Εάν μπορεί να βοηθήσει κανείς για τον εσπερινό του ψυχοσαββάτου,ψάχνω τα μαρτυτικά του β΄ηχου{μουσικά}και τα προσόμοια των κεκοιμημένων.
Ευχαριστώ.
Σας συνιστώ το δίτομο μουσικό τριώδιο του π. Κων. Παπαγιάννη. Ο β΄τόμος περιέχει αυτά που ζητάτε.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!!Κύριε Παναγιώτη ευχαριστώ.
Θα ήθελα να ρωτήσω ο β΄τόμος περιέχει τα μαρτυριικά όλων των ήχων;
Ἐπάνω στό Ο εν Εδέμ παράδεισος. Ὅποιος μπορεῖ ἄς γράψει μουσικά μέ τά λόγια τῶν προσομοίων τῶν κεκοιμημένων.τα προσόμοια των κεκοιμημένων.
Αγαπητέ Δημήτρη και άπαντα τα Μέλη του Ψαλτολογίου.Κύριε Βασίλη τις άπειρες εις έτι ευχαριστίες μας...
Νομίζω βέβαια ότι έχετε ένα κάνει ένα λάθος....
Στην ακολουθία δεν έχετε βάλει το γνωστό απολυτίκιο ... των ερωτευμένων!!
Αλλά αυτό ίσως δε λέγεται λόγω ... ψυχοσάββατου ε???
Από τις πιο όμορφες τοποθετήσεις και στασεις ζωής που με κάνουν να αισθάνομαι καλά εδώ στο ψαλτολόγιο. Ευχαριστούμε Κύριε ΒασίληΑγαπητέ Δημήτρη και άπαντα τα Μέλη του Ψαλτολογίου.
Από το 1949 που γεννήθηκα και το 1954 που θυμάμαι έζησα γλέντια με φωνές όπως αυτές που είναι ιστορία από Μικρασιάτες που ήταν οι γονείς μου
Τα χόρτασα όλα, και μέχρι το 1995 τα ''μπούχτισα'', και μετά συνεχίζω με τον Θείον ''Έρωτα'' της Εκκλησιαστικής μας Μουσικής, και με καλή και Μερακλίδικη Παρέα απολαμβάνω το κάθε λεπτό, διότι ο χαμένος χρόνος δεν αναπληρώνεται, και στην ηλικία που είμαι μένει τι 1/5 (αν δεν μεσολαβήσει κάτι άλλο) και το πιο δύσκολο βεβαίως.
Πίνω κάθε μέρα και μία ρακί αναπολώντας τα παλιά καλά χρόνια, και νοιώθω χορτάτος.
Αυτά είναι τώρα για ΕΣΑΣ όλους που είστε τα ΝΕΙΑΤΑ!!!!!!!!! Να χαιρόμαστε το κάθε λεπτό που ζούμε όπως και να το ζούμε, διότι ο χρόνος μας είναι η ζωή μας, και ο χαμένος χρόνος δεν αναπληρώνεται.
Με όλη μου την ΑΓΑΠΗ Σας καληνυχτώ.
Να είμαστε όλοι πάντα παντού και πάντοτε καλά συν Θεώ βεβαίως βεβαίως.
Επισυνάπτω τα του Εσπερινού και του Όρθρου του Ψυχοσάββατου προ της Απόκρεω για τις 14-02-2015 που έκανα.
Σωστά!
κυρ Βασίλη,
Στὰ νεκρώσιμα εὐλογητάρια ἔχεις βάλει αὐτὰ τοῦ μνημοσύνου. Νομίζω πὼς τὸ Ψυχοσάββατο προστίθενται καὶ τὰ ἄλλα δύο, ποὺ ἔχει τὸ Ὡρολόγιο στὸν ὄρθρο τοῦ Σαββάτου.