Μία μικρή σε έκταση σύνθεση στην οποία διατηρείται ο δεύτερος ήχος των Λειτουργικών του Μ. Βασιλείου.
Είναι αυτό του Ιωάννου Παλάση (20ος αι.) δασκάλου του Θρ. Στανίτσα. Το ψάλλει ο Στανίτσας εδώ με μικροδιαφορές από το κείμενο που έστειλε ο Χρήστος
http://www.mousikofiloi.org/music/NL39_TinGarSin_Stan.rm
Ευχαριστουμε παρα πολυ κ.Χρηστο για την πολυ ομορφη γραφη. Ερωτηση κρισεως: ποιος απο τους 3-4 Βαλασαιους ειναι αυτος; μηπως ο Ιωαννης Παλασης;
Σαφώς στο του Παλάση στηρίζεται, αλλά δεν θα έλεγα "μικροδιαφορές". Το έχει αλλάξει πολύ. Μήπως κάποιος έχει το κείμενο του Στανίτσα;
Ε.Γ.
Προσωπικά δε νομίζω ότι διεκόπη, αλλά διαφωνώ κάθετα με πολλούς που θεωρούν ότι τότε ξεκίνησε :wink:.Από τον Βαλάσιο στον Παλάση λοιπόν! πολύ ωραίο παράδειγμα για όσους ισχυρίζονται ότι η πατριαρχική παράδοση και γενικότερα η παράδοση της πόλης διεκόπη τον 19ο αιώνα
...καθώς και εδώ ηχογράφηση εκτός εκκλησίας από το αρχείο του Λυκούργου Πετρίδη.Μιας και έψαχνα εκτελέσεις του Παλάση βρήκα από Ψαλτοδρόμιο και μία πάρα πολύ ωραία εκτέλεση από τον Δημ.Μαγούρη στο θέμα. Είναι το τελευταίο στη σειρά (10ο).
Για απευθείας κατέβασμα.
Καλή και ευλογημένη χρονιά!.
Η πηγή για την αντιγραφή ποια είναι; Ρωτώ διότι γιατί ως τώρα θεωρούσα πηγή του μέλους αυτού τον Νικολαΐδη, όμως υπάρχουν αρκετές διαφορές ως προς την ορθογραφία.Μία μικρή σε έκταση σύνθεση στην οποία διατηρείται ο δεύτερος ήχος των Λειτουργικών του Μ. Βασιλείου.
Η πηγή για την αντιγραφή ποια είναι; Ρωτώ διότι γιατί ως τώρα θεωρούσα πηγή του μέλους αυτού τον Νικολαΐδη, όμως υπάρχουν αρκετές διαφορές ως προς την ορθογραφία.
Είναι όμοιο, τουλάχιστον στις πρώτες γραμμές, με του Νικολαΐδη-Μαγούρη που ανέβηκε παραπάνω.Πατριαρχική Φόρμιγξ, τόμος Β;.....
Δ.
Είναι όμοιο, τουλάχιστον στις πρώτες γραμμές, με του Νικολαΐδη-Μαγούρη που ανέβηκε παραπάνω.
Το ίδιο (νομίζω) "Την γαρ σην μήτραν" δακτυλογραφημένο. Δεν θυμάμαι που το έχω βρει, πάντως το είχα εκτυπωμένο εδώ και 2-3 χρόνια και το σκάναρα για να το κάνω pdf.
Το ίδιο (νομίζω) "Την γαρ σην μήτραν" δακτυλογραφημένο. Δεν θυμάμαι που το έχω βρει, πάντως το είχα εκτυπωμένο εδώ και 2-3 χρόνια και το σκάναρα για να το κάνω pdf.
Τώρα από ποια τοποθεσία το είχα εκτυπώσει μη με ρωτάτε να σας πω...
είναι αρκετά που ακούνε το ίδιο "Άγιος άγιος άγιος", τα "Αμήν", και το "Σε Υμνούμεν" (αυτά ΔΕΝ αλλάζουν).