«Δοξαστάριον» (Αποστίχων), Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος, 1η έκδοση, Κωνσταντινούπολη, τ. Α΄ και Β΄ (1859), 2η έκδοση, Θεσσαλονίκη, τ. Α΄, Β΄ και παράρτημα

Επειδή οι τρεις τόμοι που ανεβηκαν, είναι από την ανατύπωση του έργου των εκδόσεων ΠΟΥΡΝΑΡΑ, και για την περίπτωση που ανακύψει θέμα με πνευματικά δικαιώματα (της ανατύπωσης), θα ήθελα να δηλώσω ότι έφτασε στα χέρια μου το πιο πάνω έργο, στην αυθεντική του έκδοση, δεμένο σε ένα τόμο, και εφόσον κάποιος διατίθεται να κάνει την ψηφιοποίηση και να το αναρτήσει «στο Ψαλτολόγιον» , ας επικοινωνήσει μαζί μου, για να του το δανείσω.

Attachments

• Δοξ_XX.jpg
    830.1 KB · Views: 289
Επειδή οι τρεις τόμοι που ανεβηκαν, είναι από την ανατύπωση του έργου των εκδόσεων ΠΟΥΡΝΑΡΑ, και για την περίπτωση που ανακύψει θέμα με πνευματικά δικαιώματα (της ανατύπωσης), θα ήθελα να δηλώσω ότι έφτασε στα χέρια μου το πιο πάνω έργο, στην αυθεντική του έκδοση, δεμένο σε ένα τόμο, και εφόσον κάποιος διατίθεται να κάνει την ψηφιοποίηση και να το αναρτήσει «στο Ψαλτολόγιον» , ας επικοινωνήσει μαζί μου, για να του το δανείσω.

Οι τρεις τόμοι, από την αυθεντική έκδοση, και όχι την ανατύπωση, έχουν ψηφιοποιηθεί και ανεβεί από την «Ανέμη» εδώ.

Δοξαστάριον Αποστίχων Χουρμουζίου 1901

Φυσικά όλα βασίζονται στην δουλειά του κ. Δημητριάδη

Α΄ Τόμος
Β΄ Τόμος
Γ΄ Τόμος

Αδελφοί μου,
Χαίρετε!
Μπορεί να αναρτηθούν οι Β' και Γ' Τόμοι της σειράς του Δοξασταρίου του Χουρμουζίου; Ευχαριστούμε, π. Αμφιλόχιος Πίκιας.

Αδελφοί μου,
Χαίρετε!
Μπορεί να αναρτηθούν οι Β' και Γ' Τόμοι της σειράς του Δοξασταρίου του Χουρμουζίου; Ευχαριστούμε, π. Αμφιλόχιος Πίκιας.

Attachments

• Τόμος Γ΄ (παράρτημα).pdf
    3.5 MB · Views: 308
  • Τόμος Β΄ (1).pdf
    11 MB · Views: 444
Δοξαστάριον Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος (1859).

"Δοξαστάριον Περιέχον τὰ δοξαστικὰ τῶν ἀποστίχων ὄλων τῶν δεσποτικῶν ἑορτῶν τῶν τε ἑορταζομένων ἁγίων Τοῦ Ὅλου Ἐνιαυτοῦ Καὶ τὰ τοῦ Τριωδίου καὶ Πεντηκοσταρίου Μελοποιηθὲν παρὰ Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος. Νῦν πρῶτον ἐκδίδεται κατ` αἴτησιν τῶν ἐν Ἁγίῳ Ὄρει τοῦ Ἄθωνος Ἱερῶν Πατέρων Παρὰ τῶν Υἱῶν Θεοδώρου τοῦ Φωκαέως. Τόμος Πρῶτος. Ἐν Κωνσταντινουπόλει Τύποις Μ. δὲ Κάστρου. 1859.

Σχήμα 8ο, σελίδες 8 χ.ἀ.+156 .
Πρόκειται για τη μοναδική συστηματική μελοποίηση κατά το «παλαιόν στιχηραρικόν μέλος» για μετά το 1814. Μια άλλη μεταγενέστερη μπορεί να θεωρηθεί και εκείνη στο παράρτημα του Δοξασταρίου της Β´ έκδοσης (Σουβατζόγλου· Θεσσαλονίκη 1901) των Ματθαίου και Σπυρίδωνος Βατοπεδινού".

Χατζηθεοδώρου Γεώργιος, Βιβλιογραφία της Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής, τόμ. Α´ (1998), αρ. 76, σ. 118-119

Τόμος Α':

Τόμος Β':

Last edited:
Back