Λειτουργικά Τιμωνίδου-Βασιάδου πλ. α΄

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Συμπλήρωση "Κύριε, ελέησον", "Παράσχου, Κύριε" και τα υπόλοιπα έως του "Αγαπήσωμεν αλλήλους" ὑπό Κων. Σκαρμούτσου ἐδῶ.

 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Λειτουργικά Τιμωνίδου-Βασιάδου.

Στις εκφωνήσεις ο π. Ευτύχιος Παπαδόπουλος

https://www.youtube.com/watch?v=Nrr7Issl41U

(από 10.36΄και μετά)
Εὐχαριστοῦμε Νεοκλῆ!
Εἶναι συγκινητικό (ἅμα καί διδακτικό) νά τά ἀκοῦμε ἀπό τόν ἴδιο.
ΥΓ. Συγγνώμη πού ἀντέγραψα τό μήνυμά σου καί ἐδῶ. Χρειαζόταν!

 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Στο 14:14΄ η εκφώνηση "Δια των οικτιρμών ...", όπως (περίπου) καταγράφεται στην Θ. Λειτουργία του Αθ. Καραμάνη σελ.186 (βλ. συνημμένο).
 

Attachments

  • Θ.Λειτουργία Αθ. ΚΑΡΑΜΑΝΗ (1990)1.jpg
    129.5 KB · Views: 121

Βασίλης Κιαμηλίδης

Βασίλης Κιαμηλίδης
Τα Κύριε ελέησον και τα Παράσχου Κύριε είναι του Φίλτατου και γνωστού τοις πάσιν κ.κ. Κωνσταντίνου Γιαννούτσου, ενώ προστέθηκαν και τα κατά την κρίση του ισοκρατήματα που χρειάζονταν.
Ευχαριστίες και ευχές πάμπολλες στον κ. Κωνσταντίνο Γιαννούτσο​
 

Attachments

  • Λειτουργικά εις ήχον δ΄ Ε. Τιμωνίδη & Δ. Βασιάδου.pdf
    557.4 KB · Views: 576
  • 04-1 Λειτουργικά κατά Τιμωνίδη .mel
    94.9 KB · Views: 136
Π

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Guest
Αν δούμε τα παροραματα του Β' τόμου της Θείας Λειτουργίας του Αθανασίου Καραμάνη που τα δημοσίευσε ( Ε' έκδοση του 1980), επισημαίνει πίσω τα εξής που πιθανόν να επιδέχονται και διαφορετική ερμηνεία ως αναφοράτην πατρότητα των Λειτουργικών (απλά μπήκα σε σκέψη και το αναφέρω) << Τα Λειτουργικά και Άξιον εστί είς ήχον Άγια χρωματικόν εκ παραδρομής εγράφη το ''κατά μουσικήν απαγγελίαν'' κλπ.Απλώς ταύτα αφιερούνται εις τους τέως συναδέλφους και εκλεκτούς φίλους Κυρίους Ευστάθιον Τιμωνίδην και Δημήτριον Βασιάδην, (εν μακαριστοις ήδη αριθμουμένου) με πολλήν αγάπην εκ μέρους του συγγραφέως του ανα χείρας μουσικού έργου.>> Σε άλλη εκδοση είναι αλλιώς διατυπωμένο όπως είδα και στο pdf του πατρός Μαξίμου.Δεν ξερω αν ειναι πριν η μετα απο το 1980.
Τώρα σχετικά με τόν ήχο των Λειτουργικών επειδή πολλά άναφέρονται, είναι ήχος τέταρτος(κλάδος του τετάρτου ήχου) όπως πολύ ορθά σημείωσε και ο Αθανάσιος Καραμάνης.
Δ.Κ.Π
 
Last edited:

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
... Τώρα σχετικά με τόν ήχο των Λειτουργικών επειδή πολλά άναφέρονται, είναι ήχος τέταρτος(κλάδος του τετάρτου ήχου) όπως πολύ ορθά σημείωσε και ο Αθανάσιος Καραμάνης.
Δ.Κ.Π

Στην ανατύπωση του 1990 γράφει:
" ... Αφιερούνται τιμής ενεκεν εις τους αγαπητούς .... κλπ. ... διασκευασθέντα υπό του εκδότου και ανήκοντα εις την αρμονίαν του πλ.Α΄. ..."
Δεν αναφέρει Δ΄ήχο άγια, έχει απλώς την μαρτυρία του Δι με την φθορά του πλ.Β΄.
 

ARGITAN

Παλαιό Μέλος
Του Τιμωνίδη τα ξέρει όλος ο ψαλτικός κόσμος...Των Βασιάδη- Τιμωνίδη πιθανότατα είναι... κ ας γράφηκε μετά θάνατον του Τιμωνίδη ότι δεν είναι δική του σύνθεση...

Δ.

Υγ Κατά τη μαρτυρία ήδη τεθνεώτος Πρωτοψάλτη Κοζάνης, μαθητή του Άρχοντος Βασιλείου Γούναρη, ο ίδιος ο Τιμωνίδης, κρυμμένος στο εκκλησίασμα, συνεχάρη τον πρώτο όταν τον άκουσε να ψάλει τα λειτουργικά του κατά την ώρα της ΘΛ σε Ναό της Κοζανης ( κατά τη δεκαετία του '60).

Ας μου επιτραπεί να καταθέσω και εγώ μια μαρτυρία.
Ο ίδιος ο Καραμάνης μου είπε το 1998-αν θυμάμαι καλά-,ότι είναι εντελώς δικά του,αλλά για λόγους ειδικους (τον στήριξαν οικονομικά κάποτε-δε μου ανέφερε λεπτομέρειες-οι αναφερόμενοι ως μελοποιοί, των λειτουργικών),και τα καταχώρησε στις αρχικές εκδόσεις της λειτουργίας του με το όνομά τους,για να τους ικανοποιήσει. Αργότερα,και όταν μου τα έλεγε ήδη είχε αλλάξει και τα καταχωρούσε με διόρθωση ως δικά του.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
http://analogion.com/forum/showthread.php?p=30312#post30312
Αγαπητέ χαίρομαι για την αγάπη που θρέφεις προς τον άρχοντα.Τα λειτουργικά που ανέφερες ως του Τιμωνίδη ο ίδιος ο δάσκαλος μου είχε πεί ότι ήταν δικά του αφιερωμένα στον Τιμωνίδη, κάτι που όμως δεν γράφτηκε σωστά στο βιβλίο.Ευχαριστώ
 
Top