Ψάχνω κείμενο (ή ακόμη καλύτερα κείμενο και μέλος) για Πολυχρόνιον Ηγουμένου.
Μου το ζήτησαν φίλοι από γειτονική ομόδοξη χώρα. Ατυχώς ως ωδειακός και όχι ιδιαίτερα φιλομοναστηριακός δεν έχω κάτι στο αρχείο μου...![]()
Μὲ βάση τὸ κείμενο τοῦ π. Ἱεροθέου ἔχω ἀκούσει πολυχρόνιο σὲ πλ. α΄καὶ ρυθμὸ τρίσημο. Ἰσως κάποιος ἀπὸ τοὺς μουσικολογιωτάτους τοῦ forum νὰ μπορεῖ νὰ προσαρμόσει ἀνάλογα.
Είναι η μελωδία του Χ. Παπανικολάου που εισήχθη στο Άγιο Όρος και παρέμεινε ως παράδοση. Κοιτάξτε στην Μουσική Ανθοδέσμη, αν θυμάμαι καλά.
Με την πετυχημένη (όπως πάντα άλλωστε) παρέμβαση του κ.Γιαννόπουλου διορθώθηκε το κείμενο και ξαναανέβηκε....μην με ρωτησετε που ....αλλα τα ματια της αλεπούς και άλλα της κουκουβάγιας....![]()
Μήπως δεν επισυνάφθηκε; Δεν το βλέπω.
Εὐλογεῖτε! Μιά διόρθωση, "ἅγιον Καθηγούμενον καί πατέρα ἡμῶν κύριον κύριον (δεῖνα) τόν ἀρχιμανδρίτην...." εἶναι τό παραδεδομένο ἀντί τοῦ "Ἅγιον Ἀρχιμανδρίτην καί πατέρα..." πού ἀναφέρει τό κείμενο.
Θα μπορούσε κάποιος να τροποποιήσει το πολυχρόνιο ηγουμένου σε Πλ. Α' που ανέβηκε εδώ με τα εξής λόγια:
«Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός τον πανοσιολογιώτατον άγιον καθηγούμενον και πατέρα ημών Κύριον Κύριον Ευσέβιον αρχιμανδρίτην, Κύριε φύλλατε αυτόν εις πολλά έτη (x3).»
και να μας το ανεβάσει σε PDF;
Ευχαριστώ πολύ.
Επισυνάπτεται.
Οι διορθώσεις τροποποιήσεις ευπρόσδεκτες
Σωστά τα λέτε κ. Γιάννη, έγραψα τις σχετικές φθορές, τώρα οι τελίτσες στον πα χρειάζονται??Μπραβο σας πολυ ομορφος ειναι! Ισως ο Ζω και ο Βου θελουν λιγη δουλιτσα...
Σωστά τα λέτε κ. Γιάννη, έγραψα τις σχετικές φθορές, τώρα οι τελίτσες στον πα χρειάζονται??
Ευχαριστώ