neoklis
Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Επειδή το Γρηγοριανό μέλος είναι μια μουσική που μου αρέσει πολύ, τη βρίσκω άλλωστε πολύ πιο κατάλληλη ως εκκλησιαστική μουσική απ' ότι π.χ. τη Ρωσική πολυφωνία, όταν είδα αυτή την ανάρτηση, έψαξα στο διαδίκτυο να βρώ σχετικά ακούσματα, και βρήκα αυτό, που μου φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε βυζαντινό άκουσμα. Πλ. δ΄με ενδιάμεσα χρωματικά περάσματα. Έχει και ισοκράτημα. Είναι από το CD Le Chant Des Templiers του Ensemble Organum.
Παρότι ελάχιστα ξέρω για την εξέλιξη της εκκλησιαστικής μουσικής στη δύση, νομίζω ότι είναι ένα θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον, το πως από την «απλή» και «εκκλησιαστική» μονοφωνία, πέρασε στην «κοσμικότερη» πολυφωνία.
[Υ.Γ. Παρότι έψαξα τα θέματα, δεν βρήκα άλλο κατάλληλο μέρος γι' αυτή την ανάρτηση. Αν χρειάζεται ας μετακινηθεί.]
Παρότι ελάχιστα ξέρω για την εξέλιξη της εκκλησιαστικής μουσικής στη δύση, νομίζω ότι είναι ένα θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον, το πως από την «απλή» και «εκκλησιαστική» μονοφωνία, πέρασε στην «κοσμικότερη» πολυφωνία.
[Υ.Γ. Παρότι έψαξα τα θέματα, δεν βρήκα άλλο κατάλληλο μέρος γι' αυτή την ανάρτηση. Αν χρειάζεται ας μετακινηθεί.]