Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, Ήχος β', Εωθινόν β'

Martinos

Νέο μέλος
Αγαπητοί. Ανεβάζω πρόσφατη ηχογράφηση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό που τελέστηκε σήμερα και μεταδόθηκε ζωντανά από το ραδιόφωνο Ήχο της Πόλης. Ήχος είναι ο Β’. Δεξιά ο Άρχων Λεωνίδας Αστέρης, αριστερά αν δεν κάνω λάθος ο Άρχων Δομέστικος Στυλιανός Φλοίκος, που λέει στο τέλος και ωραίο κοινωνικό του Φωκαέως σε ήχο Β'. Για το Χερουβικό δεν έχω κοιτάξει ακόμα. Άν κάποιος το αναγνωρίζει ας μας γράψει ποιό έιναι.

Attachments

• 01.mp3
    40 MB · Views: 344
  • 02.mp3
    39.9 MB · Views: 237
  • 03.mp3
    31.2 MB · Views: 221
'Αλλη μία ηχογράφηση από ραδιοφωνική αναμετάδοση της Ηχούς της Πόλης.

Αριστερά έψαλε ο β' δομέστιχος Στ. Φλόικος. Στην ακολουθία εχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σεβαστείας Δημητρίος.

Όρθος:
http://www.mediafire.com/?swkkfopid1f4k9a

Θ. Λειτουργία:
http://www.mediafire.com/?ocaqbram9g7l838

Τις προηγούμενες δύο Κυριακές δεν ανέβασα κάτι καθώς η αναμετάδοση της 20ης Ιανουαρίου ήταν προβληματική με πολλές διάκοπες, ενώ της 27ης δεν πραγματοποιήθηκε καθόλου.

Για το Χερουβικό δεν έχω κοιτάξει ακόμα. Άν κάποιος το αναγνωρίζει ας μας γράψει ποιό έιναι.
Κάποιο μέλος μᾶς ἔστειλε ἀναφορά ὅτι τό χερουβικό εἶναι τοῦ Πρίγγου.

Κάποιο μέλος μᾶς ἔστειλε ἀναφορά ὅτι τό χερουβικό εἶναι τοῦ Πρίγγου.

Το χερουβικό, όπως το έψαλλε ο άρχων, βρίσκεται στην σελίδα 122 της Πανδέκτης του κ. Παικόπουλου, όπως και τα λειτουργικά του Πρίγγου σε ήχο β χουζάμ, στις σελίδες 273-278.

Last edited:
Μηπωσ μπορει καποιο μελοσ του foroum να μασ ανεβασει αυτα τα λειτουργικα απο τ βιβλιο του Κ.Παικοπουλου???

Ξέρει κανείς από ποιά μουσικά βιβλία εκτελούνται στον Πατριαρχικό Ναό τα μαθήματα Πρίγγου ή του Στανίτσα;

Μηπωσ μπορει καποιο μελοσ του foroum να μασ ανεβασει αυτα τα λειτουργικα απο τ βιβλιο του Κ.Παικοπουλου???

Ανέβηκαν εδώ.

Ξέρει κανείς από ποιά μουσικά βιβλία εκτελούνται στον Πατριαρχικό Ναό τα μαθήματα Πρίγγου ή του Στανίτσα;
Η παρακάτω είναι καθαρά προσωπική μου άποψη από τα ακούσματά μου.
Οι πατριαρχικοί φαίνονται να εμπιστεύονται πολύ τον Νικολαΐδη για μαθήματα του Πρίγγου. Απόδειξη ότι όλα τα μέλη που συμπεριλαμβάνουν ο Γεωργιάδης και ο Παϊκόπουλος συμπίπτουν σε ύλη και γραφή με τον Νικολαΐδη, ενώ για παράδειγμα Χερουβικά Πρίγγου από Παπανδρέου δεν έχει κανένας τους, ούτε κάτι άλλο άγνωστο. Και τα Χερουβικά σε β' και άγια που ακούσαμε στην προηγούμενη οκταηχία από τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Λεωνίδα Αστέρη συμπίπτουν 100% με τη γραφή του Νικολαΐδη.
Σχετικά με τον Στανίτσα, εικάζω από τα Πολίτικα χειρόγραφά του.
Δεν ξέρω όμως γενικότερα αν και κατά πόσο συχνά ψάλλουν μέλη των παραπάνω μελοποιών, καθώς ψάλλονται κυρίως μέλη παλαιών μελοποιών (Κωνσταντίνου, Φωκαέως, Πέτρου κλπ).

Back