dimitrios.zaganas
Παλαιό Μέλος
Kάπου το είχα δει μελοποιημένο σε πλ.Δ´ (ρυθμός 3σημος). Αποδίδεται στον Σύγκελλο Προκόπιο Μελά (συνθέτη του Ευαγγελίου σε ηρωϊκό εξάμετρο) ή τον Β. Ονουφριάδη.
Last edited:
Απο 'κει που αρχίζει το sabah μ' αρέσει!! Ποιός είναι?
Kάπου το είχα δει μελοποιημένο σε πλ.Δ´ (ρυθμός 3σημος). Αποδίδεται στον Σύγκελλο Προκόπιο Μελά (συνθέτη του Ευαγγελίου σε ηρωϊκό εξάμετρο) ή τον Β. Ονουφριάδη.
Παναγιωτίδης ο Τρισμέγιστος
Εγώ το είχα ακούσει κιόλας αλλά δεν θυμάμαι από ποιον.... Όχι πάντως από ψάλτες σχολής Σακελλαρίδη....![]()
Δηλ. ειναι λαθος το ''Κλωναριδης'' που αναφερεται??Παναγιωτίδης ο Τρισμέγιστος
Και Θεοδοσίου Γεωργιάδη. Νομίζω πως το γράφει έτσι και στη Λειτουργία του.Ψάλτες "κλίματος" Παλάση ίσως...Κπολίτες την καταγωγή. Δεν έχει σχέση με Σακελλαρίδη...
Δηλ. ειναι λαθος το ''Κλωναριδης'' που αναφερεται??
Kάπου το είχα δει μελοποιημένο σε πλ.Δ΄ (ρυθμός 3σημος). Αποδίδεται στον Σύγκελλο Προκόπιο Μελά (συνθέτη του Ευαγγελίου σε ηρωϊκό εξάμετρο) ή τον Β. Ονουφριάδη.
Ο λαός γιατί βγαίνει εκτός κάδρου;Η Κυριακή προσευχή όπως και το σύμβολο της πίστεως απαγγέλονται από του αναλογίου ,είτε από τον ιεροψάλτη είτε από κάποια παιδάκια που έχουν εκπαιδευτεί προς τούτο. Τα υπόλοιπα είναι θα με συγχωρήσετε για τη φράση μου θεατρινισμοί !
Ο λαός γιατί βγαίνει εκτός κάδρου;
Τι εννοείται εδώ ως στάση;Σύμφωνα μὲ τὸ τυπικὸ τοῦ ἁγίου Σάββα ἡ Κυριακὴ προσευχὴ λέγεται ἀπὸ τοὺς μοναχοὺς σὲ ἑπτὰ στάσεις
---
Εμείς πάντως έχουμε και εγκύκλιο για την απαγγελία από όλο το εκκλησίασμα και η αλήθεια είναι πως το ''χαιρόμαστε'' ιδιαίτερα όταν συμβαίνει αυτό. Σήμερα λειτούργησα στη Λεόντειο σχολή όπου το Σύμβολο της Πίστεως και τη Κυριακή προσευχή την είπαν όλα τα παιδιά με μια φωνή. Επίσης έψαλαν το Άξιον Εστί (το τραγούδησαν για την ακρίβεια). Δεν θα μπω στην ουσία της απάντησής σας διότι το θέμα έχει εξαντληθεί κι αλλού και πλέον γνωριζόμαστε όλοι....Αφήστε τον λαό ήσυχο να προσευχηθεί, και μη του αλλάζετε/αλλοιώνετε τον μυστικό τρόπο προσευχής του. Ο λαός από μέσα του, μυστικώς, λέει το Πάτερ ημών, αιώνες τώρα. Η Προσευχή είναι μυστική σύμφωνα με τον λόγο του Κυρίου. Η εξωτερίκευση της Προσευχής, όπως και το "αυθόρμητο" ψάλσιμο στην Εκκλησία εκτός Αναλογίου (που δεν αφήνει ο άλλος τον διπλανό του να προσευχηθεί), πολλάκις είναι δείκτης υπερηφανείας.