Ανοίγω αυτό το θέμα παραθέτοντας επιγραμματικά τις κυριότερες ιδιοποιήσεις μουσικών βιβλίων ή μαθημάτων, κατά τον Άγγελο Βουδούρη, Α΄ Δομέστικο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Παραθέτω τα επίμαχα βιβλία-κείμενα και μέσα στην παρένθεση τον αληθινό δημιουργό τους, κατά τον Βουδούρη (ο οποίος παραθέτει τις πηγές του στα βιβλία «Μουσικοκριτικά» και «Μουσικολογικά Απομνημονεύματα»). Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, στην παρούσα παράθεσή μου δεν εκφράζω καθόλου προσωπικές μου απόψεις.
Μουσικά Βιβλία
1)Δοξαστάριον Κων/νου Πρωτοψάλτου (είναι του Στεφάνου Λαμπαδαρίου)
2)Ευτέρπη Θεοδώρου Φωκαέως (είναι του Ζαχαρία Χανεντέ)
Μουσικά Κείμενα
1)Ανοιξαντάρια Θεδώρου Φωκαέως (είναι του Αντωνίου Σιγάλα εκ Θήρας)
2)Χερουβικά σύντομα Θεοδώρου Φωκαέως (είναι του Αντωνίου Λαμπαδαρίου)
3)Κοινωνικά εβδομάδας Γεωργίου Ρυσίου ιερέως (είναι του Αντωνίου Λαμπαδαρίου)
4)Χερουβικά αργά Κων/νου Πρωτοψάλτου (είναι του Μανουήλ Πρωτοψάλτου)
5)Καλοφωνικός ειρμός «Μνήσθητί μου Δέσποινα» Δανιήλ Πρωτοψάλτου (είναι του Ζαχαρία Χανεντέ)
6)Καθημερινά ιδιόμελα Μεγάλης Τεσσαρακοστής Γεωργίου Βιολάκη Πρωτοψάλτου , από το Δοξαστάριον Πέτρου που εξέδωσε (είναι του Κων/νου Πρωτοψάλτου, τα οποία κατέγραψε ο Πέτρος Αγιοταφίτης κατ’ εξαγγελίαν Ηλία Τανταλίδου)
Γενικά
1)Δημοτικά τραγούδια Κων/νου Ψάχου (είναι του Μικέ, του βιολιστή της αυλής του σουλτάνου και δασκάλου του Πρωτοψάλτου Ιακώβου Ναυπλιώτη στην ευρωπαϊκή μουσική).
2)Πολλά μαθήματα επιγραφόμενα Γεωργίου Ρυσίου, είναι των Μανουήλ Πρωτοψάλτου και Αντωνίου Λαμπαδαρίου, των οποίων τα χειρόγραφα κατείχε ο Γεώργιος Ρύσιος.
3)Πολλά μαθήματα επιγραφόμενα Γεωργίου Σαρανταεκκλησιώτου, είναι του Ονουφρίου Βυζαντίου.
Μουσικά Βιβλία
1)Δοξαστάριον Κων/νου Πρωτοψάλτου (είναι του Στεφάνου Λαμπαδαρίου)
2)Ευτέρπη Θεοδώρου Φωκαέως (είναι του Ζαχαρία Χανεντέ)
Μουσικά Κείμενα
1)Ανοιξαντάρια Θεδώρου Φωκαέως (είναι του Αντωνίου Σιγάλα εκ Θήρας)
2)Χερουβικά σύντομα Θεοδώρου Φωκαέως (είναι του Αντωνίου Λαμπαδαρίου)
3)Κοινωνικά εβδομάδας Γεωργίου Ρυσίου ιερέως (είναι του Αντωνίου Λαμπαδαρίου)
4)Χερουβικά αργά Κων/νου Πρωτοψάλτου (είναι του Μανουήλ Πρωτοψάλτου)
5)Καλοφωνικός ειρμός «Μνήσθητί μου Δέσποινα» Δανιήλ Πρωτοψάλτου (είναι του Ζαχαρία Χανεντέ)
6)Καθημερινά ιδιόμελα Μεγάλης Τεσσαρακοστής Γεωργίου Βιολάκη Πρωτοψάλτου , από το Δοξαστάριον Πέτρου που εξέδωσε (είναι του Κων/νου Πρωτοψάλτου, τα οποία κατέγραψε ο Πέτρος Αγιοταφίτης κατ’ εξαγγελίαν Ηλία Τανταλίδου)
Γενικά
1)Δημοτικά τραγούδια Κων/νου Ψάχου (είναι του Μικέ, του βιολιστή της αυλής του σουλτάνου και δασκάλου του Πρωτοψάλτου Ιακώβου Ναυπλιώτη στην ευρωπαϊκή μουσική).
2)Πολλά μαθήματα επιγραφόμενα Γεωργίου Ρυσίου, είναι των Μανουήλ Πρωτοψάλτου και Αντωνίου Λαμπαδαρίου, των οποίων τα χειρόγραφα κατείχε ο Γεώργιος Ρύσιος.
3)Πολλά μαθήματα επιγραφόμενα Γεωργίου Σαρανταεκκλησιώτου, είναι του Ονουφρίου Βυζαντίου.