Γιώργος Πυργάκης
Γιώργος Πυργάκης
Μήπως έχει κανένας φυλλάδα, για όταν τελείται Θεία Λειτουργία, για τους μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων; Ευχαριστώ.
Εγώ ένα παρακλητικό κανόνα έχω υπόψη μου, από τις εκδόσεις της αδελφότητος «Αγ. Λυδία» αν δεν απατώμαι. Έψαξα το βιβλιαράκι για περισσότερες πληροφορίες αλλά δεν το βρίσκω. Νομίζω πως είναι υπερβολικό να έχει συνταχθεί ολόκληρη ακολουθία σχετική, καθώς δεν είναι κάποια γιορτή...Μήπως έχει κανένας φυλλάδα, για όταν τελείται Θεία Λειτουργία, για τους μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων; Ευχαριστώ.
Εγώ ένα παρακλητικό κανόνα έχω υπόψη μου, από τις εκδόσεις της αδελφότητος «Αγ. Λυδία» αν δεν απατώμαι. Έψαξα το βιβλιαράκι για περισσότερες πληροφορίες αλλά δεν το βρίσκω. Νομίζω πως είναι υπερβολικό να έχει συνταχθεί ολόκληρη ακολουθία σχετική, καθώς δεν είναι κάποια γιορτή...
Θα πρέπει πρώτα να το βρω κι έπειτα να το σαρώσω. Αύριο-μεθαύριο, αν είναι, θα σου το στείλω με ΠΜ διότι δεν ξέρω αν μπορούμε να το ανεβάσουμε.Θα μπορούσες μήπως να το ανεβάσεις; Ευχαριστώ.
Πάτερ Μάξιμε, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Μήπως ξέρετε πού μπορώ να βρώ τον παραπάνω παρακλητικό κανόνα.Ἐκτός ἀπό τόν παρακλητικό κανόνα στήν Ὑπεραγία Θεοτόκο ὑπέρ τῆς μαθητιώσης νεολαίας τοῦ μακαριστοῦ ὑμνογράφου Γερασίμου μοναχοῦ άπό παλιά, τά τελευταῖα χρόνια κυκλοφόρησε « Παρακλητικός Κανών εις τον Δεσπότην Χριστόν υπέρ των μαθητών των υποκειμένων εις εξετάσεις μετά τινός ευχής », ποιηθείς υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης και Πέλλης κ. Ιωήλ.
Προσευχή για τις εξετάσεις μας