Δύναμις «Όσοι εις Χριστόν» προσαρμογή στο δύναμις Κυριακού Ιωαννίδου Καλογήρου

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
Δύναμις όσοι εις Χριστόν προσαρμογή στο δύναμις Κυριακού Ιωαννίδου Καλογήρου

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΨΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΘΟΓΓΟΙ;

Έγινε μια απόπειρα καθαρισμού (και συμπλήρωσης του τέλους "... ενεδύσασθε. Αλληλούια" που έλειπε και είναι μάλλον αυτό που φαίνεται στην πρώτη σελίδα).

Γνωρίζει κανείς από ποιο βιβλίο προέρχεται το εν λόγω μουσικό κείμενο; Ή μήπως, Γεώργιε Sin, είναι δική σου η προσαρμογή; Ευχαριστώ!
 

Attachments

  • Δύναμις Όσοι εις Χριστόν ήχος πλ α - Κυριακού Καλογήρου [προσαρμογή].pdf
    112 KB · Views: 367

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
Πριν από πολλά χρόνια βρέθηκα στην Κουτλουμουσίου την εβδομάδα της Διακαινησίμου. Άκουσα τους πατέρες να το ψάλλουν κ ζήτησα να μου το δώσουν. Μου δώσανε λοιπόν αυτήν την φωτοτυπία που βλέπετε. Αν κ πάνε πολλά χρόνια σαν να θυμάμαι πως τότε μου είχανε πει ότι το μάθημα είναι από το βιβλίο της Λειτουργίας του Γέρο Μελέτιου Συκεώτου (Καθηγητού στην Αθωνιάδα). Το βιβλίο αυτό ανέβηκε κάποια στιγμή στον σύλλογο Χαλκιδικής του Χιώτου. Το κατέβασα κ συγκεκριμένα θυμάμαι ότι κοίταζα με περιέργεια να δω αν συμπεριλαμβάνετε κ το εν λόγω μάθημα μεσα στο βιβλίο...Τελικά δεν υπήρχε ....Τώρα 2 εξηγήσεις υπάρχουν, ή οι φωτοτυπίες που μου δώσανε ήταν από κάποιο άλλο βιβλίο λειτουργίας το οποίο δεν μπορώ να θυμηθώ ή Ο γερό Μελέτιος είχε βάλει το εν λόγω μάθημα στο βιβλίο του κ σε κάποια επανέκδοση που εκανε το αφαίρεσε. (Σαν παράδειγμα αναφέρω την Λειτουργία του Πετρίδη που σε κάθε επανέκδοση πρόσθετε κ αφαιρούσε μαθήματα)....
Τέλος όσο αφορά το ότι ζητήσατε το κείμενο σε καθαρότερη μορφή έχω να πω πως ο κ Κιαμηλίδης είχε ανεβάσει παλιότερα αυτό το αρχείο που επισυνάπτω. Χωρίς να κάτσω να το συγκρίνω με την δική μου παλιότερη ανάρτηση νομίζω οι διαφορές θα είναι απειροελάχιστες ....:)
 

Attachments

  • Όσοι εις Χριστόν κατά το του Κυριακού του Καλογήρου.pdf
    225.8 KB · Views: 428

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
...μου είχανε πει ότι το μάθημα είναι από το βιβλίο της Λειτουργίας του Γέρο Μελέτιου Συκεώτου (Καθηγητού στην Αθωνιάδα).

...ή οι φωτοτυπίες που μου δώσανε ήταν από κάποιο άλλο βιβλίο λειτουργίας το οποίο δεν μπορώ να θυμηθώ
Ἔχει σχέση μέ αὐτά πού ἀναφέρονται σ᾿ αὐτό τό θέμα.
Καί πού ἀναφέρεις ἐσύ ἐδῶ.
Εὐχαριστοῦμε πάντως γιά τήν ἀπάντηση.

 

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
Όποιος ξέρει τον κ Χασανίδη ας τον ρωτήσει σχετικά. Είμαι σίγουρος ότι θα ξέρει να απαντήσει με σιγουριά για το αν υπήρχε το μάθημα αυτό στην Λειτουργία του Γερο Μελέτιου ή όχι. Τελικά άλλοι λένε υπήρχε εκεί άλλοι όχι.....Μυστήρια Πράγματα :confused::rolleyes:
 
Top