Ο Θεός να τον αναπαύσει.. Είναι λυπηρό να χάνονται συνάνθρωποί μας, και μάλιστα νέοι, πολύ περισσότερο μάλιστα αυτές τις Άγιες Ημέρες...
Αν και η ώρα ίσως είναι λίγο ακατάλληλη, ωστόσο θα μου επιτρέψετε να εκφράσω δημόσια μια σκέψη μου... Από τα δυο χρόνια (και κάτι ημέρες) που βρίσκομαι εδώ στο "Ψ", μεταξύ των άλλων παρατήρησα πως, σε στιγμές λύπης ή χαράς, όλα ανεξαιρέτως τα μέλη, παρά τις όποιες διαφορές μας, μικρές ή μεγάλες σε διάφορα θέματα, λυπόμαστε και χαιρόμαστε αντίστοιχα "εν ενί σώματι". Σαν να έφυγε κάποιος δικός μας γνωστός, σαν να ήταν δικός μας άνθρωπος. Αντίστοιχα, στις χαρές, σαν να χειροθετήθηκε κάποιος φίλος μας, ή σαν να απέκτησε παιδί κάποιος δικός μας...
Είναι μια σκέψη, η οποία φυσικά δεν επισκιάζει τη λύπη μας για το θάνατο του συναδέλφου, όμως συνυπάρχει με αυτήν, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό, σαν ένα στοιχείο από τα θετικά του "Ψ", που μας δείχνουν πόσο κοντά είμαστε τελικά, όχι απλά από μια καθημερινή διαδικτυακή συνήθεια ή μια ξερή συναδελφική αλληλεγγύη, αλλά από μια βαθύτερη ενδεχομένως συνεκτική δύναμη που υπάρχει μέσα μας και που φαίνεται στις άσχημες αλλά και στις όμορφες στιγμές...
Ευχαριστώ για την ανοχή σας μια τέτοια στιγμή.
Σ.Π.Μ.