Συγνώμη αλλά μόλις τώρα διαπίστωσα ότι δεν πρόκειται για το χερουβικό του Γρηγορίου αλλά του ιερομονάχου Γαβριήλ Κουντιάδου του Σερραίου (εκτός από το "ως τον βασιλέα" και το κράτημα). Μια που ανέβηκε όμως ανεβάζω και το μουσικό κείμενο αυτού του χερουβικού (αν και έχει ξανανέβει).
Επίσης μου ακούγονται περισσότερο Καρακαλληνοί πατέρες...μάλλον ψάλλουν σε Βατοπαιδινή πανήγυρη.
Συγνώμη αλλά μόλις τώρα διαπίστωσα ότι δεν πρόκειται για το χερουβικό του Γρηγορίου αλλά του ιερομονάχου Γαβριήλ Κουντιάδου του Σερραίου (εκτός από το "ως τον βασιλέα" και το κράτημα). Μια που ανέβηκε όμως ανεβάζω και το μουσικό κείμενο αυτού του χερουβικού (αν και έχει ξανανέβει).
Επίσης μου ακούγονται περισσότερο Καρακαλληνοί πατέρες...μάλλον ψάλλουν σε Βατοπαιδινή πανήγυρη.
Χρήστο το συγκεκριμένο χερουβικό περισσότερο μου κάνει σαν συντμηση του αντιστοίχου του φωκαέως, παρά για σύνθεση εξ ολοκλήρου νέα, με την έννοια της μη αντιγραφής...
Χρήστο, ποιο ΔΕΝ είναι χερουβικό του Γρηγορίου;
Αυτό που ανέβασες (του Γρηγορίου) είναι αυτό που παραθέτει ο Αβρ. Ευθυμιάδης στη Λειτουργία του. Και αυτό είναι που ψέλνουν στο συνημμένο ηχητικό.
Όσο γι αυτό που ανέβασες είναι του β΄ήχου.
Αυτό που ανέβασε ο π.Ιωάννης δεν είναι του Γρηγορίου όπως επιγράφεται....
Δεν είναι αυτό που ψάλλουν στο συνημμένο αρχείο Νεοκλή...πρόσεξε το περισσότερο.
Τι εννοείς Νίκο? Απ όσο γνωρίζω δεν έχει γράψει ο Φωκαέας σε Λέγετο.
Αυτό που αναφέρεις ως αργό πλ ά ηχου των βατοπεδινών πρέπει να είναι ά ηχου!!!