Την προηγούμενη εβδομάδα συζητώντας με το Δάσκαλό μου κ. Αγγελινάρα ανέφερα ότι δεν έχω το 2ο τόμο της Μουσικης Μέλισσας του Θεοδώρου Φωκαέως σε ψηφιακή μορφή, γιατί δεν έχω πρόσβαση στη βιβλιοθήκη που τον έχει ψηφιακά ''Πέργαμος".
Ο κ. Αγγελινάρας προσφέρθηκε να μου παραχωρήσει το δικό του βιβλίο (αφού ψάξει να το βρεί πράγμα καθόλου ευκολο, λόγω του μεγάλου όγκου βιβλίων που διαθέτει) για να το ψηφιοποιήσω.
Το βιβλίο που σκάναρα έχει μαζί τον 2ο & 3ο τόμο της σειράς. Ο τρίτος τόμος όμως δεν περιλαμβάνει τα Ιδιόμελα του Τριωδίου & του Πεντηκοσταρίου (όπως έχει αναρτηθεί σε προηγούμενο μήνυμα). Επίσης δεν περιλαμβάνει περιεχόμενα και κατάλογο συνδρομητών. Πιθανόν να του λείπουν αυτές οι σελίδες. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω. Δεν έχω προλάβει να ρωτήσω και το Δάσκαλο. Πάντως ο δεύτερος τόμος είναι ολόκληρος.
Αναρτώ λοιπόν το γνήσιο αρχείο όπως ακριβώς το σκάναρα. Σε επόμενο μήνυμα θα ανεβάσω τους δύο τόμους σε ξεχωριστά επεξεργασμένα αρχεία.
Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον κ. Γεώργιο Αγγελινάρα για την παραχώρηση του βιβλίου.
Ευχαριστίες πολλές για την ανάρτηση με την οποία ολοκληρώνεται η σπάνια και αξιόλογη αυτή συλλογή.
Σύμφωνα με τη σελίδα τίτλου του Β΄ τόμου (βλ. συνημμένο), το αντίτυπο που ψηφιοποιήθηκε δωρήθηκε στον Ι. Καστρουνή στις 15 Ιανουαρίου του 1854 από τον ίδιο τον εκδότη (Θ.Π.Π. Φωκαέα, διαμένοντα και διακονούντα στα Ταταύλα), ο οποίος διαγράφει το "(τόμους) τρεις" δεδομένου ότι η συλλογή εκδόθηκε τελικά σε τέσσερις τόμους.
Από το αρχείο pdf του Β΄ τόμου απουσιάζουν οι σελ. 2 και 3 του μουσικού κειμένου (Μακάριος ανήρ, πλ. δ΄). Πρόκειται για κακέκτυπο αντίτυπο ή οφείλεται σε παράλειψη κατά την ψηφιοποίηση;
Ο "Πονήσας" ή ο "Δωρήσας" γράφει;
15/1/(18)54 ή 15/1/(19)54;
Δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς δεν έχω επιστρέψει ακόμα το βιβλίο, οπότε το βράδυ θα το ξέρουμε..... Από το αρχείο pdf του Β΄ τόμου απουσιάζουν οι σελ. 2 και 3 του μουσικού κειμένου (Μακάριος ανήρ, πλ. δ΄). Πρόκειται για κακέκτυπο αντίτυπο ή οφείλεται σε παράλειψη κατά την ψηφιοποίηση;
Και ο τρίτος;; τόμος της σειράς επεξεργασμένος (δεν ξέρω γιατί δεν μπορούσα παρά τις πολλές προσπάθειες να ανεβάσω και τα δυο αρχεία pdf στο ίδιο μήνυμα).
Ευχαριστώ πολύ !!!Ο δεύτερος τόμος επεξεργασμένος και ολόκληρος.
Ευχαριστώ πολύ !!!Το γνήσιο αρχείο ολόκληρο.