Το 1977 ιδρύθηκε στον Πύργο Ηλείας από τον προηγούμενο Μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο, Σχολή Βυζ.Μουσικής με δωρεάν φοίτηση για όποιον επιθυμούσε να μάθει ψαλτική.Η σχολή αυτή,με παραρτήματα σε αρκετά μέρη του νομού, έχει αποδώσει πολλούς καρπούς μέχρι τώρα και συνεχίζει , έχοντας εμπλουτίσει τη διδασκαλία της και με το πρόσθετο τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων τα τελευταία επτά χρόνια.
Επισυνάπτω κάποια ηχητικά από μια εκδήλωση που έγινε αρκετά χρόνια πριν (1988 ή '89) από την παιδική ,τότε,χορωδία της σχολής ,στην οποία συμμετείχαν τα αδέρφια μου και εγώ,μαθητές δημοτικού όντες.Η εκδήλωση έγινε στον Ι.Ναό Αγ.Παντελεήμονος Πύργου με ύμνους της Πεντηκοστής .
Η ποιότητα της ηχογράφησης είναι άσχημη και γίνεται χειρότερη από την ψηφιοποίηση που επεχείρησα.
View attachment Κύριε εκέκραξα_Κατευθυνθήτω ήχος α'.mp3
View attachment Πεντηκοστήν εορτάζομεν_Πάντα χορηγεί.mp3
View attachment Δόξα_Βασιλεύ Ουράνιε.mp3
View attachment Ευλογητός ει Χριστέ.mp3
Επισυνάπτω κάποια ηχητικά από μια εκδήλωση που έγινε αρκετά χρόνια πριν (1988 ή '89) από την παιδική ,τότε,χορωδία της σχολής ,στην οποία συμμετείχαν τα αδέρφια μου και εγώ,μαθητές δημοτικού όντες.Η εκδήλωση έγινε στον Ι.Ναό Αγ.Παντελεήμονος Πύργου με ύμνους της Πεντηκοστής .
Η ποιότητα της ηχογράφησης είναι άσχημη και γίνεται χειρότερη από την ψηφιοποίηση που επεχείρησα.
View attachment Κύριε εκέκραξα_Κατευθυνθήτω ήχος α'.mp3
View attachment Πεντηκοστήν εορτάζομεν_Πάντα χορηγεί.mp3
View attachment Δόξα_Βασιλεύ Ουράνιε.mp3
View attachment Ευλογητός ει Χριστέ.mp3
Last edited: