Κυριε Βαγγελη αυτο δεν μπορω να το απαντησω προσωπικα. Αυτο που ξερω ειναι οτι πριν απο μερικα χρονια κανενας δεν μιλουσε για Ναυπλιωτη και λεγανε οτι οι ηχογραφησεις του δεν υπαρχουν και οτι χαθηκανε και οτι αυτα ειναι παλιατζουρες και ποιος τις μαζευει! Μαλιστα καποιος μου ειχε πει, οτι οι πλακες ηταν ακριβες τοτε, και ο κοσμος δεν ειχε παραδες να τις αγορασει.
Το αυτο συμβαινει και σημερα με τις ηχογραφησεις του Πριγγου, που απ'οτι αντιλαμβανομαι αυτη τη στιγμη, πριν μιλησω για την υπαρξη τους, δεν το γνωριζε κανενας ουτε σαν πληροφορια.
Οταν πριν μερικα χρονια ρωτησα καποιον παλαιο δασκαλο, που γνωριζω προσωπικα οτι τις εχει στη συλλογη του, μου απαντησε ετσι (Δεν ειναι δικη μου προσωπικη γνωμη οποτε παρακαλω να μην γινει λογος προσωπικης επιθεσης και αντιπαραθεσης):
Λεει λοιπον αυτος ο δασκαλος, οτι δεν τις δινουν, γιατι διαφοροι "νεαροι" ερευνητες που κυκλοφορουν, δεν σεβονται τιποτα, και βγαινουν και λενε "Το Πατριαρχικο υφος ειναι ετσι και αλλιως κτλ" και κανουνε ερευνα χωρις να εχουνε τα αυθεντικα ακουσματα, με βαση ψοφιες σημερινες εκτελεσεις, και δεν σεβονται τους παλαιους, και προσπαθουν να διορθωσουν τους δασκαλους, και κανουν κριτικη για τα διαστηματα, τις κλιμακες και το πως θα πρεπει να εκτελουνται οι χαρακτηρες, και μετα οταν βγαινουν στο ψαλτηρι, εχουνε το υφος του αρχοντος πρωτοψαλτη, και ακουγονται σαν τραβεστι.