Μουσική Συνάντηση Χορωδιών στην Λάρισα

Όψιμη η Ανακοίνωση αλλά θα ήταν τιμή μας να παραβρεθείτε στη Μουσική Συνάντηση που διοργανώνουμε -όπως κάθε χρόνο -για τους αποφοιτήσαντες του προηγούμενου διδακτικού έτους. Τουλάχιστον οι όμοροι...
  • Την Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου θα διευθύνει ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος Κυριαζής Νικολέρης.
  • Την Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λάρισας ο Γεώργιος Καραγιαννάκης.
  • Την Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.Λαρίσης "Ο Άγιος Αχίλλιος", ο γράφων.

Το θεματολόγιο των Χορωδιών είναι επιλεγμένο από την υμνογραφία:
  • Των τριών Ιεραρχών.
  • Της Υπαπαντής.
  • Του Τριωδίου.
  • Του "οικοδεσπότου" Αγίου Αχιλλίου.
DSC_01042.jpg

Δια τους πόρρω ευρισκομένους θα έχει αναμετάδοση ζωντανά (ελπίζω) στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Μητροπόλεως ε δ ώ
 
Last edited:
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνάντηση των τριών Χορωδιών, στον Ι.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, στην εκδήλωση της απονομής των τίτλων σπουδών των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Ιουνίου για το Σχολικό έτος 2013-2014.
Εκ μέρους της Σχολής θα ήθελα δημόσια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο κ. Κυριαζή Νικολέρη και τον Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Καραγιαννάκη, που ως χοράρχες του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου και του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λάρισας, αντίστοιχα, επένδυσαν αρμονικά την εκδήλωσή μας, καθώς επίσης και σε όλους τους χορωδούς που διέθεσαν τον κόπο και το ταλέντο τους για να λαμπρύνουν τη γιορτή μας. Ευχαριστίες και στους προέδρους των Συλλόγων, Στάθη Γραμμένο και Φώτη Κερμελίδη.
Η συνάντηση αυτή, μου έδωσε την ευκαιρία να συναντηθώ με φίλους και συναδέλφους, είτε παλαιούς, όπως ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, είτε νέους, όπως ο Θεοχάρης Αποστολόπουλος και ο 50ος του προφητάνακτος, η αγαπητή σε όλους Ελένη Ντόβα.
Αν καταφέρουμε θα αναρτήσουμε και τα ηχητικά.
Από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Λαρίσης.
 

ψαλμός 50ός

Ελένη Ντόβα-Χατζή
Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!!!!!

Εκ μέρους του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου "Ιωάννης ο Κουκουζέλης", ευχαριστούμε για την τιμή πρόσκλησης της χορωδίας μας στην ανωτέρω εκδήλωση.

Είναι πράγματι πολύ ωραίο το συναίσθημα να γνωρίζει κανείς από κοντά, τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται μέσω διαδικτύου:)

Νοιώθω ιδιαίτερα ευτυχής και ευλογημένη που ο Θεός οδήγησε τα βήματά μου στην μεγάλη οικογένεια των Ιεροψαλτών. Είχα την χαρά της γνωριμίας, μέχρι σήμερα, πολλών αξιόλογων Ανθρώπων, Μεγάλων Ιεροψαλτών και Δασκάλων.:)

Σ'αυτή τη συνάντηση γνώρισα από κοντά τους εξαίρετους και πολύ αξιόλογους κ.κ. Ηλία Παπαδόπουλο και Γιώργο Καραγιαννάκη.
Είχα επίσης την χαρά να ξανασυνατήσω τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λαρίσης κ. Φώτη Κερμελίδη, καθώς και να γνωρίσω από κοντά τον Μεγάλο Δάσκαλο, Άρχοντα κ. Κυριαζή Δασκαλούδη.
Να είστε όλοι καλά και ευχαριστώ για την αγάπη σας:)

Η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου "Αγίος Αχίλλιος", υπό την διεύθυνση του διευθυντού της κ. Ηλία Παπαδόπουλου, απέδωσε την Θ΄ Ωδή των τριών Ιεραρχών, η οποία έχει αναρτηθεί εδώ, τονισθείσα υπό του ιδίου.
 
Top