[Ανακοίνωση] Ψηφιακό Αποθετήριο - http://medusa.libver.gr

Stavros78

Σταύρος Ζαχαρίου
Αγ. συνάδελφοι,

Αυτό θα πρέπει να σας ενδιαφέρει.
http://medusa.libver.gr/

Κάνετε αναζήτηση για "βυζαντινή μουσική", "θεία λειτουργία" κτλ.

Ευχαριστώ.
 
http://medusa.libver.gr/handle/123/1362
Περιέχει το "Δοξαστικάριον" του Νικολάου Σμύρνης (Τριώδιο κ Πεντηκοστάριο). Αρνητικό σημείο η απροσεξία στο σκανάρισμα, σε τέτοιο σημέιο ώστε τα ακριανά μέρη πολλές φορές να "κόβονται" και να λείπουν σημαδόφωνα.
 

Stavros78

Σταύρος Ζαχαρίου
Περιέχει και άλλα βιβλία Νικόλαε. Αυτό είναι μόνο ένα που λες. Κάνε αναζήτηση 'βυζαντινή μουσική' ή 'θεία λειτουργία'. Δεν έχει μόνο μουσικά βιβλία αλλά και πολλά Μηναία και Εγκόλπια κτλ.
 

Λιάκος Η

Μέλος
Θα ήθελα κατ΄αρχάς να ζητήσω συγνώμη και ελπίζοντας να μη παρεξηγηθώ να παρακαλέσω, αν είναι εύκολο να αναφέρουμε και την ηλεκτρονική διεύθυνση του κάθε βιβλίου ώστε να μη ψάχνουμε όλοι γιά να το βρούμε.
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Ἐξαιρετικὴ ἡ κίνηση τῆς Δημοτικῆς Βιβλοθήκης Βεροίας, δὲν εἰμαστε καὶ πολὺ συνηθισμένοι στὴν Ἑλλάδα ἀπὸ παρόμοιες ἐνέργειες.

Τοὺς ἀξίζουν συγχαρητήρια.


Μέχρι καὶ βυζαντινὰ χειρόγραφα δημοσιεύουν σὲ ἀντίθεση μὲ τὸν ψαλτικὸ κόσμο, ὅπου «θησαυροφύλακες» μουσικολόγοι (ὄχι ὅλοι) κρατοῦν ἑπτασφράγιστα μυστικά (ὄχι γιὰ ὅλους βέβαια) .
 

Stavros78

Σταύρος Ζαχαρίου
Κάποια από τα βιβλία αυτά δεν είναι στον κατάλογο με τα βιβλία του π. Εφραίμ. Μήπως είναι νεότερες εκδόσεις;
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
ΛΙΑΚΟΣ Η;75821 said:
... αν είναι εύκολο να αναφέρουμε και την ηλεκτρονική διεύθυνση του κάθε βιβλίου ώστε να μη ψάχνουμε όλοι γιά να το βρούμε...

Συμπλήρωσα τα links στο μήνυμα #4, ώστε να παραπέμπουν στις σχετικές σελίδες, αν και το ψάξιμο κάνει καλό. Μπορεί κανείς να βρει και άλλα ενδιαφέροντα βιβλία που δεν αναφέρθηκαν ήδη.
 

Stavros78

Σταύρος Ζαχαρίου
Νεοκλή άλλα μουσικά βιβλία δεν βρήκα. Έκανα αρκετο searching. Εχώ βρεί όμως κάποια Μηναία και τα Τυπικά (Κων. Πρωτοψάλτη + Βιολάκη). Απλά για να τα βρείτε πρέπει να κάνετε search 'θεία λειτουργία' ή 'λειτουργία'. Ευχαριστώ.
 

MTheodorakis

Παλαιό Μέλος


Δὲν μπορῶ νὰ ξεφυλλίσω τὰ βιβλία καὶ ὅταν δώσω τὸ e-mail μου δὲν μοῦ στέλνει μήνυμα γιὰ ἐγγραφή.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής

Ὅταν δὲν ὑπάρχει pdf, ἀλλὰ μόνο jpg, δὲν ξεφυλλίζεται.

Είναι κάποια βιβλία παλιά, που δεν τα έχουν σκανάρει, απλώς παραθέτουν (σε jpg) την πρώτη σελίδα/εξώφυλλο, προς ενημέρωση.
 

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια τής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, που παρέχει και ψηφιοποιημένα παλαίτυπα, χφφ κ. ά. που ''κατεβαίνουν'' υπάρχει εδώ

Δ.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Κι εδώ.:)

ΥΓ. Άμα είσαι στρατιώτης ...χάνεις επεισόδια.:D
 

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/08/2010_350584

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, απονεμήθηκε, από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το βραβείο Πρόσβασης στη Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)», συνοδευόμενο με χρηματική χορηγία ποσού 1.000.000 δολαρίων, τιμώντας την ως επιτυχές πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Η υποψηφιότητα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας ήταν μια από τις τρεις που είχαν επιλεγεί για την τελική φάση αξιολόγησης από 250 και πλέον υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Η αξιολόγηση έγινε από εξωτερικούς (αλλοδαπούς) αξιολογητές του Ιδρύματος.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Η πολύτιμη η συλλογή του π. Μελετίου Σακκουλίδη, δωρήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη. Για την συλλογή αυτή μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο αυτό του Σπύρου Γιανναρά, ενώ για τον ίδιο τον π. Μελετίο Σακκουλίδη έχει γίνει αναφορά παλιότερα στο Ψαλτολόγιο. Η συλλογή σιγά-σιγά ψηφιοποιείται και ανεβαίνει στο Ψηφιακό Αποθετήριο "Μέδουσα". Επισυνάπτονται ένα αρχείο xls με τα περιεχόμενα της συλλογής (12/2012) και ένα pdf (1/2013) όπου αναγράφεται και ποια βιβλία έχουν ψηφιοποιηθεί, τα οποία μπορεί κανείς να αναζητήσει μέσω της "Μέδουσας". Υπάρχουν και αρκετά μουσικά, κανένα από τα οποία όμως δεν είναι διαθέσιμο, προς το παρόν.
Ένα απ' αυτά είναι και το
"Τριώδιον ήτοι Δοξαστικά και Ιδιόμελα του Τριωδίου και Πεντηκοσταρίου μετά της Ιεράς
Ακολουθίας των Εγκαινιών μελωποιηθέντα υπό Σίμου Αβαγιάνου- Τόμος Α΄περιλαμβάνων το τριώδιον"
που αναφέρθηκε εδώ.
 

Attachments

  • Συλλογή π. Μελετίου Σακκουλίδη (12-2012).rar
    409.2 KB · Views: 70
  • katalogos_sakoulidis_january_2013.pdf
    2.8 MB · Views: 111
Last edited:
Top