«Καλλίφωνος Αηδών» Νεκταρίου Μοναχού, Άγιον Όρος, 1933

NKontis

Παλαιό Μέλος
Τον εσπερινό δεν τον έχω πρόχειρο, αλλά επειδή ζητήσατε και την Καλλίφωνο Αηδόνα και ήταν πιο εύχερη στα βιβλία που έχω σκανάρει, ορίστε.
 

Attachments

  • Καλλίφωνος Αηδών.pdf
    4.5 MB · Views: 3,457
Last edited:

NKontis

Παλαιό Μέλος
Ξέχασα να σας πω (κυρίως για αυτούς που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα όλες τις λειτουργίες των αρχείων pdf) εάν εμφανίσετε την στήλη με τα Bookmarks που βρίσκεται αριστερά των σελίδων του βιβλίου, θα δείτε κάτι σαν περιεχόμενα που έχω βάλει. Πατώντας σε κάποιο από αυτά θα οδηγηθείτε στην αντίστοιχη σελίδα του βιβλίου. Τα βιβλία που σκανάρω τα κάνω όλα έτσι για πιο εύκολη περιήγηση και νομίζω πως βολεύει.

Όσοι ήδη το ξέρετε αγνοήστε αυτή τη σημείωση. Οι υπόλοιποι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και εσείς στα βιβλία που πιθανώς σκανάρετε.

Ευχαριστώ

Νεκτάριος Κόντης


Υ.Γ.: Και κάτι για τον τίτλο κ. Κουμπαρούλη. Είδα πως γράψατε χρονολογία εκδόσεως 1930. Όπως θα δείτε και στο εξώφυλλο του σκαναρισμένου, αυτό που έχω εγώ είναι η 8η έκδοση του 1984. Δεν γνωρίζω εάν έχει αλλάξει κάτι από την έκδοση του 1930 ή είναι φωτογραφική ανατύπωση της αρχικής. Έτσι απλώς για διευκρίνηση.
 
Last edited:

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
... Όσοι ήδη το ξέρετε αγνοήστε αυτή τη σημείωση. Οι υπόλοιποι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και εσείς στα βιβλία που πιθανώς σκανάρετε...

Μήπως ένας σύντομος οδηγός (how-to), σε ένα νέο θέμα, στην κατάλληλη ενότητα, θα μπορούσε να γίνει για τους υπόλοιπους;
 
Νεκτάριε, πολύ χρήσιμες και οι οδηγίες που μας ανέβασες.
Ήθελα να σε παρακαλέσω όποτε μπορέσεις βέβαια και έχεις χρόνο γιατί ξέρω πως εργάζεσαι, να ανεβάσεις όποιον απο τους άλλους τόμους της λειτουργίας του ''μουσικού θησαυρού'' μπορείς.
Ευχαριστούμε και πάλι.

Υ.Γ :Ο Γρηγόρης καλά είναι; να του δώσεις χαιρετισμούς!:)
Φιλικά Κωνσταντίνος
 

NKontis

Παλαιό Μέλος
Ξαναανέβασα το βιβλίο γιατί του ίσιωσα λίγο τις σελίδες που ήταν ελαφρώς στραβές από το σκανάρισμα. Είμαι λίγο τελειομανής, τί να κάνουμε; :wink:
Πάντως τώρα είναι έτοιμο για εκτύπωση.

Συγγνώμη για την αλλαγή!!!

Ευχαριστώ.
Νεκτάριος Κόντης
 

NKontis

Παλαιό Μέλος
να ανεβάσεις όποιον απο τους άλλους τόμους της λειτουργίας του ''μουσικού θησαυρού'' μπορείς.

Το πρόβλημα δεν είναι να τους ανεβάσω. Χώρο στο σκληρό σου δίσκο να έχεις να σου στέλνω!!! Έχω σκανάρει σχεδόν όλα τα βιβλία μου, καινούρια και παλιά. Το πρόβλημα είναι να μην μας βάλουν μέσα. Δεν ξέρω αλλά οι υπόλοιποι τόμοι του Μουσικού Θησαυρού δεν κυκλοφορούν ακόμα στο εμπόριο; Νομίζω πως ναι, δεν το έχω ψάξει όμως. Για κοίτα το και αν δεν κυκλοφορούν και δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα να ανεβάσουμε όχι μόνο αυτά αλλά και άλλα.
 
Απο προσωπικό ψάξιμο που έχω κάνει στο ίντερνετ διαπίστωσα τα εξής: Ο Εσπερινός του ''μουσικού θησαυρού'', έχει επανατυπωθεί πρόσφατα (το 2000) με άδεια απο μοναχούς του Αγίου Όρους.
Η Λειτουργία είχε επανατυπωθεί πάλι με σχετική άδεια το 1988.
Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για επανατύπωση και όχι για επανέκδοση.
Η επανέκδοση, έχει να κάνει με το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης που αποκτά επί του έργου κάποιο πρόσωπο, έχοντας την δυνατότητα ακόμα και να το αλλοιώσει, ανάλογα με την έκταση των δικαιωμάτων του.
Μέχρι στιγμής (αν κάνω λάθος ας μας το επισημάνει κάποιος) το έργο αυτό, δεν βρίσκεται ως πνευματική ιδιοκτησία στα χέρια κάποιου σύγχρονου εκδοτικού οίκου που να το εκμεταλεύεται αποκλειστικώς.
Π.χ η Αποστολική Διακονία, έχει πνευματικά δικαιώματα επί των έργων του Πρίγγου. Ο οίκος ''Μιχαήλ Πολυχρονάκης'', επανέκδοσε τη Μ.Εβδομάδα του Ραιδεστηνού κλπ.
Επίσης,δεν γνωρίζω να υπάρχουν κληρονόμοι επί του έργου, που να έχουν δικαιώματα επί αυτού ή να τα παραχώρησαν σε κάποιον οίκο.
Ακόμη οι αγιορείτες μοναχοί, μην ξεχνάμε πως έδωσαν άδεια για επανατύπωση του έργου.
Η επανατύπωση σημαίνει πως ένα έργο ,βγαίνει σε αντίγραφα στην πρωτότυπή-αρχική του όμως μορφή,χωρίς (απαραίτητα) να το καρπώνεται κάποιο πρόσωπο ή οίκος. Δηλαδή έχουμε στα χέρια μας αντίγραφα του πρωτότυπου, σαν να λέμε φωτοτυπίες βιβλιοδεμένες.
Στο εμπορικό τώρα κομμάτι, το έργο κυκλοφορεί στο εμπόριο ακόμα, ομως έχει αρχίσει πλεον να γίνεται σχετικά δυσεύρετο και κυκλοφορεί σε συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία και όχι στα κεντρικά π.χ της Αθήνας.
Να πω ακόμη πως με ένα λεπτομερές ψάξιμο στο νετ, βρήκα σε ορισμένα καταστήματα-και πάλι όχι εύκολα-τον Εσπερινό της σειράς και απο ελάχιστα έως καθόλου την Λειτουργία!!!!
Το γεγονός αυτό το καθιστά σπάνιο και ίσως οδηγήσει στην οριστική του απόσυρση, καθώς είχε νομίζω ήδη μία φορά αποσυρθεί.
Πέραν αυτών, θεωρώ πως το βιβλίο λόγω του περιεχομένου του, έχει πλέον τον χαρακτήρα του ''κλασικού'', που όπως και άλλα βιβλία αυτού του τύπου-που δεν έχουν επανεκδοθεί- έχουν ανέβει στο φόρουμ. Βοηθάμε έτσι νομίζω, να μην χαθούν τέτοια σπάνια βιβλία και να διατηρηθούν όσο γίνεται.
Αν είχαμε να κάνουμε με ένα πιο σύγχρονο βιβλίο, του οποίου μάλιστα ζει και ο εκδότης π.χ ο κύριος Παϊκόπουλος, να μην είναι εξαντλημένο ή υπό εξάντληση, τότε θα είχαμε πρόβλημα.
Εν τέλει αφού συγκατατίθεται και ο κύριος διαχειριστής, νομίζω πως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο βιβλίο.
Πάντως ακόμα και αν προέκυπτε κάτι, δεν υπάρχει κανένας φόβος να πάει κάποιος...μέσα,αφού στην χειρότερη των περιπτώσεων το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι απλά,να αποσυρθεί το υλικό απο το φόρουμ:wink:. Κάτι τέτοιο δεν έχει σχέση με την συγκεκριμένη περίπτωση και το εν λόγω βιβλίο.
Για τα άλλα που λές πως έχεις σκανάρει, θα πρέπει να τα συζητήσουμε ξεχωριστά, αφού δούμε πρώτα ποια είναι.Είναι όμως αξιέπαινο,το ότι σκάναρες τόσα βιβλία και έχεις διάθεση να τα μοιραστείς.
Ο λόγος τώρα σε εσένα.:wink:
 
Last edited:

NKontis

Παλαιό Μέλος
Ε, καλά. Αν είναι να μην μας βάλουν μέσα όπως λες, τότε να ανεβάσω και την Λειτουργία για να μην μου λες μετά ότι δεν στο έδωσα. Όχι τώρα όμως. Κάτσε να το βρω. Είναι πολλά τα Gbs και λίγο άναρχα στο δίσκο (στην τοποθέτηση δεν είμαι και τόσο τελειομανής :D )
 
Ε, καλά. Αν είναι να μην μας βάλουν μέσα όπως λες, τότε να ανεβάσω και την Λειτουργία για να μην μου λες μετά ότι δεν στο έδωσα. Όχι τώρα όμως. Κάτσε να το βρω. Είναι πολλά τα Gbs και λίγο άναρχα στο δίσκο (στην τοποθέτηση δεν είμαι και τόσο τελειομανής :D )

Ναι τουλάχιστον να είχαμε το βιβλίο για παρηγοριά....στο κελί 33
:D:D:D.
Όποτε πάντως το βρεις ανέβασέ το (όχι τώρα αμέσως, αλλά απόψε σίγουρα):D.
Σε ευχαριστώ:wink:
 

xelwnas

Παλαιό Μέλος
Ε, καλά. Αν είναι να μην μας βάλουν μέσα όπως λες, τότε να ανεβάσω και την Λειτουργία για να μην μου λες μετά ότι δεν στο έδωσα. Όχι τώρα όμως. Κάτσε να το βρω. Είναι πολλά τα Gbs και λίγο άναρχα στο δίσκο (στην τοποθέτηση δεν είμαι και τόσο τελειομανής :D )

Και τον επσερινο, και το ειρμολογιο ισως;;;:wink:
 
Top