Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας - Διευθυντής Κων/νος Σιάχος

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

vaiacum

Ποιος είπε ότι ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν ζει πια;;
Σαν υπέρτιτλος θα μπορούσε να μπει και το εξής: "Όταν οι Μητροπόλεις στηρίζουν τους ντόπιους ψάλτες". Στη δικιά μου Μητρόπολη (Θεσσαλιώτιδος), η Σχολή έχει διευθυντή από τη Μακεδονία, και πιο παλιά από τη Μαγνησία!!! Πώς δεν φέραμε και κανέναν Σέρβο (όπως στο μπάσκετ...) λέω εγώ!!!!
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του, εύχομαι στον κ. Σιάχο!!!!
 
Last edited:

vazjohn

Βαζούρας Ιωάννης
Να ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα στον φίλο (απο παιδια γνωριζόμαστε-μαζί μαθαίναμε μουσική) και συντοπίτη (εκ Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας) Κώστα!!!Άνθρωπος με ζήλο και θέρμη για την διάδοση και διδασκαλία της βυζαντινή μας μουσικής.

ΥΓ: Ο αδερφός του Κώστα, Αλέξης Σιάχος είναι υπεύθυνος του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας στο Θέρμο όπου αριθμεί περί τους 20-25 μαθητές σε μία κωμόπολη 2000 κατοίκων.......:wink:
 
Και επίσης αριθμεί χορωδία γυναικών (παραδοσιακής μουσικής) -την οποία και διευθύνει ο κ. Αλέξιος Σιάχος- 35 ατόμων!!!
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Ξεκίνησαν τη Παρασκευή το απόγευμα 2 Νοεμβρίου με την τελετή έναρξης και τον αγιασμό, τα μαθήματα στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, ο γενικός γραμματέας του δήμου Καλαμάτας, Βασίλειος Χατζής, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο πολιτευτής της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης κ. α. Μετά την τελετή ακολούθησε μουσική εκδήλωση από την λαϊκή-παραδοσιακή ορχήστρα της σχολής υπο την διεύθυνση του καθηγητή κ. Γεωργίου Τσιλίκα.

Νέος διευθυντής της Σχολής ανέλαβε, μετά από πρόταση του Μητροπολίτου και απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κων/νος Σιάχος, καθηγητής Ιστορίας, διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης Καλαμάτας, εμβριθής γνώστης του αντικειμένου, μα πάνω από όλα, ένας νέος άνθρωπος, με αγάπη και μεράκι για την πατροπαράδοτη ελληνική μουσική.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι πενταετής και παρέχεται δωρεάν από την Ιερά Μητρόπολη.

Στη Σχολή διδάσκονται πέραν των μαθημάτων της ψαλτικής, παραδοσιακή - λαϊκή μουσική, βασικά στοιχεία θεωρίας της κλασσικής ευρωπαϊκής μουσικής, καθώς και παραδοσιακά μουσικά όργανα.

Λειτουργεί επίσης τμήμα πρακτικής εκμάθησης της ψαλτικής.

mesinia6.jpg mesinia4.jpg
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Μετά ἀπό δύο χρόνια, μέ τήν εὐκαιρία ἐπισκέψεώς μου στήν Καλαμάτα, γνώρισα ἀπό κοντά τόν Κων/νο Σιάχο στή γιορτή τοῦ Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, καί ἀφοῦ δώσω σύνδεσμο τῆς φετινῆς ἔναρξης τῶν μαθημάτων τῆς Σχολῆς, δίνω καί τόν σύνδεσμο τῆς συμμετοχῆς/ἐπίσκεψης τῆς Σχολῆς στόν Μητροπολίτη (κι ἐδῶ).

article_19735_80171.jpg

Συγχαρητήρια στόν Κωνσταντῖνο!!! (πού εἶναι καί μέλος τοῦ φόρουμ ἀπό τά ἀρχικά τοῦ 2007)

 
Top