Έχω απορίες (πάντα έχω απορίες άμα ακούω τέτοια) και δεν θα κρατηθώ, θα τις εκφράσω:
Κατ' αρχήν έχω να σου συστήσω, να μη σφίγγεσαι πολύ, γιατί μπορεί να πάθεις τίποτα και να τό' χω βάρος στην συνείδησή μου.
1. Την ίδια μέθοδο νομίζω την έχω δει και σε άλλο ψαλτικό site, νομίζω στο ieropsaltis.
Είναι άλλη αυτή η μέθοδος ή είναι η ίδια;
Είναι ακριβώς η ίδια
2. Τι εννοεί ο ποιητής με τη φράση “κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις”;
" Ο ποιητής " ξέρει τι λέει εν αντιθέσει με άλλους πολλούς, που έχουν μαύρα μεσάνυχτα για ορισμένα πράγματα.
Θέλω τέλος να κάνω μια πρόταση στον κ. Τσακιτζή, θέλω να του στείλω έναν μαθητή και αφού διδαχθεί την καταπληκτική αυτή μέθοδο, να τον βάλω μια Κυριακή στην εκκλησία, την ώρα του κοινωνικού να ψάλλει έναν καλοφωνικό ειρμό, όχι κάτι δύσκολο, του Νικολάου μωρέ, “Το όμμα της καρδίας μου” σε πλ. Β΄.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα ακούσουν έναν καλοφονικό ειρμό.
Γιατί δεν ακούς τον μαθητή μου Γιάννη Καρασταμάτη στο " Εν τη βροντώσει καμίνω " ;;;
Εγώ όμως θα κάνω μιά πρόταση ΚΑΙ σε σένα, αλλά ΚΑΙ σε οποιονδήποτε άλλον αντηρισία, γύρω από την Διδασκαλία που κάνω πάνω στη Μουσική μας.
Ελάτε όποτε θέλετε ( αφού με ειδοποιήσετε μια - δυό μέρες νωρίτερα ) και θα σας βάλω να εκτελέσετε κατ' αντιπαράθεση με διάφορους μαθητάς μου, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν ακόμα τελειώσει, αλλά κάνουν μαθήματα λίγων μόνο μηνών. Εκεί θα δείτε το τι έχετε μάθει εσείς που το παίζετε ΚΡΙΤΑΙ των πάντων και το τι μαθαίνουν αυτοί που με εμπιστεύονται.
Αν όχι, τότε κ. Τσακιτζή, θα πρέπει μια τέτοια μέθοδο, να μην την κρατάτε για τον εαυτό σας, αλλά να την μοιραστείτε με όλους μας, για το καλό της μουσικής μας και τη συνέχισή της, προς δόξαν Θεού, στους αιώνας των αιώνων. Αμήν.
Η μέθοδος αυτή αγαπητέ μου πολύξερε, είναι κτήμα μου και την μοιράζομαι με όσους όπως είπα και πρίν με εμπιστεύονται. Σε ανθρώπους ανίδεους με το αντικαίμενο και την δουλειά μου, οι οποίοι κρίνουν έχοντες μεσάνυχτα για πολλά, δεν νομίζω ότι αξίζει να τους κάνει κανείς ένα τέτοιο δώρο !!!!!
Απευθύνομαι σε όλους μας και κυρίως σε δασκάλους της μουσικής ημών:
Ας είμαστε λίγο εγκρατείς σε ότι γράφουμε, ειδικά όταν πρόκειται για νέους ανθρώπους που αγαπάνε αυτό το λειτούργημα και θέλουν πολύ να το μάθουν, ώντες έξωθεν του χορού, πλησιάζοντάς το με τις καλύτερες των προθέσεις.
Μην τους παρασύρουμε με ψεύτικες υποσχέσεις και λόγια.
Ας αναλογιστούμε αν θα βρισκόμασταν στη θέση των και μας έκαναν άλλοι κάτι τέτοιο.
Προστατέψατε τους νέους μαθητές, διδάξατέ τους την παράδοση των πατέρων ημών, χωρίς καινά δαιμόνια και δυτικές θεωρίες.
Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, ας ασχοληθούμε με τον κήπο μας.