Ωραία αυτά π. Μάξιμε, πολύ ενημερωτικά και επίσης χρήσιμα, γιατί στη συντριπτική πλειοψηφία των ναών, στους οποίους έχω παραβρεθεί κατά τη διάρκεια καθημερινής ακολουθίας, εάν υπάρχει κάποια φυλλάδα με ακολουθία εκτός μηναίου, λέγονται άλλα τροπάρια από το μηναίο και άλλα από τη φυλλάδα, χωρίς κάποια συγκεκριμένη τάξη.
Οι περισσότεροι, είτε ιερείς είτε ψάλτες, δείχνουν να μπερδεύονται και να μη μπορούν να προσθέσουν κάποια συγκεκριμένα τροπάρια από φυλλάδα με κάποια συγκεκριμένη τάξη. Σε μερικές δε περιπτώσεις δημιουργείται αταξία δυστυχώς, με διαφωνίες και μικρά κενά κατά τη διάρκεια της ακολουθίας. Αυτά τα βλέπω συνέχεια τουλάχιστον σε ναούς που δεν υπάρχει μόνιμος ψάλτης (διορισμένος) για τις καθημερινές. Και οι περισσότεροι ναοί δεν έχουν.
Εχθές για παράδειγμα της αγίας Μεθοδίας, βρισκόμουν κάπου και επειδή η φυλλάδα στο τέλος έχει δύο αποστολικά αναγνώσματα αποτέλεσε λόγο για συζήτηση μέσα στην ώρα της θ. λειτουργίας.
Τέλος να γράψω κάτι άλλο, αλλά αναγκαίο νομίζω. Θέλω να ζητήσω τόσο συγνώμη από εσάς π. Μάξιμε, για το περιεχόμενο μηνυμάτων που σας εξόργισαν, όσο και από εσένα Παναγιώτη για τα εκτός θέματος μηνύματά μου. Σωστή η απόφασή σας να διαγραφεί εξαρχής το θέμα. Ξανά συγνώμη και θα προσπαθήσω να είμαι προσεκτικός.