα, όταν προσπαθώ να κατεβάσω αρχεία από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χαλκιδικής. Συμβαίνει αυτό και σε άλλους; Μήπως κάποιος ξέρει τι συμβαίνει;
 

πεταστής

Παλαιό Μέλος - Χαράλαμπος
Τις τελευταίες ημέρες (μια εβδομάδα περίπου), συναντώ κάποιο πρόβλημα, όταν προσπαθώ να κατεβάσω αρχεία από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χαλκιδικής. Συμβαίνει αυτό και σε άλλους; Μήπως κάποιος ξέρει τι συμβαίνει;

Μάλλον είναι δικό σας το πρόβλημα, διότι εγώ κατεβάζω κανονικά..
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
...εγώ κατεβάζω κανονικά..
Είναι πράγματι περίεργο, γιατί δοκίμασα τρεις διαφορετικούς browsers και ένα download manager, και με κανένα δεν μπόρεσα να κατεβάσω (ενώ παλιότερα κατέβαζα κανονικά).
Με τον Internet Explorer ανοίγει σε νέα σελίδα το PDF αρχείο, που είναι κενό.
Με το Mozilla Firefox βγάζει το μήνυμα :
"Oops! This page appears broken. DNS Error - Server cannot be found."
Με το Google Chrome βγάζει το μήνυμα :
"Ωχ! Το Google Chrome δεν μπόρεσε να βρει τη διεύθυνση public.blu.livefilestore.com"
Όποιος έχει καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει, (ίσως μόνο σε μένα), ας δώσει τά φώτα του!
 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Όποιος έχει καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει, (ίσως μόνο σε μένα), ας δώσει τά φώτα του!
Δεν γνωρίζω Νεοκλή κάτι παραπάνω, όμως τώρα εδώ http://issuu.com/pkatog/docs βρίσκεται ένα μεγάλο μέγεθος από ψαλτικό υλικό το οποίο κατεβαίνει χωρίς πρόβλημα.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Εδώ και κάποιο καιρό έχει διορθωθεί σε μένα το πρόβλημα. Ξαφνικά και χωρίς να ξέρω πως και γιατί. Ευτυχώς!
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Παρατήρησα εσχάτως το φαινόμενο κάποια βιβλία να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του συλλόγου και μετά από κάποιο διάστημα (κάποτε και εντός της ημέρας) να αφαιρούνται. Πιθανώς να πρόκειται για ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων, ίσως για κάτι άλλο, αν κανείς ξέρει ας μας ενημερώσει. Μια τέτοια πρόσφατη περίπτωση ήταν με την «ΜΕΓΑΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Γ.Τσατσαρώνη ΑΘΗΝΑ 1986». Δέκα μέρες νωρίτερα είχε αναρτηθεί η «ΜΕΛΩΔΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ Μ.ΧΜάρκου». Δεν υπάρχει πλέον. Καλό θα ήταν να παρακολουθούμε όλοι μας καθημερινά την πολύ χρήσιμη αυτή ιστοσελίδα. Όλο και κάτι χρήσιμο θα ανακαλύψουμε. Κι αν το ανακαλύψουμε, ας φροντίσουμε να ενημερώσουμε και τους άλλους ενδιαφερόμενους.
 

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Παρατήρησα εσχάτως το φαινόμενο κάποια βιβλία να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του συλλόγου και μετά από κάποιο διάστημα (κάποτε και εντός της ημέρας) να αφαιρούνται.

Μήπως γιατί κάποιο ''πουλάκι''...ονόματα δε λέμε πρόφτασε και το' βγαλε στο ... κλαρί; Αυτά όπως και πλείστα άλλα είναι μη κοινοποιήσιμα δημόσια. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Επιμένω και ξαναλέω: Αν δεν υπήρχε Ρηγόπουλος, Κουλτούρα, Πολυχρονάκης κ.ά. η ψαλτική σήμερα θα ήταν διαφορετικότερη. Όσο περισσότερο αγοράζουμε από αυτούς, τόσο ευκολότερα θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. Ασφαλώς τώρα που η Ανέμη αλλά και άλλες ψηφιακές ευκολίες κάνουν τη ζωή μας ευχερέστερη, ο κίνδυνος του βολέματος σε ψηφιακές λύσεις είναι ορατός, κ έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Αν συνυπολογιστεί και η προ τριετίας παρ'ολίγον διαμάχη ΑΔ ΜΑΣ και ψαλτολογίου για δικαιώματα...τότε το πράγμα ξεφεύγει. Προσωπικά διακηρύσσω ότι είμαι υπέρ της ελεύθερης διάσωσης και διάδοσης της Μουσικής, αλλά ΠΑΝΤΑ με απόλυτο σεβασμό στον καλλιτέχνη και στον εκδότη. Περιττό να πω ότι οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε καθένα που αναρτά υλικό.

Χριστός Ανέστη!

Δ.
 
Παρακαλώ πολύ , όποιος συνάδελφος κατέβασε την Θεία Λειτουργία του Γεωργίου Τσατσαρώνη άς μου την στείλει στο προσωπικό μου email . Ευχαριστώ !!!
 

pkaotonic

Νέο μέλος
Η "ΜΕΛΩΔΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ Μ.ΧΜάρκου" δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα μας ούτε και στην υπηρεσία που φιλοξενούμε τα αρχεία μας. Ίσως αναρτήθηκε κατά λάθος από κάποιον διαχειριστή. Στην αντίληψη μου δεν έπεσε να υπάρχει αρχείο με τέτοιο όνομα.

Όσον αφορά την «ΜΕΓΑΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Γ.Τσατσαρώνη ΑΘΗΝΑ 1986»
δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα μας ούτε και πουθενά αλλού γιατί εμπίπτει σε πνευματικά δικαιώματα.

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε τι έγινε με τη «ΜΕΓΑΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Γ.Τσατσαρώνη ΑΘΗΝΑ 1986» ας μην δώσουμε άλλη διάσταση στο θέμα.

Χριστός Ανέστη.

Παναγιώτης Κ.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Πάντως ευχαριστούμε για όλα αυτά που ανεβάζετε. Συνεχίστε γιατί είναι προς όφελος όλων. Και της μουσικής μας.
 
Συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα επισταμένη εργασία σας και αφοσίωση στην ψαλτική τέχνη. Επιτρέψτε μου να σας προσφέρω σε σημειογραφία Η/Υ τον Ύμνο στον Άγιο Δαμασκηνό που έγραψε ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος Αβραάμ Ευθυμιάδης. Δεν μπόρεσα να το αναρτήσω στο δικό σας site, παρακαλώ να το μεταφέρετε.

Η Παναγιά να ναι πάντα μαζί σας και ευχαριστούμε.
 

Attachments

  • YMNOΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ.pdf
    156.7 KB · Views: 73
Top