Επειδή έχουμε ήδη κάνει ιδιωτικά αυτήν την συζήτηση με τον Δημήτρη, και επειδή έφτασε να γίνει και δημόσια, να πω εδώ ότι εξ αρχής εγώ ήθελα να μην υπάρχει ανωνυμία, στους χρήστες αλλά υποχρεωτική αναφορά του ονόματός τους. Δεν συμφωνήσαμε πλήρως επ' αυτού με τους άλλους δυο συνιδρυτές και είπαμε ας το αφήσουμε κατ' αρχήν έτσι και "βλέποντας και κάνοντας".
Να πως όμως πως
δεν συμφωνώ με την παρουσίαση του εαυτού μας (γι αυτό και δεν έχω κάνει και κάτι τέτοιο), π.χ. είμαι αυτό και κάνω εκείνο. Κι όχι γιατί εγώ δεν έχω να πω κάτι για τον εαυτό μου.
Απλά επειδή γνώμη μου είναι πως ο καθένας
μπορεί και δικαιούται να έχει γνώμη, άσχετα με το πόσο μικρός ή μεγάλος ή επαΐων ή αναγνωρίσιμος στον χώρο είναι, επι ενός θέματος,
αρκεί να την τεκμηριώνει σωστά. Και επειδή πιστεύω ότι μια τέτοια αναφορά, απλά θα "καπελώνει" την συζήτηση.
Βέβαια όταν σε μια συζήτηση δω μια γνώμη στο όνομα π.χ.Ζάχαρης και άλλη μια στο όνομα π.χ.Κουκουζέλης (καταλαβαίνετε νομίζω τι εννοώ), αλλιώς θα μετρήσω την γνώμη του Ζάχαρη (που πρώτη φορά τον είδα να γράφει μέσα σε ένα φόρουμ και δεν ξέρω ούτε τι ξέρει ούτε ποιος είναι) κι αλλιώς την γνώμη του Κουκουζέλη (που είναι γνωστός για το έργο του και την εν γένει προσφορά του). Αυτό φυσικά είναι και
δίκοπο μαχαίρι, διότι αλλιώς θα εκτιμήσω μια "πατάτα" που πέταξε ο Ζάχαρης (...ε μικρός είναι δεν ξέρει ακόμα...) κι αλλιώς την "πατάτα" που ενδεχομένως θα πετάξει ο Κουκουζέλης (...μα είπε τέτοιο πράγμα, αυτός, τέτοιος επιστήμονας;...)
Εμένα μου φτάνει να ξέρω το ονοματεπώνυμο του συνομιλητή μου, και για να πω την αλήθεια, με πειράζει που κάποιους από εδώ τους ξέρω μόνο ως ψευδώνυμα ή με το μικρό τους όνομα.
Να πω για την ιστορία πως εγώ είχα προτείνει να γίνει υποχρεωτικό στο πεδίο "Προσαρμοσμένος τίτλος χρήστη" (Πίνακας ελέγχου/Επεξεργασία προφίλ/Προσαρμοσμένος τίτλος χρήστη) να αναγράφετε υποχρεωτικά το πλήρες ονοματεπώνυμο οποιουδήποτε θέλει να απαντήσει στο φόρουμ, ώστε σε κάθε απάντηση να βγαίνει και το ονοματεπώνυμό του (όπως π.χ. γίνεται με τις δικές μου απαντήσεις).Θα κάνω κι έναν οδηγό για αρχαρίους για το πως αλλάζει αυτό, κι αν ο Δημήτρης κρίνει πως είναι αναγκαίο να γίνει, ας το κάνει υποχρεωτικό κανόνα κι ας μας ενημερώσει σχετικά.