Προτιμήσεις ψαλτών σε κοσμική μουσική

Θυμάμαι πιτσιρικάς να ακούω Simon and Garfunkel και να εκστασιάζομαι τόσο πολύ με τις απίστευτες διφωνίες τους....

Πόσο πιτσιρικάς ακριβώς ;;;;:D:D
Μου άνοιξες την όρεξη.
Να ένα ακόμη, από τ' αγαπημένα μου.

Μου άνοιξες την όρεξη.

Αν δεν πήγατε στρατό μαζί...μήπως βρεθήκατε να τα ακούτε αυτά σε ομόλογους (κατασκηνωτικούς) χώρους;

Δ.

Αν δεν πήγατε στρατό μαζί...μήπως βρεθήκατε να τα ακούτε αυτά σε ομόλογους (κατασκηνωτικούς) χώρους;

Δ.

Χωρίς την σπόντα σου, εσύ δεν μπορείς !!:eek::eek:

Μου άνοιξες την όρεξη.

Νεοκλή και Δημήτρη δεν είμαι σίγουρα σαν τον Τσάκ που όταν τον κυοφορούσε η μάνα του τα ακουστικά από το i-pod του είχαν μπλεχτεί στον ομφάλιο λώρο....:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D.Έχω κλείσει τα 37 και πάω στα 38.Χάρισμα σας και το επόμενο αριστούργημα

Last edited by a moderator:
Αυτό είναι ένα κομμάτι που μου είχε επιλέξει η καθηγήτρια στα μαθήματα φωνητικής καθώς ταίριαζε στο λεπτό ήχο της φωνής μου. Πρόκειται για πολύ συγκινητικό κομμάτι το οποίο τραγουδάει ένας άντρας πάνω από τον τάφο της αγαπημένης του. Το έλεγα στα Ελληνικά:

"Θαρρώ να ακούω ακόμα τη γλυκιά της τη φωνή,
και μέσα απ' τα πλατάνια γλυκά να τραγουδεί..."
[...] ανάμνησις γλυκιά!

Όταν το πρωτοτραγούδησα στο σπίτι σε οικογενειακό τραπέζι συνοδευόμενος στο πιάνο από τη γυναίκα μου, συγκινήθηκαν όλοι, μέχρι που η πεθερά ζήτησε να της το τραγουδήσω στον τάφο της όταν πεθάνει.

μέχρι που η πεθερά ζήτησε να της το τραγουδήσω στον τάφο της όταν πεθάνει.

"-Γαμπρέ μου....:( θά' θελα το τραγούδια αυτό να πεις παν απ' τον τάφο μου όταν πεθάνω....
- Βρε... πέθανε εσύ... και μή σε νοιάζει....!":wink::):)

Συγγνώμη κι όλας φίλε μου... [με όλο το θάρρος]:

ωραία τραγούδια λέτε στις οικογενειακές σας συγκεντρώσεις....

κεφλίδικα....

Last edited:
-Γαμπρέ μου....:( θά' θελα το τραγούδια αυτό να πεις παν απ' τον τάφο μου όταν πεθάνω....
- Βρε... πέθανε εσύ... και μή σε νοιάζει....!":wink::):)

:D:D:D

Συγγνώμη κι όλας φίλε μου... [με όλο το θάρρος]:
ωραία τραγούδια λέτε στις οικογενειακές σας συγκεντρώσεις....
κεφλίδικα....

:D:D:D
Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Συνήθως ξεκινάμε με 1-2 κλασικά κομμάτια και μετά το γυρνάμε σε Σουγιούλ, Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Πλέσσα και άλλες παλιές και νεότερες ελληνικές μελωδίες. Ειδικά από όταν πήραμε πιάνο με ουρά δεχόμαστε συνεχώς επισκέψεις από φίλους μουσικούς για μουσικές βραδιές. Έχει και αυτό την πλάκα του. :)

Αυτό είναι ένα κομμάτι που μου είχε επιλέξει η καθηγήτρια στα μαθήματα φωνητικής καθώς ταίριαζε στο λεπτό ήχο της φωνής μου. Πρόκειται για πολύ συγκινητικό κομμάτι το οποίο τραγουδάει ένας άντρας πάνω από τον τάφο της αγαπημένης του.

Είναι άρια από την όπερα "Αλιείς μαργαριταριών" του Γάλλου συνθέτη Georges Bizet. Ιδιαίτερα δημοφιλής υπήρξε η εκτέλεση του Enrico Caruso. Ιδού και μια άγνωστη εκτέλεση από τον Έλληνα τενόρο Κώστα Μυλωνά στα Ιταλικά (1922).
Μπράβο ανησυχίες το Ψαλτολόγιο...:D

Last edited:
Δεν μπορω να φανταστω οτι καποιος που ασχολειται με Β.Μ. μπορει παραλληλα να ασχολειται και με METAL.Δεν κολλαει.Μουσικη αυτου του στυλ κατακρεουργει τη φωνη. Μονο ο τσακ νορρις θα μπορουσε να τα συνδιασει:)
Αν κολλάει λέει??:eek: Και πολύ μάλιστα!:wink: Άκου ενα κομματάκι απο τον μοναδικό Klaus Meine των Scorpions το οποίο ενδείκνυται για ζέσταμα πριν τις πρωινές ακολουθίες όπως και ξεμπούκωμα του λαιμού γενικότερα...:cool::D:D
http://www.youtube.com/watch?v=uw833CoE4Bg

Μιας που ο αγαπητός Στέφανος Σουλδάτος μας αποκάλυψε ότι οι μουσικές βραδιές στο σπίτι του είναι διανθισμένες κυρίως από ελαφρό τραγούδι και Νέο Κύμα θα του πρότεινα να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του-αν δεν το έχει κάνει ήδη-τον Διονύση Σαββόπουλο,από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Νέου Κύματος.Εδώ τον απολαμβάνουμε ζωντανά σε ένα κομμάτι με εκπληκτικό στίχο και μουσική του μεγάλου Nick Cave.

Μιας που ο αγαπητός Στέφανος Σουλδάτος μας αποκάλυψε ότι οι μουσικές βραδιές στο σπίτι του είναι διανθισμένες κυρίως από ελαφρό τραγούδι και Νέο Κύμα θα του πρότεινα να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του-αν δεν το έχει κάνει ήδη-τον Διονύση Σαββόπουλο,από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Νέου Κύματος

Μερικοί από τους αγαπημένους μου: Νταλάρας για τη φωνή του, Σαββόπουλος για το πάθος του, Αλεξίου για τα τραγουδια που επιλέγει, Πρωτοψάλτη για τα τραγουδια και τη φωνή. Δυστυχώς μόνο του πρώτου έχουμε παρτιτούρες. Έχω όμως ζητήσει στη γυναίκα μου να προσθέσει και νεότερα κομμάτια στο ρεπερτόριο της.

Δεν μπορω να φανταστω οτι καποιος που ασχολειται με Β.Μ. μπορει παραλληλα να ασχολειται και με METAL.Δεν κολλαει.Μουσικη αυτου του στυλ κατακρεουργει τη φωνη. Μονο ο τσακ νορρις θα μπορουσε να τα συνδιασει:)

Πρεπει να το φανταζεσαι συναδελφε...Τι να κανουμε γουστα ειναι αυτα,η μηπως να το ρηξω στα ελληνικα?Ευχαριστω δεν θα παρω..

Η ασύγκριτη τέχνη της Ρίτας, δηλαδή, δεν σας κάνει;
Εμένα με το "Ρίτα" αλλού πήγε το μυαλό μου... Τι να κάνουμε, είμαι και... νεώτερος!:D Ακούστε αυτό το τραγούδι που αναφέρεται σε... εκκλησιαστικό επάγγελμα, ανάλογο (για πολλούς) με το δικό μας! Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν...

Last edited:
Εμένα με το "Ρίτα" αλλού πήγε το μυαλό μου
... Τι να κάνουμε, είμαι και... νεώτερος!:D Ακούστε αυτό το τραγούδι που αναφέρεται σε... εκκλησιαστικό επάγγελμα, ανάλογο (για πολλούς) με το δικό μας! Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν...

Κι'εμενα !!! Τι να σου πω , μ'εφαγες στη στροφη :( :D !!! Το ειχα ετοιμο για "ανεβασμα" .Παντως μερα παρα μερα διαπιστωνω οτι εισαι ωραιος παιχτης :wink: !!!!!

Παντως μερα παρα μερα διαπιστωνω οτι εισαι ωραιος παιχτης :wink: !!!!!

γιατί μέρα παρά μέρα;

τις ενδιάμεσες δεν... παίζει;;;:wink::D:D

όσο για το τραγούδι, δεν ξέρω τι κάνει το συναφές [και συμπαθές] αυτό επάγγελμα, ο δικός μας όμως κλάδος έχει αποδείξει και αποδυκνείει με πολλά παραδείγματα, παλαιά τε και νεώτερα ότι είναι συνεπέστατος σ' αυτού του είδους τις... υποχρεώσεις προς το ωραίο φύλο, κάποιες φορές μάλιστα σε... πολύ μεγάλο βαθμό...:wink::wink::wink:

... ο δικός μας όμως κλάδος έχει αποδείξει και αποδυκνείει με πολλά παραδείγματα, παλαιά τε και νεώτερα ότι είναι συνεπέστατος σ' αυτού του είδους τις... υποχρεώσεις προς το ωραίο φύλο, κάποιες φορές μάλιστα σε... πολύ μεγάλο βαθμό...:wink::wink::wink:
Και ποιος ειναι ο κλαδος σας αν επιτρεπεται?

Back