«Εν Άνθος της καθ᾿ ημάς Εκκλησιαστικής Μουσικής», Αγαθαγγέλου Κυριαζίδου, Κωνσταντινούπολη, επίτομο (1896)

ixadin

Ηχάδιν
Θέλω να ετοιμάσω να ανεβάσω αυτό το βιβλίο. Δεν ξέρω αν το έχει κανείς έτοιμο και θέλει να το μοιραστεί μαζί μας. Εγώ το έχω σκαναρισμένο από τον κ. Δημητριάδη και καθαρό αλλά θέλει λίγη δουλειά. Αν όχι υπολογίζω ότι θέλω 2-3 ημέρες.
 
Φαίνεται ότι και οι ψιλές κάνουν την δουλειά τους. Ελπίζω να μην φάω και καμιά δασεία στο μέλλον:D

Επί το έργον λοιπόν

Δ΄ μέρος
Ε΄ μέρος

Έκανα λάθος και στα files ονόμασα τα μέρη Δ & Ε ως 2 & 3 αντί 4 & 5 που είναι το ορθό

Εις το επανιδείν:wink:

[Σημείωμα συντονιστή (Ε. Αβραμίδης)] Από τους αρχικούς συνδέσμους λήψης στους εξωτερικούς hosters μόνο αυτός που κατευθύνει προς το Δ΄ μέρος (mediafire) είναι ακόμα ενεργός (ο οποίος και παραμένει).
 
Last edited by a moderator:
Ανεβάζω και πάλι το εξαιρετικό αυτό βιβλίο, όπως το βρήκα στο Google, που είναι από την αυθεντική έκδοση του 1896 και όχι από την ανατύπωση του «Ρηγόπουλου». Περιλαμβάνει και το ελλείπον τέλος του βιβλίου με τα περιεχόμενα, τους συνδρομητές κλπ.

ΥΓ.
Αυτός είναι ο σύνδεσμος για το βιβλίο στο Google.
 

Attachments

  • Εν Άνθος της καθ' ημάς Εκκλ.Μουσικής (Αγαθ.Κυριαζίδου) 1896.pdf
    17.5 MB · Views: 1,349
Last edited by a moderator:
Επεξεργαζόμουν τη Δοξολογία του Γεωργίου Ραιδεστινού για να την κάνω ανεξάρτητο pdf, για μια συλλογή έργων του Ραιδεστινού που θα ανεβάσω σύντομα. Στο στίχο «Ευλογητός ει Κύριε ο Θεός», στην κατάληξη φαίνεται το γοργό σαν παρεστιγμένο. Δεν ξέρω, όμως, αν πρόκειται πράγματι για παρεστιγμένο ή αν είναι σκουπιδάκι κατά τη σάρωση, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά τέτοια παράσιτα στο βιβλίο. Αν κάποιος φίλος το έχει από άλλη πηγή, πχ τη φωτοαναστατική έκδοση του Ρηγοπούλου, τον παρακαλώ να το διευκρινίσει ώστε να το σβήσω κατά την επεξεργασία αν χρειάζεται.
 
Στο βιβλίο που ανέβασε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Χαλκιδικής, το ίδιο «παρεστιγμένο» φαίνεται επίσης καθαρά.
 
Το χερουβικόν σε πλ. β΄ που υπάρχει στη σ. 278 και φέρεται ως «Ἰωάννου τοῦ Κουκουζέλη, ἔντεχνον, τὸ καλούμενον Παλατινόν», ταυτίζεται με αυτό που αναφέρει ο επ. καθηγητής δρ. Καραγκούνης ως Ψευδο-δαμασκηνού στην εργασία του Παραλειπόμενα περὶ τοῦ Χερουβικοῦ Ὕμνου;
 


Ὄχι, ἔχω τὰ φφ. τοῦ κώδικα Ε. Β. Ε./ Μ. Π. Τ. 706 ποὺ περιέχουν τὸ τοῦ ψευδοΔαμασκηνοῦ.
 


Τὸ χερουβικὸ τοῦ ψευδοΔαμασκηνοῦ σὲ ἦχο πλ. β' ἀπὸ τὸ χφ. Ε. Β. Ε. / Μ. Π. Τ. 705 λειτουργία τῆς παλαιᾶς παπαδικῆς μεταγραφὴ ἰδιόχειρη τοῦ Χουρμουζίου τοῦ ἔτους 1829 φφ. 28v-29v. Ἰσοκρατήματα καὶ τονισμοὶ δικοί μου. Ἡ στάχωση ποὺ μοῦ ἔκαναν γιὰ τὶς σελίδες ποὺ ἐπέλεξα εἶναι ἀπαράδεκτη.
 

Attachments

  • Χερουβικό Δαμασκηνού1.jpg
    870.2 KB · Views: 131
  • Χερουβικό Δαμασκηνού2.jpg
    874.7 KB · Views: 49
  • Χερουβικό Δαμασκηνού3.jpg
    973.7 KB · Views: 42


Βρῆκα τὶς ἀρχικὲς φωτοτυπίες ἀπευθεῖας ἀπὸ τὸ μικροφίλμ τῶν φφ. 28v καὶ 29v πρὶν τὶς φωτοτυπίσω μπρός-πίσω καὶ τὶς δέσω, χωρὶς ἰσοκρατήματα.
 

Attachments

  • Χερουβικό Δαμασκηνού1.jpg
    805.4 KB · Views: 90
  • Χερουβικό Δαμασκηνού3.jpg
    789.8 KB · Views: 48
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Αν είχα κοιτάξει και τις φωτογραφίες στην εργασία του δρ. Καραγκούνη, θα είχα δει ότι έχει δημοσιεύσει και τη μεταγραφή του Χουρμουζίου (σ. 166) και θα έκανα τη σύγκριση μόνος μου, οπότε θα διαπίστωνα και την μη ταύτιση των δύο χερουβικών. Αφορμή για την υπόθεση υπήρξε ο κώδικας Κουτλουμουσίου 457 όπου το εν λόγω χερουβικό αποδίδεται στον Ιωάννη Κουκουζέλη, (σ. 153), καθώς και η κοινή ονομασία παλατινόν και έντεχνον.
 

Attachments

  • χερ1.jpg
    234.7 KB · Views: 103
  • χερ2.jpg
    241.8 KB · Views: 36
  • χερ3.jpg
    236.5 KB · Views: 34
Last edited:
Back
Top