Ευχαριστώ πολύ κ. Μεντζά για όλα όσα προσφέρετε στο Ψαλτολόγιο.Ανεβαζω το τρισάγιο και το δυναμις του Π. Εφεσίου απο την κοκκινογοργούσα Ανθολογία (Κων/λις 1846) σε ηχο βαρύ.
Ευχαριστώ πολύ κ. Μεντζά για όλα όσα προσφέρετε στο Ψαλτολόγιο.
Μήπως υπάρχει και κάποιο ηχητικό???, για να ακουσθούν και τα διαστήματα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Βασίλης Κιαμηλίδης
Ανεβαζω το τρισάγιο και το δυναμις του Π. Εφεσίου απο την κοκκινογοργούσα Ανθολογία (Κων/λις 1846) σε ηχο βαρύ.
Ανεβαζω το τρισάγιο και το δυναμις του Π. Εφεσίου απο την κοκκινογοργούσα Ανθολογία (Κων/λις 1846) σε ηχο βαρύ.
Αγαπητέ κ. Μεντζά,
Αφού σας ευχαριστήσω κι από εδώ για το "δωράκι" αυτό, να επισημάνω οτι, σε μένα τουλάχιστον, η μετατροπή σε pdf "έκοψε" κάποια γοργά κυρίως, με αποτέλεσμα άλλα να είναι μισά και άλλα να λείπουν τελείως.
Ίσως να φταίει η μορφή παραγράφου στο Word πριν τη μετατροπή, δεν ξέρω.
Ελέγξτε και σεις αν είναι όντως έτσι και να το ξανανεβάσετε πιθανώς.
Ευχαριστώ
ΧΣ
Μοιάζει με του Καμαράδου, ή μου φαίνεται;;;
κάπου το διάβασα σε μήνυμα, μάλλον απ' τον κυρ Βαγγέλη, ότι το του Καμαράδου προήλθε από του Εφεσίου...
ΥΓ: είναι καλό να γνωρίζεις το πρωτότυπο ή το υπόδειγμα βάσει του οποίου δημιουργήθηκε κάτι νέο....
Μοιάζει με του Καμαράδου, ή μου φαίνεται;;;
κάπου το διάβασα σε μήνυμα, μάλλον απ' τον κυρ Βαγγέλη, ότι το του Καμαράδου προήλθε από του Εφεσίου...
ΥΓ: είναι καλό να γνωρίζεις το πρωτότυπο ή το υπόδειγμα βάσει του οποίου δημιουργήθηκε κάτι νέο....
Κι εγω σας ευχαριστω, κ. Κιαμηλίδη, εχω πάρει πολλά απο εσας.
Πρόγραμμα στον υπολογιστη δεν εχω αλλά και ούτε το εχω ακουσει απο καποιον ψάλτη σ΄αυτην την εκτέλεση. Βλέπετε, εχουμε όλοι συνηθίσει αυτη του Νηλέως... Υποθέτω πως τα διαστηματα πρεπει να ειναι ακριβως τα ιδια. Φυσικα ο βου του Νηλέως αντιστοιχει στον ζω του Εφεσίου.
Βασίλης Κιαμηλίδης;25258 said:Σωστά το γράφετε κ. Μεντζά, (Είνα β΄ήχος με την μεταθεση της βάσης ) απλά εγώ το έγραψα προτού να ανοίξω το αρχείο, και φαντάστικα πως ήταν σε διαστήματα βαρέως.
Σε βαρύν σε κείμενο και ηχητικό έχω του Καραμάνη, ενώ δεν έχω ηχητικό από κανέναν άλλον, παρόλο που έψαξα πολύ το αρκετά μεγάλο αρχείο μου.
Με την ευκαιρία συγχαρητήρια για τη συνολική γραφή σας. Σε εμπνέει ώστε και η ψαλμωδία να είναι ανάλογη.
Θα μπορούσατε να ανεβασετε το ηχητικο του Καραμάνη; θα σας ήμουν ευγνώμων.
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια σχετικα με τη γραφη. Εχω κανει προσπάθεια να μοιαζει με τα παλαια χειρογραφα ή περισσοτερο μάλλον με τα πρωτα εκδοθέντα μουσικα βιβλια. Με εμπνέει και μενα...
Με την ευκαιρία να αναφερω ότι μολις χθες διαβασα στο βιβλιο του κ. Παπαδόπουλου "Ιστορια της Βυζ. μουσικης" ότι στην εκδοση αυτη εχουν "πειραχτει" τα κειμενα του Π. Εφεσιου.
Δεν ξερω τελικως αν ειναι το "κανονικο" πρωτότυπο του Εφεσιου...
Το επισυνάπτω με την διευκρίνιση πως εδώ το Ψάλλει υποδειγματικά ο εκ των Αρίστων Μαθητών του Κυρ. Ζαχαρίας Πασχαλίδης.Θα μπορούσατε να ανεβασετε το ηχητικο του Καραμάνη; θα σας ήμουν ευγνώμων.
κ. Μεντζά!!!! και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται.
Σε συνέχεια του πιό πάνω μηνύματος επισυνάπτω:
1.Σε pdf το Τρισάγιο & Δύναμις σε Βαρύν Πεντάφωνο Αθ. Καραμάνη, &
2.Το πιό πάνω Δύναμις το οποίον ψάλλει ο Άρχων.
Βσσίλης Κιαμηλίδης
Μου έχει τύχει να μην έχω μαζί μου το <<Δύναμις>> σε βαρύ ήχο. Έτσι, έψαλλα αυτό του δευτέρου ήχου σε σύνθεση Νηλέως Καμαράδου και δεν φάνηκε καμία διαφορά, επειδή τα διαστήματα δευτέρου και βαρύ μοιάζουν πάρα πολύ.
Stathis;25139.... said:Ο Νηλεύς Καμαράδος πηρε το ανωτέρω και το προσαρμοσε σε β ηχο. Εχει κανει και καποιες μικροαλλαγες, απ ότι φαινεται...
Εκτός του ευχαριστώ, που είναι αυτονόητο, πολύ ωραία και η γραφή σου! ποιά γραμμαροσειρά χρησιμοποιείς; και πως καταφέρνεις τη στοίχηση δεξιά, γιατί εγώ παιδεύομαι, (χωρίς να ξοδεύομαι)!
Το 2007 του Αγ. Ανδρέου, στην Πόλη με τη χορωδία των Μουσικοφίλων υπό τον κ. Παϊκόπουλο είπαμε μεταξύ άλλων και το τρισάγιο με δύναμις και μικρό κράτημα σε ήχο βαρύ. το χειρόγραφο ήταν του αείμνηστου Γ. Τσαούση "κατά μίμησιν" του Πρίγγου.
Σε λίγες μέρες το ηχητικό θα ανεβάσω, εκτός αν κάτι μου συμβεί και το ξεχάσω!
κ. Μεντζά!!!! και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται.
Σε συνέχεια του πιό πάνω μηνύματος επισυνάπτω:
1.Σε pdf το Τρισάγιο & Δύναμις σε Βαρύν Πεντάφωνο Αθ. Καραμάνη, &
2.Το πιό πάνω Δύναμις το οποίον ψάλλει ο Άρχων.
Βσσίλης Κιαμηλίδης
Κ. Κιαμηλιδη,
Ευχαριστω που ανταποκριθήκατε στο "αιτημα" μου αλλά το ηχητικο με τον Καραμανη ειναι το δυναμις το "συνειθισμένο" σε μια πολυ ασυνηθιστη εκτέλεση.
Το εχει κανει "βαρυ" μεταθέτοντας τον τονο κατα ενα φθόγγο χαμηλότερα. Το Δι το β΄ηχου σε γα του βαρεος. Το ακουσμα ειναι κάπως παράξενο...