Ακολουθία Μ. Τετάρτης (1/05/2013) από ΕΤ1 (Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης Αττικής)

vazjohn

Βαζούρας Ιωάννης
Χριστός Ανέστη σε όλα τα αγαπητά μέλη του forum!Εύχομαι καλή "ξεκούραση φωνής"σε όλους μετά τις ακολουθίες της Μ.Εβδομάδος!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιο από τα μέλη έγραψε την αναμετάδοση της ακολουθίας της Μεγάλης Τετάρτης (1/05/2013) από το κρατικό κανάλι ΕΤ-1? Η αναμετάδοση πραγματοποιήθηκε από τον Ι.Ν.Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης Αττικής !

Μήπως έχουμε κάποιο νεότερο με το θέμα που προαναφέρω? Ευχαριστώ πολύ!

Εγώ τα έχω γράψει όλα αυτό κάνω τώρα μην με ρωτάς πότε θα τα ξεκαθαρίσω είναι πολλά και άλλα και μόλις γύρισα από το Πάσχα. θες όλη την ακολουθία νομίζω ήταν στην βουλιαγμένη σε κάποιο ναό αν κάνω λάθος πες μου :)

Last edited:
Είχα συνδέσει ένα μεγάλο εξωτερικό δίσκο πάνω σε εξωτερικό δεκτή και τα έγραφα όλα
Οκ το τσέκαρα την έχω όλη Πες μου θες όλη την ακολουθία η κάποιο κομμάτι Αν θες μόνο τα δικά σου πες μου και τα φτιάχνω σε DVD η σε αρχείο

Last edited:
Είχα συνδέσει ένα μεγάλο εξωτερικό δίσκο πάνω σε εξωτερικό δεκτή και τα έγραφα όλα
Οκ το τσέκαρα την έχω όλη Πες μου θες όλη την ακολουθία η κάποιο κομμάτι Αν θες μόνο τα δικά σου πες μου και τα φτιάχνω σε DVD η σε αρχείο

Χριστός Ανέστη κ. Νικολουτσόπουλε!!Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας!Θα ήθελα όλη την ακολουθία αν μπορούσατε να την γράψετε σε DVD ή να την ανεβάσετε σαν αρχείο.Ότι βολεύει εσάς.

ΥΓ:Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για περαιτέρω συννενόηση στείλτε μου προσωπικό μήνυμα.

Ευχαριστώ και πάλι!!!

Θα σα την φτιάξω σε DVD για να μπορείτε να την δείτε και σε ένα άλλο χώρο όπου δεν έχει υπολογιστή
Μόνο στιλάτε μου την διεύθυνση που θα την στείλω η περνάτε από την εταιρία μου είμαστε κοντά εδώ http://alexfr4.blogspot.gr/ στιλάτε μου το κινητό σας να σας ειδοποιήσω πότε θα είναι έτοιμη μάλλον σύντομα!!!!

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης τελέστηκε 01-05-2013 Μ.Τετάρτη η ακολουθία του Νιπτήρος από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο.

«Δεν τηρούμε ουσιαστικά το ‘’άνω σχώμεν τας καρδίας’’, γιατί είμαστε προσκολλημένοι στα γήινα» είπε ο κ. Παύλος και συνέχισε απευθυνόμενος στους πιστούς πως πρέπει να τηρούν με σωστό τρόπο το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και όχι απροετοίμαστοι εννοώντας με αυτό ότι οι πιστοί πρέπει να ξαναβρούν το δρόμο του Θεού και να μην είναι τυπικοί στην πίστη τους.

Στο τέλος έκλεισε την ομιλία του με ευχές για «καλό υπόλοιπο Μεγάλης Βδομάδας και καλή Ανάσταση» σε όλο τον κόσμο.

Η Ακολουθία προβλήθηκε ζωντανά από το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης.

Βαζούρας Ιωάννης
Μέλος του ψαλτολογιου και Α λαμπαδαριος της συγκεκριμένης εκκλησίας, συγγνώμη μου διαφεύγει το όνομα του δεξιού ιεροψάλτη σας εύχομαι καλή ακρόαση!!!

Last edited:

Ἀλέξιε,
Μετέφερα τό μήνυμά σου στό προϋπάρχον θέμα καί σ᾿ εὐχαριστοῦμε.

Δέν γνωρίζεις ὅτι στόν ἐν λόγῳ Ἱερό Ναό Πρωτοψάλτης εἶναι ὁ Πρόεδρος τοῦ ἐν Ἀθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως κ. Σταμάτιος-Νικόλαος Κίσσας;

ΥΓ. Νά πού κατά τήν Πατριαρχική Τάξη ὁ ἐπίσκοπος εὐλογεῖ εἰσελθών ἄνευ τοῦ «Εἰς πολλά ἔτη»!!!

Ἀλέξιε,

Δέν γνωρίζεις ὅτι στόν ἐν λόγῳ Ἱερό Ναό Πρωτοψάλτης εἶναι ὁ Πρόεδρος τοῦ ἐν Ἀθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως κ. Σταμάτιος-Νικόλαος Κίσσας;

ΥΓ. Νά πού κατά τήν Πατριαρχική Τάξη ὁ ἐπίσκοπος εὐλογεῖ εἰσελθών ἄνευ τοῦ «Εἰς πολλά ἔτη»!!!

Σεβαστε μου Πατερα, σωστο ειναι αυτο για την επισκοπικη ευλογια ανευ του ''Εις πολλα ετη''...ισχυει για ολη τη Μ.Εβδομαδα? Απ'ότι γνωριζω, δεν ψαλλουμε το ''Εις πολλα ετη'' οταν εισερχεται ο Αρχιερευς για την ακολουθια του Επιταφιου.

Σεβαστε μου Πατερα, σωστο ειναι αυτο για την επισκοπικη ευλογια ανευ του ''Εις πολλα ετη''...ισχυει για ολη τη Μ.Εβδομαδα? Απ'ότι γνωριζω, δεν ψαλλουμε το ''Εις πολλα ετη'' οταν εισερχεται ο Αρχιερευς για την ακολουθια του Επιταφιου.
Τί νά σοῦ πῶ; Ἔχεις τήν πηγή ἐσύ!
Σχετικό θέμα.

Τί νά σοῦ πῶ; Ἔχεις τήν πηγή ἐσύ!
Σχετικό θέμα.

Σας ευχαριστω! Λοιπον, η ΠΗΓΗ αναφερει ρητα οτι στις ακολουθιες του ''Νυμφιου'' ψαλλεται κατα την ταξιν το ''Εις πολλα ετη''. Συνεπως ,προκειται περι λαθους της συγκεκριμενης ακολουθιας.

Ἀλέξιε,

Πάτερ ευχαριστώ για τις απαραίτητες διορθώσεις και διευκρινήσεις πράγματι μερικές φορές δεν θυμούμαι ούτε ονόματα ούτε ημερομηνίες το έχω αυτό!!!!:D
Πάντως οι συνάδελφοι έψαλλαν πολύ ωραία !!!!!:)

Κάπου διακρίνεται και ο Άρχων τ. Λαμπαδάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Βασίλειος Εμμανουηλίδης!

Back