Μία πιθανή ηχογράφηση επισημάνθηκε από το Δ. Σκρέκα εδώ μαζί με λίγα βιογραφικά. Έχει κανείς άραγε άλλες ηχογραφήσεις/βιογραφικά του Καμπανίδη; Ευχαριστώ.
Επισυναπτω ''πασα πνοη'' απο τον Παναγιωτη Καμπανιδη . Ειναι ηχογραφηση του 1975 οταν ο Καμπανιδης ηταν 65 ετων . Δηστυχως η ποιοτητα του ηχου δεν ειναι καλη .
Επισυναπτω ακομα σχετικο βιογραφικο απο το βιβλιο του Φιλιππα Οικονομου .
Αν είναι αυτός που ήταν κάποτε στην χορωδία "Οι Μαίστορες της ψαλτικής τέχνης" ανεβάστε καμιά ηχογράφηση...Ἐπικοινώνησα τώρα μέ τόν πρωτοψάλτη μας κ. Μιχ. Καραγιάννη
Ὁ Παναγιώτης Καμπανίδης ὑπῆρξε μέγας καί ἀξεπέραστος πρωτοψάλτης τοῦ Ἱ. Ν. Ἁγίου Λουκᾶ - Πατησίων, μέ τεράστια φωνή. Στόν αὐτό Ναό ἐπεράτωσε τήν ψαλτική του σταδιοδρομία μέ παραίτησή του λόγω ἡλικίας καί βαρυηκοΐας τό 1967 ἤ 68.
Πρό ἔτους ἄκουσα μιά κασσέτα μέ μικρά ἀποσπάσματα ἀπό λειτουργία, νομίζω τό 1965, στόν Ἅγιο Λουκᾶ.
Παλαιότερον καί ἐντελῶς τυχαίως ἄκουσα ἀφιέρωμα καί κομμάτια ἀπό ἐκπομπή στόν Ρ/Σ τῆς Ἐ.Ἑ. τοῦ κ. Ἠλία Γιουρούκου.
Ἐπικοινώνησα τώρα μέ τόν πρωτοψάλτη μας κ. Μιχ. Καραγιάννη καί μοῦ εἶπε πώς τοῦ ἔχει δώσει ἕνας παλαιός ἐνορίτης μιά κασσέτα, πού τήν ἔχει μετατρέψει σέ CD, ὅπου βασικά ἀκούγεται ἕνα στιχηρό τῶν αἴνων (τό "Εἰς τό μνῆμα) τοῦ γ΄ ἤχου. Τοῦ ἔβαλα ἀπό τό τηλέφωνο νά ἀκούσει αὐτό τοῦ Δ. Σκρέκα (ἄν καί δέν ἀκούγεται καλά) μοῦ εἶπε ὅτι δέν εἶναι αὐτός. Ἐμένα μοῦ κάνει λίγο(;;
Ἄν ἔχουμε νεώτερα ἤ μπορέσουμε νά ἀνεβάσουμε τίποτε, θά τά ξαναποῦμε...
Ἀγαπητέ Χριστάκι,Αν είναι αυτός που ήταν κάποτε στην χορωδία "Οι Μαίστορες της ψαλτικής τέχνης" ανεβάστε καμιά ηχογράφηση...
π. Μάξιμε, ευλογείτε!
Κυκλοφορούσε μια κασσέτα με ηχογραφήσεις του Καμπανίδη παλιότερα ο κ. Κατσιφής- προλόγιζε σχετικά και τόνιζε τί καλούς παλιούς ψάλτες είχε η Αθήνα! Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Καμπανίδη να εκτελεί το Και ευλογημένος, και μάλλον ύμνους Μ. Εβδομάδας από το βιβλίο του Φαρλέκα. Στο εξωτερικό όππυ βρίσκομαι δεν έχω πρόσβαση σε αυτή την κασσέτα. Μόλις μπορέσω, θα ανεβάσω τα περιεχόμενά της -αξίζουν.
Κατά πρώτον, φυσικογνωμικά - αν αυτός που ψάλλει σε playback στην ταινία είναι όντως ψάλτης κι όχι ένας κομπάρσος- δε μοιάζει με τον Καμπανίδη. Φωνητικά, πάλι, απέχει στο ύφος νομίζω.Οπότε, πιθανότατα και να μην είναι ο Καμπανίδης. Όλα όμως με μεγάλη επιφύλαξη. Κάποιος που τον έζησε και τον θυμάται θα μπορούσε να μας διαφωτίσει σχετικά.
Δημήτρης
Βαγγέλη καλημέρα.
Πρόκειται 'αραγε για τον ίδιο Καμπανίδη που μιλάει ο ύμνος του ψάλτη(Καμπανίδη και Μουτάογλου........)
Γ.Η.Π.
Μία πιθανή ηχογράφηση επισημάνθηκε από το Δ. Σκρέκα εδώ μαζί με λίγα βιογραφικά. Έχει κανείς άραγε άλλες ηχογραφήσεις/βιογραφικά του Καμπανίδη; Ευχαριστώ.
Ὁ Παναγιώτης Καμπανίδης ὑπῆρξε μέγας καί ἀξεπέραστος πρωτοψάλτης τοῦ Ἱ. Ν. Ἁγίου Λουκᾶ - Πατησίων, μέ τεράστια φωνή. Στόν αὐτό Ναό ἐπεράτωσε τήν ψαλτική του σταδιοδρομία μέ παραίτησή του λόγω ἡλικίας καί βαρυηκοΐας τό 1967 ἤ 68.
Πρό ἔτους ἄκουσα μιά κασσέτα μέ μικρά ἀποσπάσματα ἀπό λειτουργία, νομίζω τό 1965, στόν Ἅγιο Λουκᾶ.
Ἄν ἔχουμε νεώτερα ἤ μπορέσουμε νά ἀνεβάσουμε τίποτε, θά τά ξαναποῦμε...
π. Μάξιμε, ευλογείτε!
Κυκλοφορούσε μια κασσέτα με ηχογραφήσεις του Καμπανίδη παλιότερα ο κ. Κατσιφής- προλόγιζε σχετικά και τόνιζε τί καλούς παλιούς ψάλτες είχε η Αθήνα! Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Καμπανίδη να εκτελεί το Και ευλογημένος, και μάλλον ύμνους Μ. Εβδομάδας από το βιβλίο του Φαρλέκα. Στο εξωτερικό όππυ βρίσκομαι δεν έχω πρόσβαση σε αυτή την κασσέτα. Μόλις μπορέσω, θα ανεβάσω τα περιεχόμενά της -αξίζουν.
Κατά πρώτον, φυσικογνωμικά - αν αυτός που ψάλλει σε playback στην ταινία είναι όντως ψάλτης κι όχι ένας κομπάρσος- δε μοιάζει με τον Καμπανίδη. Φωνητικά, πάλι, απέχει στο ύφος νομίζω.Οπότε, πιθανότατα και να μην είναι ο Καμπανίδης. Όλα όμως με μεγάλη επιφύλαξη. Κάποιος που τον έζησε και τον θυμάται θα μπορούσε να μας διαφωτίσει σχετικά.
Δημήτρης
Ἡ ἐκπομπή τοῦ κ. Βαγγέλη Λιναρδάκη (Σαββάτου 5.7.2008) γιά τόν ἀείμνηστο πρωτοψάλτη Παναγιώτη Καμπανίδη ἔχει ἀνέβει ἐδῶ.Ετοιμαζω συντομα εκπομπη για τον Παναγιωτη Καμπανιδη με αρκετους υμνους
(εχω την κασεττα που προλογιζει ο κ. Κατσιφης . Του την ειχε δωσει ο ιδιος και περιεχει διαφορυς υμνους).
Ενα δωράκι για τον πολυγραφώτατο π.Μάξιμο για τα 1000 μηνύματα!!! Επισυνάπτω σπανια ηχητικά αποσπάσματα του Πρωτοψάλτη Καμπανίδη
απ΄τον Ι.Ναό Αγίου Λουκά Πατησίων .
Ενα δωράκι για τον πολυγραφώτατο π.Μάξιμο για τα 1000 μηνύματα!!! Επισυνάπτω σπανια ηχητικά αποσπάσματα του Πρωτοψάλτη Καμπανίδη
απ΄τον Ι.Ναό Αγίου Λουκά Πατησίων .
Αγαπητε Γεωργιε .
Ευχαριστιες για τις ηχογραφησεις . Ειναι αποσπασματα γενικωτερης ηχογραφησης , Κυριακης Γου ηχου και των Αγιων Πατερων .