Καλοκαιρινό Σεμινάριο Φωνητικής Τέχνης και Τεχνικής (5-11/7/2011)

Οδυσσέας Εσκιτζής

Παλαιό Μέλος
Προσαρμοσμένο στην Βυζαντινή μουσική και το Παραδοσιακό Τραγούδι

ΒΙΒΑΡΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 5-11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Πρόκειται για το πρώτο σεμινάριο στον Ελληνικό χώρο, καθαρά φωνητικών τεχνικών που προέρχονται απο το κλασσικό και το σύγχρονο τραγούδι εφαρμοσμένων στο Βυζαντινό μέλος και την Παραδοσιακή και Λαϊκή Ελληνική φωνητική έκφραση.

Το εβδομαδιαίας διάρκειας αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με την Ελληνική Παραδοσιακή φωνητική Μουσική-Ψάλτες, Τραγουδιστές, Ηθοποιούς. Συνοδεύεται από CD με βοηθητικό φωνητικό υλικό ασκήσεων και video της βασικής φωνητικής μεθόδου στα Αγγλικά και στα Ελληνικά.

Το ημερήσιο πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει δίωρη παρουσίαση των τεχνικών της Μεθόδου και των βασικών της ασκήσεων και δίωρη εξάσκηση των διδασκόμενων τεχνικών σε Βυζαντινά μέλη και Παραδοσιακά Τραγούδια. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ασκηθούν ατομικά (Master class) στην εφαρμογή των φωνητικών τεχνικών σε αντιπροσωπευτικά κομμάτια του ρεπερτορίου τους. Προϋπόθεση, η άριστη μουσική γνώση των μουσικών αποσπασμάτων πρός φωνητική εκμάθηση. Μπορούν να συμμετάσχουν και καλλιτέχνες κλασσικού ή σύγχρονου τραγουδιού.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 30 άτομα. Ο ελάχιστος είναι 15 άτομα. Υπάρχει περιωρισμένη δυνατότης οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους συνοδό(ούς). Επίσης είναι δυνατή η παρουσία επισκεπτών το Σάββατο 9 ή την Κυριακή 10 Ιουλίου με αντίτιμο συμμετοχής 30€.

Η συνολική επιβάρυνση διαμονής στο παραθαλάσσιο Ξενοδοχείο Μαρίνα, που θα διεξαχθεί το σεμινάριο, τιμάται 100€ και περιλαμβάνει πρωϊνό .

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Πέτρος Πανταζής κιν.6942700913, 6936007123, σταθ.2106001914

http://trelogiannis.blogspot.com/2011/06/blog-post_5593.html
 

Attachments

  • Σεμινάριο Φωνητικής_06.png
    529 KB · Views: 66
Last edited by a moderator:

Μιχαήλ Τσαβαρής

Ιερός Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Αυτά είναι τα κακά με την Ρόδο. Που να κάνουν εδώ τέτοια πράγματα... κρίμα... πολύ θα ήθελα να ήμουν εκεί.:(
 

karastamatis ioannis

Ιωάννης Καρασταμάτης
.....Επειδή έχω υπηρεσία μπορώ ...να ....πηγαινοέρχομαι......Γίαννη...

αξίζει τον κόπο;;;;;;

Τακη μου αυτο δεν το γνωριζω...μαλλον δε γνωριζω τιποτε ακομα...κι εγω το πρωι το ειδα. Θα κανω τις επαφες που χρειαζονται για ενημερωση.
 

NKontis

Παλαιό Μέλος
.....Επειδή έχω υπηρεσία μπορώ ...να ....πηγαινοέρχομαι......Γίαννη...

αξίζει τον κόπο;;;;;;

Επειδή παρακολουθώ μαθήματα στον π. Πέτρο μου είπε, όταν το κουβεντιάσαμε ότι θα μπορούσα να πηγαινοέρχομαι από την Κόρινθο γιατί και εγώ δουλεύω και δεν έχω πολλές ώρες. Οπότε, θεωρητικά, θα μπορεί κάποιος να φεύγει. Μόνο που θα πρέπει να το κάνει αυτό κάθε μέρα. Ένα τηλ. στον π. Πέτρο θα έλυνε κάθε απορία.

Όσο για το αν αξίζει τον κόπο, νομίζω πως πράγματι ο π. Πέτρος είναι πολύ καλός και έχει γνώσεις και εμπειρία πάνω στη φωνή. Και φυσικά σαν ιερέας γνωρίζει τις «ιδιαιτερότητες» του ψαλτικού ύφους. Αν και το μάθημα που κάνει καθοδηγεί τους μαθητές ώστε να μάθουν την φωνή τους χωρίς να τους δεσμεύει σε κάποιο ύφος. Το μοναδικό...«πρόβλημα» είναι ότι χρειάζεται καθημερινή εξάσκηση από τους μαθητές στο σπίτι και αυτό πολλές φορές δεν είναι εφικτό λόγω υποχρεώσεων.
Θα συνιστούσα λοιπόν άφοβα αυτό το σεμινάριο σε όποιον ενδιαφέρεται.
 

παναγιωτης1

Galanis.K.Panagiotis
Μακάρι να μπορούσα. Έχω τις υποχρεώσεις μου εδώ. Θα χαιρόμουν να γνώριζα όσους απο εσάς πηγαίναν εκεί απο κοντά.

μπορουμε να οργανώσουμε και εμεις μια συνάντηση....όπως οι εν αθήναις(...οινοτσιπουροκατανυξης....τυπου...)...και να γνωριστουμε καλύτερα...
και όταν λεω εμείς .......εννοώ...οι ...''κάτω απ τ' αυλάκι''....φυσικά όλοι...θα είναι ευπρόσδεκτοι...αν μπορούν....
 
Top