Παρεμβάλλοντας καί σχόλια μου στό μήνυμα τοῦ ἀγαπητοῦ κ. Μπακαλούδη ἀλλά καί συμμετέχοντας στόν γενικότερο προβληματισμό, θέλω να σχολιάσω .
Δέν καταλαβαίνω κ. Μπακαλούδη πῶς μία Μονή μπορεῖ νά εἶναι δεκτική σέ τέτοιες παρατυπίες καί νά ἐπιβραβεύεται ὡς φορέας «παραδόσεως» ἀπό ἕνα ἐνοριακό Ναό. Ἀλλά δέν πρόκειται νά συνεννοηθοῦμε γιατί ἔχουμε τελείως διαφορετική ἀντίληψη τῶν πραγμάτων καί θεμάτων. Ἄλλωστε ἐσεῖς τό μόνο σφάλμα πού διαπιστώσατε εἶναι τό «Παράνομος»...
Πατέρα Μάξιμε, εὐλογεῖτε!
Γράφεις καί ἀπευθύνεσαι πρός τόν Διονύση…. Σέ βλέπω νά τεντώνεις τό τόξο σου καί νά ρίχνεις…ἀλλά κάπου βλέπεις καί ἐμένα, καί χωρίς νά τό σκεφθεῖς καλά- καλά ρίχνεις καί σέ μένα μία σαϊτιά……. Βέβαια μέ πῆρες ξώφαλτσα, γιατί διαπιστώνεις:
«Ἀλλά δέν πρόκειται νά συνεννοηθοῦμε γιατί ἔχουμε τελείως διαφορετική ἀντίληψη τῶν πραγμάτων καί θεμάτων.»
Ο.K. ἀνακουφίστηκα……..Τώρα πλέον δέν κινδυνεύω. Ἔλαβα χάρη… Ἀλλά ποιός ξέρει ἄν αὔριο μεθαύριο δέν δεχτῶ ἰοβόλα βέλη ???????????
Γράφεις:
«Δέν καταλαβαίνω κ. Μπακαλούδη πῶς μία Μονή μπορεῖ νά εἶναι δεκτική σέ τέτοιες παρατυπίες καί νά ἐπιβραβεύεται ὡς φορέας «παραδόσεως» ἀπό ἕνα ἐνοριακό Ναό.»
Τό ὅτι κοπίασε ὁ εὐλογημένος γιά νά συλλέξει ἀπολυτίκια, μεγαλυνάρια, καί τόσα ἄλλα, αὐτό εἶναι κατακριτέο; Ἐγώ δέν μπορῶ νά καταλάβω τό ΄σκεπτικό σου. Τήν δέ Ἱερά Μονή στήν ὁποία ψάλλω γιατί τήν ἐμπλέκεις;
Γράφεις:
«Ἄλλωστε ἐσεῖς τό μόνο σφάλμα πού διαπιστώσατε εἶναι τό «Παράνομος»...»
Νά εἶσαι σίγουρος ὅτι εἶδα καί διεπίστωσα πολλά, γί αὐτό ἐξ ἄλλου τούς προέτρεψα στό μήνυμά μου (Ἀριθ. 20):
«Πρίν δημοσιεύσουν τήν ἐργασία τους, νά ξαναμελετοῦν τό κείμενο,»
Δέν ἦταν τό «μόνο» ὅπως γράφεις, ἀλλά αὐτό ἦταν προσβλητικό γιά τόν μάρτυρα καί ἔστεκε σάν παράδειγμα.
Σκοπός μου δέν ἦταν νά ἐξάρω τά σφάλματα καί νά τονίσω τά λάθη, ἀλλά νά ἐνθαρρύνω τοιούτου εἴδους προσπάθειες.
Γί αὐτό ἔγραψα:
“γιά παράδειγμα ἀναφέρω τό λάθος πού ἔκανε κάποιος”
Ἁπλά ἀναφέρω κάποιο παράδειγμα πού θεώρησα χαρακτηριστικό, καί εἶχα τήν λεπτότητα νά μήν ἀναφέρω τό ὄνομα τοῦ διαπράξαντος, ἀλλά ἀόριστα νά γράψω, …
κάποιος.
Εὔχομαι ὁ ἀγαπητός Διονύσης Μπόσιακας νά ἀναθεωρήσει τήν ἐν θερμῷ ληφθεῖσα ἀπόφασή του νά μήν ξαναπροσπαθήσει πλέον καί νά δοῦμε καί πάλι βελτιωμένη τήν φυλλάδα του μέ τήν ἀκολουθία τῆς ἑπομένης Κυριακῆς.
Μέ ἀγάπη Χριστοῦ
Αθανάσιος Μπακαλούδης
Υ.Γ.
Προτίμησα να χρησιμοποιήσω τον ενικό, όπως μιλούσα με τον πατέρα μου, αν δεν το δέχεσαι τότε να διορθώσω.