Βουτύρου.Μέντες ή βουτύρου;![]()
Δεν είναι μόνο αυτό Βαγγέλη, εκτός και είναι οπότε σε λάθος μαγαζί μπήκαμε .(τουλάχιστον εγώ)
Εγώ εκτός από απλό φόρουμ θεωρούσα (αν είμαι λάθος διορθώστε με) ότι είναι και ένα μέρος όπου γίνονται επιστημονικού τύπου και ειδικού ενδιαφέροντος ανακοινώσεις και μίνι-τοποθετήσεις. Από ανθρώπους με ειδικές γνώσεις στα αντικείμενα που συζητάμε.
Από την μια λέμε να γράφουμε τεκμηριωμένα και επιστημονικά και από την άλλη δεν παρέχουμε τις προϋποθέσεις για να γίνει αυτό. Δεν μπορείς να βάλεις στο ίδιο "καλάθι" τον επιστήμονα που κάθετε και παραθέτει πηγές, στοιχεία, βιβλιογραφία και γενικά αναλώνεται να γράψει ένα σωστό μήνυμα με τον ανώνυμο όχλο. Εκ των ουκ ανευ!
Ο ένας γράφοντας επωνύμως και δημοσίως ρισκάρει π.χ. μια πιθανή παρεκτροπή δική του σε κάποιον που πιθανόν να πάρει στην πλάκα το μήνυμά του, και έτσι να εκτεθεί δημοσίως ενώ ο άλλος στην σιγουριά της ανωνυμίας δεν ρισκάρει τίποτα. Ρισκάρει ακόμα το ενδεχόμενο να έχει κάποιο λάθος στις απόψεις του που ενδεχομένως να διαπιστώσει αργότερα, το οποίο όμως θα "χρεωθεί" στον επώνυμο ενώ στον ανώνυμο δεν θα τον "ακουμπήσει". Ρισκάρει να χαρακτηριστεί μουσικά (Καραϊκός-Πατριαρχικός-Υπέρμαχος και Υπέρτατος... κτλ) με το όνομά του, με ότι αυτό συνεπάγεται, (π.χ προκατάληψη "Άντε μωρέ! Αυτός είναι Αγγελοπουλικός...") ενώ ο ανώνυμος δεν ρισκάρει τίποτα. Κι άλλα πολλά τέτοια. Δεν παίζουμε με ίσους όρους έτσι...
Και δέχομαι ότι ανώνυμα μέλη έχουν βοηθήσει πολλές φορές τις συζητήσεις (θυμάμαι έτσι πρόχειρα τον Deacon, τον/την psl) αλλά διαφωνώ με την λογική "ας προσφέρει και δεν μας πειράζει κι αν είναι ανώνυμος". Καλό και αυτό (γενικώς και φιλοσοφικώς) αλλά έχει τις αδυναμίες του. Εγώ όταν νευριάσω με κάποιον και του τα "χώσω" (που 'σαι Γιώργη, παίρνω την ευθύνη να αμαυρώσω την εικόνα του Β.Ζάχαρη που έχω διαμορφώσει με την παρουσία μου στο φόρουμ, αμαυρώνοντάς την μάλιστα και εκτός φόρουμ, ενώ ένας ανώνυμος τι ρισκάρει; Το πολύ-πολύ να μην του δίνουν σημασία εντός του φόρουμ...
Λοιπόν δεν είναι το ίδιο στην δική μου οπτική και εγώ προτιμώ να μιλάω με τον "Βασίλη Ζάχαρη" παρά με τον "ΖORO from KAVALA" κι ας είναι ο ένας και ο αυτός και γράφουν εξ ίσου σοβαρά.
Αυτά.
Βασίλης Ζάχαρης
Υ.Γ.
...παλιόπαιδα!
Πάλι με βάλατε να πιάσω το πληκτρολόγιο...
Προφανώς δεν κατάλαβες τι θέλω να πω Βαγγέλη ή κι αν κατάλαβες έχεις δικό σου σκεπτικό με το οποίο διαφωνώ και οριζοντίως και καθέτως.-Καταλαβαίνω το σκεπτικό σας είναι όντως άνισοι οι όροι όταν ομιλούμε για διαξιφισμούς.... Μην ξεχνάτε ότι εδώ είναι internet και όσο να το θέλουμε ή όχι ισχύει πολλές φορές το γνωστό ρητό "Arguing On The Internet Is Like Running In The Special Olympics: Even If You Win, You're Still Retarded." Είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω και αν σφάλω δεν θεωρώ υποτμητικό να παραδεχτώ το λάθος μου ή να "χαρακτηριστώ" για αυτό και είμαι επώνυμος. Άπλα apriori δεν είμαι ούτε θα είμαι ποτέ "αγγελοπουλικός" ή "καραϊκός" ή "πατριαρχικός" όσο κι αν έχω χαρακτηριστεί κατά καιρούς από κάποιοιους με τον άλφα ή τον βήτα. Είμαι και θα είμαι σολδατικός γιατί αυτό τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολλές φορές και έχει βελτιωθεί και έτσι θα προσπαθήσω με την βοήθεια του θεού να είναι. Τα άλλα έχουν μείνει στάσιμα και συνεχίζουν να συγκρούονται ανελέητα και βλέπω να συνεχίσουν να συγκρούονται για πολύ...Δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου δάσκαλο, μαθαίνω συνέχεια και προσπαθώ να κάνω reset όσες φορές γίνεται στο μυαλό μου και να είμαι πάντα ο άπιστος Θωμάς. Προσπαθώ να μην διαξιφίζομαι με αγνώστους αλλά δεν παύει να με εδιαφέρει η γνώμη τους και τα βρισίδια τους. Αν λοιπόν την συζήτηση την έβλεπα σαν διαξιφισμό τότε θα με πείραζε η ανωνυμία αλλά δεν την βλέπω έτσι![]()
Αγαπητε Βασιλη
Δεν συμφωνω οτι η επιθυμια επωνυμιας , ειναι ενδειξη ανασφαλειας . Τουλαχιστον για μενα δεν ισχυει αυτο . Εγω το λεω ''ευγενεια και δεοντολογια'' . Και εξηγουμε : Νομιζω οτι οποιοι και αν ειναι οι κανωνες του παιγνιδιου (εξ'αλλου παρα πολλοι στο παρων φορουμ προτιμουν την επωνυμια)
οταν πχ κριτικαρεις καποιον , θετικα ή αρνητικα , αυτος ο καποιος πρεπει για λογους ευγενειας και δεοντολογιας , να γνωριζει ποιος τον κριτικαρει . Η αποψη μου αυτη , ισως βεβαια να ωφειλετε οτι ειμαι της ''παλιας σχολης'' λογω
ηλικιας (εχω τα υπερδιπλασια απο εσενα χρονια) .
Επ' ευκαιρεια να σε ενημερωσω (αν δεν το γνωριζεις) , οτι καποια ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ παλαια μελη του φορουμ , εχουν ''φυγει'' (καλως ή κακως) στην ουσια απο αυτο (με την ενοια οτι εχουν γινει τελειως ανενεργα) , ακριβως διοτι επιθυμουσαν να συνομιλουν με επωνυμους και οχι με ανωνυμους . Και αυτο ειναι κατι που προσωπικα με εχει στεναχωρησει πολυ . Αλλα βλεπεις ''οι
κανωνες του παιγνιδιου'' (οπως γραφεις) ειναι αυτοι που ειναι . Μακαρι να μην ''φυγουν'' και αλλα μελη .
Γιατι η επωνυμια περιοριζει την ''ελευθερη κριση'' ; Αν ειμαστε επωνυμοι γραφουμε αλλα απο το αν ειμαστε ανωνυμοι ; Γιατι ; Δεν ειμαστε υπευθυνα ατομα ; Δεν εχουμε το θαρρος της γνωμης μας αν ειμαστε επωνυμοι αλλα το εχουμε οταν ειμαστε ανωνυμοι ; Εχουμε να κρυψωμε παραγματα και γι' αυτο
επιθυμουμαι την ''προστασια'' της ανωνυμιας ;
Παρακολουθω με πολυ ενδιαφερον ΟΛΑ τα μηνυματα σου στο φορουμ , γιατι
μου αρεσει το ''στυλ'' σου . Ομως με αυτο που εγραψες , ''με λιγότερο ενδιαφέρον αφού η ελευθερη κρίση περιορίζεται πια'' , νομιζω οτι αν καποιος το αναλυσει σε βαθος , διαπιστωνει οτι συνηγορεις υπερ της επωνυμιας , εστω
και χωρις να το θελεις .
Ευχαριστω για την ''αντοχη'' σου να διαβασεις το παρων μηνυμα .
Και πουσαι . Αν τυχον απαντησεις , παρακαλω η απαντηση σου να μην εμπιπτει στις περι σεβασμου διαταξεις . Γραψε ελευθερα οτι αισθανεσαι .
Τελειωνωντας (επιτελους) , σε ευχαριστω για την γνωστοποιηση των στοιχειων σου .
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σας είναι όντως άνισοι οι όροι όταν ομιλούμε για διαξιφισμούς.... Μην ξεχνάτε ότι εδώ είναι internet και όσο να το θέλουμε ή όχι ισχύει πολλές φορές το γνωστό ρητό "Arguing On The Internet Is Like Running In The Special Olympics: Even If You Win, You're Still Retarded." Είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω και αν σφάλω δεν θεωρώ υποτμητικό να παραδεχτώ το λάθος μου ή να "χαρακτηριστώ" για αυτό και είμαι επώνυμος. Άπλα apriori δεν είμαι ούτε θα είμαι ποτέ "αγγελοπουλικός" ή "καραϊκός" ή "πατριαρχικός" όσο κι αν έχω χαρακτηριστεί κατά καιρούς από κάποιοιους με τον άλφα ή τον βήτα. Είμαι και θα είμαι σολδατικός γιατί αυτό τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολλές φορές και έχει βελτιωθεί και έτσι θα προσπαθήσω με την βοήθεια του θεού να είναι. Τα άλλα έχουν μείνει στάσιμα και συνεχίζουν να συγκρούονται ανελέητα και βλέπω να συνεχίσουν να συγκρούονται για πολύ...Δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου δάσκαλο, μαθαίνω συνέχεια και προσπαθώ να κάνω reset όσες φορές γίνεται στο μυαλό μου και να είμαι πάντα ο άπιστος Θωμάς. Προσπαθώ να μην διαξιφίζομαι με αγνώστους αλλά δεν παύει να με εδιαφέρει η γνώμη τους και τα βρισίδια τους. Αν λοιπόν την συζήτηση την έβλεπα σαν διαξιφισμό τότε θα με πείραζε η ανωνυμία αλλά δεν την βλέπω έτσι![]()
Δεν είναι μόνο αυτό Βαγγέλη, εκτός και είναι οπότε σε λάθος μαγαζί μπήκαμε .(τουλάχιστον εγώ)
Εγώ εκτός από απλό φόρουμ θεωρούσα (αν είμαι λάθος διορθώστε με) ότι είναι και ένα μέρος όπου γίνονται επιστημονικού τύπου και ειδικού ενδιαφέροντος ανακοινώσεις και μίνι-τοποθετήσεις. Από ανθρώπους με ειδικές γνώσεις στα αντικείμενα που συζητάμε.
Από την μια λέμε να γράφουμε τεκμηριωμένα και επιστημονικά και από την άλλη δεν παρέχουμε τις προϋποθέσεις για να γίνει αυτό. Δεν μπορείς να βάλεις στο ίδιο "καλάθι" τον επιστήμονα που κάθετε και παραθέτει πηγές, στοιχεία, βιβλιογραφία και γενικά αναλώνεται να γράψει ένα σωστό μήνυμα με τον ανώνυμο όχλο. Εκ των ουκ ανευ!
Ο ένας γράφοντας επωνύμως και δημοσίως ρισκάρει π.χ. μια πιθανή παρεκτροπή δική του σε κάποιον που πιθανόν να πάρει στην πλάκα το μήνυμά του, και έτσι να εκτεθεί δημοσίως ενώ ο άλλος στην σιγουριά της ανωνυμίας δεν ρισκάρει τίποτα. Ρισκάρει ακόμα το ενδεχόμενο να έχει κάποιο λάθος στις απόψεις του που ενδεχομένως να διαπιστώσει αργότερα, το οποίο όμως θα "χρεωθεί" στον επώνυμο ενώ στον ανώνυμο δεν θα τον "ακουμπήσει". Ρισκάρει να χαρακτηριστεί μουσικά (Καραϊκός-Πατριαρχικός-Υπέρμαχος και Υπέρτατος... κτλ) με το όνομά του, με ότι αυτό συνεπάγεται, (π.χ προκατάληψη "Άντε μωρέ! Αυτός είναι Αγγελοπουλικός...") ενώ ο ανώνυμος δεν ρισκάρει τίποτα. Κι άλλα πολλά τέτοια. Δεν παίζουμε με ίσους όρους έτσι...
Και δέχομαι ότι ανώνυμα μέλη έχουν βοηθήσει πολλές φορές τις συζητήσεις (θυμάμαι έτσι πρόχειρα τον Deacon, τον/την psl) αλλά διαφωνώ με την λογική "ας προσφέρει και δεν μας πειράζει κι αν είναι ανώνυμος". Καλό και αυτό (γενικώς και φιλοσοφικώς) αλλά έχει τις αδυναμίες του. Εγώ όταν νευριάσω με κάποιον και του τα "χώσω" (που 'σαι Γιώργη, παίρνω την ευθύνη να αμαυρώσω την εικόνα του Β.Ζάχαρη που έχω διαμορφώσει με την παρουσία μου στο φόρουμ, αμαυρώνοντάς την μάλιστα και εκτός φόρουμ, ενώ ένας ανώνυμος τι ρισκάρει; Το πολύ-πολύ να μην του δίνουν σημασία εντός του φόρουμ...
Λοιπόν δεν είναι το ίδιο στην δική μου οπτική και εγώ προτιμώ να μιλάω με τον "Βασίλη Ζάχαρη" παρά με τον "ΖORO from KAVALA" κι ας είναι ο ένας και ο αυτός και γράφουν εξ ίσου σοβαρά.
Αυτά.
Βασίλης Ζάχαρης
Υ.Γ.
...παλιόπαιδα!
Πάλι με βάλατε να πιάσω το πληκτρολόγιο...
Τι είναι ρε παιδιά τα αλληλουάρια σε Βοeing 747 πάνω από την Οδησσό....;
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ!!!!!
Ατυχέστατο το ....."ρητό" για τους "Special Olympics" και λυπάμαι πολύ για όσους το ενστερνίζονται. Είναι πολύ λάθος και κρίμα γιατί κρίνουν τα πάντα με το ύψος του αποτελέσματος και όχι με όλα εκείνα που προϋποθέτουν το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
Φαίνεται κάποιοι δεν "παρακολούθησαν", δεν "είδαν" και δεν "άκουσαν" το "τρέξιμο" αυτών των αθλητών.
Συγκρίνουν τα πάντα με τα "ρεκόρ" και τα επακόλουθά τους. Μου θυμίζουν λίγο τα αφεντικά που μετρούν μόνο το αποτέλεσμα και λογαριάζουν τα πάντα με "εξαρτήματα μηχανής και ανταλλακτικά" που λέει και το τραγούδι. Δεν διέκριναν καμμιά αξία και ανθρωπιά στην όλη διαδικασία. Τουλάχιστον μια "καθαρότητα", μια "μη σκοπιμότητα", ένα "ευ αγωνίζεσθαι", μια "καθαρή προσπάθεια", μια "θέληση", μια "δύναμη υπέρβασης", μια "νέα αφετηρία", ένα "ειλικρινές χειροκρότημα", μια "επιβράβευση" και όχι ανταμοιβή, ...........
Τα πολλά reset χάλασαν το σκληρό δίσκο!!!! Φαίνεται ότι μαζί με τις γνώσεις του ...κιλού (για τέτοιες πρόκειται αφού σβήνονται για ψύλλου πήδημα) σβήνονται οι Αξίες και η Ανθρωπιά.
Να βράσω και τα μουσικά και τις εξυπνάδες και τις κοκορομαχίες και τα πλακώματα.
Λυπάμαι πολύ και εκ βάθους καρδίας.
Πάλι δεν με κατάλαβες Γιώργο...
Γρηγορίου τουπίκλην Στάθη, αλληλουϊάριον σε ήχο πλ. του α΄, αν δεν κάνω λάθος- τύποις εκδοθέν υπό της Α.Δ.
το γνωστό ρητό "Arguing On The Internet Is Like Running In The Special Olympics: Even If You Win, You're Still Retarded."
αλλά δεν την βλέπω έτσι![]()
Δεν πρόκειται να χαλάσεις τίποτα.Εδω πρέπει να είμαι προσεκτικός διότι όλοι προσπαθούν να σας φέρουν πίσω στο forum, ε μην τα χαλάσω εγώ τώρα......χμμμμ...
Το ότι η ψαλτική είναι και τέχνη και επιστήμη υπάρχει κάποιος που το αμφισβητεί; Και ποτέ δεν θα μπω στην συζήτηση της ποσόστωσης, "είναι 42,5% επιστήμη και τα ρέστα τέχνη...". Είναι τέχνη και επιστήμη (με αυτήν ακριβώς την σειρά όμως)....Είναι η ψαλτική επιστήμη ή η ψαλτική τέχνη;;;;...άλλο θέμα: έστω ότι είναι η ψαλτική επιστήμη...τριτο θέμα: και έστω ότι είναι τέχνη μετά επιστήμης (για να χωράμε ολοι....)
Εγώ δεν συμφωνώ με την τακτική της ανωνυμίας είτε έτσι είτε...γιουβέτσι Γιώργο. Γιατί να μην είναι εξ αρχής κάποιος επώνυμος και να τελειώνει η ιστορία;Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τα δεδομένα που παραθέτονται αλλά με τη δυνατότητα επεξεργασίας των δεδομένων. Κάποια δεδομένα "μπλοκάρουν" πολλές φορές έναν τρόπο σκέψης για ένα θέμα το οποίο είναι από πολλούς παραδεκτό και δεδομένο. Εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Τότε το ζήτημα αντιμετωπίζεται ως σύγκρουση "δύο διαφορετικών κόσμων" και ο λιγότερο διαβασμένος (λόγω μη θέλησης ή επιλογής ή εύκολης πρόσβασης στις πηγές με την οποία ενδεχομένως να είχε τη δυνατότητα προβληματισμού "αφ'εαυτού" και όχι επειδή του το λέει κάποιος) αμύνεται για "τα ιερά και τα όσια" που κινδυνεύουν να "χαθούν", να "αλλοιωθούν" και η επιστράτευση ὀλων των "όπλων" πιστεύει ότι είναι "καθήκον" του. Όταν φτάνουμε σε κάποιες συζητήσεις στο σημείο αυτό, τότε το πρόβλημα πιστεύω ότι γίνεται μεγαλύτερο με την ανωνυμία.