Εκοιμήθη ο Θεόδωρος Βασιλείου

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Έψαλα αριστερά του κατά την περίοδο διακοπών του στη Σάμο (προ πολλών ετών) στον Άγιο Νικόλαο στο Κοκκάρι.
Ήταν ΜΑΪΣΤΟΡΑΣ!!! Αιωνία του η μνήμη!
 
Last edited:

ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ

Παλαιόν Μέλος
Άφησε κι αυτός πολύ σύντομα την εδώ οκογένειά του, για να πάει στην επέκεινα.
Νάναι καλά όσα παιδιά ήταν τα δύσκολα χρόνια κοντά του, μικρά και μεγάλα. Εξ' άλλου κι ο Θοδωρής, ήταν ένα μεγάλο παιδί...
Σαν ΜΕΓΑΛΟΣ ψάλτης και άνθρωπος που ήταν - και θα είναι - ήταν δημόσιο πρόσωπο, με περίοπτη θέση και πολλούς φίλους, όχι μόνο μεταξύ του κύκλου των συναδέλφων, αλλά και μεταξύ των Εκκλησιαστικών και Δημοσίων Αρχών. Με την ακατάπαυστη εργατικότητά του, δημιούργησε ένα σημείο αναφοράς και για την Βυζαντική μας μουσική, αλλά και γενικώτερα για την Ελληνική μας μουσική ( Δημοτική - Λαϊκή ). Με την παρουσία του στο αναλόγιο και την δημιουργία των χορωδιών που κατά καιρούς διηύθυνε, συντήρησε και μεταλαμπάδευσε την αγάπη για την ΜΟΥΣΙΚΗ. Ευτύχησε δε να δεί έναν άξιο συνεχιστή και σ' ενα αγαπημένο του πρόσωπο.
Όσοι τον είχαν επισκεφθεί στην διαμονή του, με έκπληξη έβλεπαν τον όγκο των βιβλίων και των λοιπών μουσικών στοιχείων που των περιέβαλαν, δικών του, συναδέλφων, δασκάλων του.
Σαν μαθητής Μεγάλων Δασκάλων, έγινε κι αυτός άξιος συνεχιστής Τους και στη θέση Τους, Δάσκαλος. Εύχομαι οι μαθητές του να κρατήσουν στην καρδιά τους την παρακαταθήκη του και να συνεχίσουν το έργο του. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνουν στην μνήμη του.
Εμείς οι περιλειπόμενοι, που δεν μπορέσαμε να του συμπαρασταθούμε όπως θα θέλαμε (νομίζετε οτι η κρίση δεν επηρέασε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις ; Φεύ !), του ευχόμαστε ύπνον ελαφρόν, ο Θεός να τον παραλάβει κοντά Του, γιατί είναι ένα απ' τα παιδιά Του και νάχουμε καλήν αντάμωση στους κόλπους Του, αν μας αξιώσει. Στους οικείους του, θερμά συλληπητήρια, να έχουν υγεία να τον θυμούνται πάντα.
 
Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Ο Θεός να τον αναπαύσει. Τον γνώρισα πριν χρόνια και προσωπικά μέσω των φίλων μου μαθητών του. Ήταν και μέλος του Ψαλτολογίου.
 
Αιωνία η μνήμη στον καλό άνθρωπο και δάσκαλο Θεόδωρο Βασιλείου που προσέφερε Τέχνη και Πολιτισμό στην πατρίδα μας και στον κόσμο και στη Μουσική μας!

Νίκος Αμοργιανός
Μουσικοδιδάσκαλος-Πρωτοψάλτης-Συγγραφεύς
Διευθυντής Μουσικής Σχολής
τ.Αντιδήμαρχος Πειραιά
 
Π

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Guest
Με μεγάλη θλίψη όλος ο ιεροψαλτικός κόσμος πληροφορήθηκε την εκδημία προς Κύριον του συναδέλφου και αγαπητού φίλου Βασιλείου Θεοδώρου. Ευχόμαστε σε όλους τους οικείους του την εξ ύψους παρηγορία.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Αθανάσιος Χρ. Παπαζαρής
Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών

Υ.Γ.
Δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικά με την εξόδιο ακολουθία. Αν κάποιος συνάδελφος έχει κάποια πληροφόρηση, τον παρακαλούμε να μας ενημερώσει και μάλιστα μέσω του ψαλτολογίου για τη συντομότερη και έγκαιρη πληροφόρηση.

Πεμπτη 6/11 στις 16,00 στο τριτο νεκροταφειο Νικαια απότι έμαθα
 

darlasis

Γεώργιος Δαρλάσης
Αιωνία η μνήμη του αξιαγάπητου Πρωτοψάλτου και Μουσικοδιδασκάλου Θεόδωρου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Ευχόμεθα ο Θεός να τον κατατάξει εν χώρα ζώντων.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Γεώργιος Δαρλάσης
Προέδρος Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας

βλ. και εδώ :
http://analogion.com/forum/showthread.php?p=197431#post197431
 
Last edited:
Πραγματικά έφυγε από τα φθαρτά για τα ουράνια ένας ξεχωριστός άνθρωπος! Ο Θεόδωρος Βασιλείου υπήρξε ενα δώρο Θεού. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς για το ιδιαίτερο ιεροψαλτικό τάλαντο; Η από μέρους του εκτέλεση της Πατρώας μας Μουσικής ήταν μοναδική και ανεπανάληπτη! Η δε φωνητική του καλλιεπεια έχει αφήσει ιστορία. Η προσφορά του μέσα από το ιερό αναλόγιο, αλλά και μέσα από την διδασκαλία της Βυζαντινής Μουσικής είναι ανεκτίμητη! Είχα την μεγάλη ευλογία από τον Θεό να υπάρξω μαθητής του κατά την διάρκεια των φοιτητικών μου σπουδών και να αποκομίσω πολλά από αυτό τον μεγάλο δάσκαλο της ψαλτικής τέχνης. Δεν θα τον λησμονήσω ποτέ για τα όσα μου προσέφερε! Τώρα απολαμβάνει το επουράνιο αναλόγιο και από εκεί δέεται για όλους μας! Καλό Παράδεισε δάσκαλε!
 

agionoros_94

Μέλος
Καλό παράδεισο να έχει ο δάσκαλος.

Βρήκα ότι ήδη υπάρχει διαμορφωμένος φάκελος στο Ψ.

Θα παρακαλούσα όσα από τα μέλη του Ψ διαθέτουν, να ανεβάσουν ηχογραφήσεις, ώστε να μπορέσουμε και εμείς μου δεν τον ακούσαμε από κοντά, να διδαχθούμε από τα μαθήματα που ψάλλει.
 
Last edited:

ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ ΔΑΝΙΗΛ

Παλαιό Μέλος
Το Σαββατο 13 του μηνος στις 10 και 45 στο τριτο νεκροταφειο στην Νικαια ειναι τα σαραντα του αιμνηστου...
 

Attachments

  • 10603476_807968012558057_1435971574562051474_n.jpg
    10603476_807968012558057_1435971574562051474_n.jpg
    84.5 KB · Views: 16
Top