[Ανακοίνωση] Αστ. Δεβρελή «Το Μέγα Στιχολόγιον» της σειράς «Πηδάλιον Βυζ. Μουσικής»

[FONT=&quot]Αγαπητοί συνάδελφοι , κυκλοφόρησε το καινούργιο μουσικό βιβλίο της γνωστής σειράς ΄΄ΠΗΔΑΛΙΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ’’του Ας. Δεβρελή με τίτλο ‘’ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΤΙΧΟΛΟΓΙΟΝ΄΄ .[/FONT]
[FONT=&quot] Περιλαμβάνει κατ΄ήχον άπαντας τους στίχους του σύντομου και αργού ειρμολογικού μέλους τους ψαλλομένους προ των διαφόρων τροπαρίων και προσομοίων του όλου ενιαυτού. Εν παραρτήματι το άγραφον τυπικόν κατά την απ΄αιώνων επικρατούσαν [/FONT][FONT=&quot]ζωσαν[/FONT][FONT=&quot] Εκκλησιαστικήν παράδοσιν[/FONT].
 

Attachments

  • ΜΕΓΑ ΣΤΙΧΟΛΟΓΙΟΝ.pdf
    1.5 MB · Views: 545

ΜΑΡΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Παλαιό Μέλος
Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποιο δείγμα του νέου αυτού μουσικού βιβλίου; και αν γνωρίζει κανείς πόσο κοστίζει.
 

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
[FONT=&quot]‘’ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΤΙΧΟΛΟΓΙΟΝ΄΄ .[/FONT]
[FONT=&quot] Περιλαμβάνει κατ΄ήχον άπαντας τους στίχους του σύντομου και αργού ειρμολογικού μέλους τους ψαλλομένους προ των διαφόρων τροπαρίων και προσομοίων του όλου ενιαυτού. [/FONT]

Δηλαδή όλους τους στίχους "Θού Κύριε" και "Αινείτε αυτόν ήλιος και σελήνη...";

[FONT=&quot]‘’ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΤΙΧΟΛΟΓΙΟΝ΄΄ [/FONT]
[FONT=&quot]Εν παραρτήματι το άγραφον τυπικόν κατά την απ΄αιώνων επικρατούσαν [/FONT][FONT=&quot]ζωσαν[/FONT][FONT=&quot] Εκκλησιαστικήν παράδοσιν[/FONT].

Συμφωνώ με τα γραφέντα υπό του κ. Δεβρελή. Απορώ όμως,... γιατί έχω δεί Εγκόλπιον με Ύμνους Απολύσεως σε ήχο βαρύ διατονικό υπό του συγγραφέως ή "Πάτερ ημών" κατ' ήχον...
 

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
Η τιμή είναι 60 Ευρω και ο αριθμός του τηλ. είναι 2310235860 Θεσ/νίκη.
Το ερώτημά μου όμως έμεινε αναπάντητο. Πρόκειται όντως για ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΙΧΟΛΟΓΙΟΝ ή ο τίτλος (μπορεί να) παραπλανά τον (υποψήφιο) αγοραστή. Εμπεριέχονται οι Στιχολογίες; Δεν βλέπω κάτι τέτοιο από τα περιεχόμενα. Πάντως η τιμή είναι όντως μεγάλη. . .
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Το ερώτημά μου όμως έμεινε αναπάντητο. Πρόκειται όντως για ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΙΧΟΛΟΓΙΟΝ ή ο τίτλος (μπορεί να) παραπλανά τον (υποψήφιο) αγοραστή. Εμπεριέχονται οι Στιχολογίες; Δεν βλέπω κάτι τέτοιο από τα περιεχόμενα.
Στιχολογίες όχι, δεν περιέχονται. Οι στίχοι περιέχονται, εξ' ου και το όνομα.
Πάντως η τιμή είναι όντως μεγάλη. . .
Βλ. εδώ.
 

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
Στιχολογίες όχι, δεν περιέχονται. Οι στίχοι περιέχονται, εξ' ου και το όνομα.
Βλ. εδώ.
Στιχολόγιον- Στιχολογία. Μου διαφεύγει κάτι για το όνομα; [Και μάλιστα ΜΕΓΑ.] Ένα βιβλίο στιχολογιών πως θα λεγόταν; Για βιβλίο απλά απαγγελίας στίχων και μόνο των τελευταίων (αλήθεια οι άλλοι δεν είναι στίχοι; - τί είναι; ) είναι όχι απλά ακριβό αλλά πανάκριβο.
 
Last edited:
Top