[Ανακοίνωση] Ο Κ. Πρίγγος μιλάει για Χ. Ταλιαδώρο (βίντεο ντοκουμέντο)

giorgos052

Γεώργιος Μ. Καλογερόπουλος
πολύ καλό φίλε Γιώργο το βίντεο όντως ντοκουμέντο μήπως γνωρίζεις πότε ηχογραφήθηκε αυτή η συνέντευξη; Δεν έχω γνωρίσει από κοντά τον Χαρίλαο Ταλλιαδώρο αλλά από τον δασκαλό μου που έτυχε να ψάλλει σε ενα πανηγύρι μαζί του μου είπε τα καλύτερα λόγια εχει τεράστιες γνώσεις και φαίνεται ξεκάθαρα η πολυετής εμπειρία του στα αναλόγια
 

Dimitris Fakinos

Παλαιό Μέλος
Στην αρχή, έχω την αμυδρά εντύπωση ότι ακούγεται ο κύριος Μαφίδης.

Πάντως, και ο πρώτος μου δάσκαλος, ο κυρ Κωνσταντίνος Καλλίνικος, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τον Άρχοντα Ταλιαδώρο με προέτρεπε να ακούω.
 
Last edited:

DELLOPOULOS

Μέλος
Στην αρχή, έχω την αμυδρά εντύπωση ότι ακούγεται ο κύριος Μαφίδης.

Πάντως, και ο πρώτος μου δάσκαλος, ο κυρ Κωνσταντίνος Καλλίνικος, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τον Άρχοντα Ταλιαδώρο με προέτρεπε να ακούω.

Καλό είναι αγαπητέ μου να ακούς πιο πολύ αυτούς που μοιάζει το ψαλσιμό τους και με άλλους επίσης καταρτιζμένους ψάλτες συνεχιστές της παράδοσης και όχι με τους φτιάχνοντας το δικό τους στυλ .Ακου λοιπόν μόνο Κωνσταντινοπολίτες.
 

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Μπραβο Γιωργο.

Για το του λογου το αληθες ομως, το βιντεακι το εχω φτιαξει εγω, και το ειχα ανεβασει στο facebook μου περισυ τα Χριστουγεννα. Απο τοτε βεβαια πολλοι το κατεβασαν και ανεβασαν και αλλου, χωρις βεβαια να αναφερουν την πηγη αλλα και ουτε ενα ευχαριστω. Τελος παντων, οχι δηλαδη οτι εχει σημασια.

Το αποσπασμα με τον κ.Μαφιδη ανηκει σε μια μεγαλυτερης διαρκειας ιδιωτικη συνεντευξη, που πηραν δυο πολυ καλοι φιλοι και εκλεκτα μελη του ψαλτολογιου, τα οποια ευχαριστω, αλλα δεν ονομαζω για να μην βρουν τον μπελα τους. Εγω απλως εκανα την συρραφη.

Απο κει και περα, ο Ταλιαδωρος ειναι μια απο τις τελευταιες μεγαλες μορφες του περασμενου αιωνος και ισαξιος των παλαιωτερων. Μετα τον Στανιτσα πρεπει να ειναι ο ποιο καταγεγραμμενος μεγαλος Πρωτοψαλτης (εκεινου του βεληνεκους), ασχετα αν στο Ψαλτολογιο δεν ανεβαινουν ηχογραφησεις.
 
Last edited:

erasitexnis

Dimitris Petropoulos
Eιχα την μεγάλη τιμή και τύχη να ψαλω με τον αρχοντα Χ. Ταλιαδωρο την περασμενη Κυριακη, ψελνω στον Ι.Ν. Αγ Αναργυρων στα Λ. Αιδηψου εκει παραθεριζει ο δασκαλος καθε χρονο και διαμένει στο ξενοδ. οπου εργαζομαι, οποτε μετα απο θερμη παρακληση μας εκανε την μεγαλη τιμη παρολο που βρισκοταν στην περιοχη για ξεκουραση και ηρεμια να ερθει στο ψαλτηρι, ετσι μπορεσαμε να "κλεψουμε" και εμεις λιγο απο το μεγαλειο, την τεχνη, και το υφος του αρχοντα. Ενας υπεροχος ανθρωπος και πολυ ταπεινος.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Το πρώτο μέρος είναι πράγματι ο Μαφίδης. Είναι από την κουβέντα που κάναμε στην επίσκεψή μας με τον Μιχάλη Μαμάη στις 12-12-2009.

Το β' μέρος το έγραψε ο Πρίγγος αφού άκουσε μια κασέτα του Ταλιαδώρου. Ανέβηκε παλαιότερα στο Ψαλτολόγιο, όμως πλέον αποσύρθηκε για το γνωστό πρόβλημα με την ΑΔ. Αντίστοιχες εγγραφές έκανε για τον Χρύσανθο, τον Χατζημάρκο, τον Τσατσαρώνη και για τηνν ομάδα που τον επισκέφτηκε το 1959 και τον ηχογράφησε, μεταξύ των οποίων και ο π. Σεραφείμ Φαράσογλου.
 

IsoFAn

Φανάρας Γεώργιος
Μπραβο Γιωργο.

Για το του λογου το αληθες ομως, το βιντεακι το εχω φτιαξει εγω, και το ειχα ανεβασει στο facebook μου περισυ τα Χριστουγεννα. Απο τοτε βεβαια πολλοι το κατεβασαν και ανεβασαν και αλλου, χωρις βεβαια να αναφερουν την πηγη αλλα και ουτε ενα ευχαριστω.
Οντως το κατεβασα απο το facebook στο οποιο ειμαστε και φιλοι αλλα δεν
ηξερα οτι το εφτιαξες εσυ και μαλιστα δεν ηξερα και σε ποιον να πω ενα
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστω που επαινει τον δασκαλο μου!!!
Α...ωστε εσυ το εφτιαξες λοιπον...
Μπραβο σου και ευχαριστω κι εγω προσωπικα αλλα
και ολοι μας πιστευω εδω μεσα για το ηχητικο ντοκουμεντο
που "μοντάρισες" τοσο καλλιτεχνικα!!!
EΙΣΑΙ MASTER (YIANNI) :wink:​
 
Last edited:

IsoFAn

Φανάρας Γεώργιος
1. όμως πλέον αποσύρθηκε για το γνωστό πρόβλημα με την ΑΔ.
1. TI EINAI TO ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ AΔ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ!!!
2. Αντίστοιχες εγγραφές έκανε για τον Χρύσανθο, τον Χατζημάρκο, τον Τσατσαρώνη .
2. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΕΔΩ? Ο ΠΡΙΓΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ? ΑΝ ΝΑΙ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ?
3. και για την ομάδα που τον επισκέφτηκε το 1959 και τον ηχογράφησε, μεταξύ των οποίων και ο π. Σεραφείμ Φαράσογλου
3. Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΗΓΕ ΝΑ ΗΧΟΓΡΑΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΙΓΓΟ? ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ?
Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΑΡΑΣΟΓΛΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ? ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ...
4. Το πρώτο μέρος είναι πράγματι ο Μαφίδης. Είναι από την κουβέντα που κάναμε στην επίσκεψή μας με τον Μιχάλη Μαμάη στις 12-12-2009.
4. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΜΑΦΙΔΗ..ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.. ΤΙ ΦΥΣΕΩΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΗΤΑΝ.. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΓΙΝΕ..κλπ
ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!
 
Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
1. TI EINAI TO ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ AΔ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ!!!

2. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΕΔΩ? Ο ΠΡΙΓΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ? ΑΝ ΝΑΙ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ?

Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΗΓΕ ΝΑ ΗΧΟΓΡΑΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΙΓΓΟ? ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ?
Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΑΡΑΣΟΓΛΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ? ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ...ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ..
Παλαιότερα ήταν on-line σχεδόν όλες οι εγγραφές του Πρίγγου που κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι, όμως απείλησε η Αποστολική Διακονία που έχει τα δικαιώματα του Πρίγγου και κατέβηκαν.

Αναφέρθηκα συνολικά γιατί στα παλαιότερα μέλη είναι λίγο-πολύ γνωστά. Αν θέλετε, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με ΠΜ για να σας στείλω τις ηχογραφήσεις που ανέβηκαν σε mp3.

Για τον Τσατσαρώνη το σχετικό αρχείο είναι εδώ.
Για την ομάδα που αναφέρω τις λεπτομέρειες τις αναφέρει ο ίδιος ο Πρίγγος στο πρώτο κομμάτι της ηχογράφησης που επισυνάπτω, καθώς και σε κάποια από τα επόμενα.
Στον Χρύσανθο υπάρχει έπαινος στην ηχογράφηση που έκαναν στην Περαχώρα στο Λουτράκι μετά το «Ανέβη ο Ιησούς» που λέει ο Πρίγγος. Μάλιστα, εκεί ψάλλουν και κάποια μέλη μαζί.
 

Attachments

  • 01-KonstantinosPringos-Farasoglou-OmiliaPringou.mp3
    973.5 KB · Views: 58
  • 12-KonstantinosPringos-Farasoglou-OmiliaPringou.mp3
    1.2 MB · Views: 52

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
4. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΜΑΦΙΔΗ..ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.. ΤΙ ΦΥΣΕΩΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΗΤΑΝ.. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΓΙΝΕ..κλπ
ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!
Είχα κατεβεί τον περασμένο Δεκέμβρη στην Αθήνα για το συνέδριο του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας. Στις συνεδρίες παρίστατο και ο κ. Μαφίδης, παλαιός Πολίτης Πρωτοψάλτης (σήμερα έχει πατημένα τα 90), ο οποίος έχει χρηματίσει κανόναρχος του Ναυπλιώτη, μαθητής του Βιγγοπούλου κλπ. Έτσι σκεφτήκαμε με τον Μιχάλη τον Μαμάη και με έναν άλλο φίλο και συμφορουμίτη (που τελικά δεν μπόρεσε να παραβρεθεί) να κανονίσουμε επίσκεψη στο σπίτι του για να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να ακούσουμε τις εμπειρίες του από του μεγάλους δασκάλους της Πόλεως και του Πατριαρχείου. Πήγαμε την επομένη της λήξεως του συνεδρίου. Χείμαρρος! Οι ιστορίες και οι συμβουλές δε σταματούσαν! Αφού δεν καταλάβαμε πώς πέρασαν 2,5 ώρες!!! Ήταν και η αιτία που έχασα το τρένο, όμως χαλάλι. Δυστυχώς, από συστολή, αργήσαμε να τον ρωτήσουμε αν μας αφήνει να τον ηχογραφήσουμε κι έτσι περίπου μισή ώρα που μας μιλούσε για την παιδική του ηλικία και περιστατικά με τον Ναυπλιώτη γράφηκε μόνο στο μυαλό μας.

ΥΓ: Από την ίδια επίσκεψη και το απόσπασμα αυτό.
 
Last edited:

IsoFAn

Φανάρας Γεώργιος
. Αν θέλετε, μπορούμε να επικοινωνήσουμε να σας στείλω τις ηχογραφήσεις που ανέβηκαν σε mp3.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΕΧΩ

«Ανέβη ο Ιησούς» που λέει ο Πρίγγος.
ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ?
 
Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Συγγνώμη, λάθος εκ παραδρομής. Μετά το «Ανέβη ο Ιησούς» που λέει ο Χρύσανθος ήθελα να πω. Το «Ανέβη ο Ιησούς» το λέει και ο Πρίγγος σε δύο εγγραφές και από τη μέση και εξής σε μία άλλη. Θα σας τα στείλω, αν είναι, ταχυδρομικώς. Ελέγξτε εν τω μεταξύ για ΠΜ σε κανένα 5 λεπτο.
 
Top