haris1963
παλαιότατο μέλος
Παίρνοντας ἀφορμὴ ἀπὸ αὐτὴ τὴν ὑπο-συζήτηση (μην. 19 καὶ ἐφεξῆς), παρουσιάζω σήμερα τὴν ἐξαιρετικὴ αὐτὴ δοξολογία τοῦ Γερμανοῦ Νέων Πατρῶν, σὲ ἦχο Β'. Ἠ δοξολογία αὐτή εἶναι τόσο ὡραία, πού ὑποστηρίζει καίρια τὸ ἐπιχείρημα, πὼς τὰ μαθήματα τῶν μεταγραφῶν τοῦ Χουρμουζίου ποὺ βρίσκονται στὴν ΕΒΕ, τῆς Βιβλιοθήκης τοῦ ΜΠΤ, εἶναι στὴν ουσία "θαμμένα". Γιὰ ποιὸ ἄλλο λόγο ἕνα τέτοιο "διαμάντι", δἐν ἔχει (ἀπ΄ ὅσο τουλάχιστον γνωρίζω) ἐκδοθεῖ, ὥστε νὰ περάσῃ στὸ σύγχρονο ρεπερτόριο;
Ἰδού λοιπόν, γραμμένη στὸν Μελωδὸ, μὲ μόνες προσθῆκες ἀπὸ ἐμένα, τὰ ἰσοκρατήματα καὶ δύο ἤ τρεῖς ἀναπνοὲς (σταυροὺς) γιὰ ἀλλαγὴ λέξης σὲ ἴδιο φωνῆεν. Παραθέτω καὶ τὰ χφφ τοὺ Χουρμουζίου (ποὺ ἀνέβασε στὸ φόρουμ ὁ κ. Θεοδωράκης, τὸν ὁποῖο εὐχαριστοῦμε βαθύτατα) , καθὼς καὶ μιὰ δικὴ μου ἐκτέλεση-ἐρμηνεία (γιατὶ παραπονοῦνται καὶ οἱ φίλοι μου στὸ φόρουμ πὼς δὲν ἀνεβάζω ἠχογραφήσεις τελευταῖα), ποὺ ἔκανα ζωντανὰ στὴν ἐκκλησία καὶ πρόσθεσα κατόπιν ἰσοκρατήματα, ἀπό ἐμένα πάλι στὸ Adobe Audition. Τὴν ἠχογράφηση βέβαια, τὴν ἀνέβασα στὴν οἰκεία ἑνότητα κι ἐδῶ ἔβαλα τὸν σύνδεσμο.
Δοξολογία Β' ἤχου Γερμανοῦ Νέων Πατρῶν, ψάλλει ὁ Χάρης Συμεωνίδης
Ἰδού λοιπόν, γραμμένη στὸν Μελωδὸ, μὲ μόνες προσθῆκες ἀπὸ ἐμένα, τὰ ἰσοκρατήματα καὶ δύο ἤ τρεῖς ἀναπνοὲς (σταυροὺς) γιὰ ἀλλαγὴ λέξης σὲ ἴδιο φωνῆεν. Παραθέτω καὶ τὰ χφφ τοὺ Χουρμουζίου (ποὺ ἀνέβασε στὸ φόρουμ ὁ κ. Θεοδωράκης, τὸν ὁποῖο εὐχαριστοῦμε βαθύτατα) , καθὼς καὶ μιὰ δικὴ μου ἐκτέλεση-ἐρμηνεία (γιατὶ παραπονοῦνται καὶ οἱ φίλοι μου στὸ φόρουμ πὼς δὲν ἀνεβάζω ἠχογραφήσεις τελευταῖα), ποὺ ἔκανα ζωντανὰ στὴν ἐκκλησία καὶ πρόσθεσα κατόπιν ἰσοκρατήματα, ἀπό ἐμένα πάλι στὸ Adobe Audition. Τὴν ἠχογράφηση βέβαια, τὴν ἀνέβασα στὴν οἰκεία ἑνότητα κι ἐδῶ ἔβαλα τὸν σύνδεσμο.
Δοξολογία Β' ἤχου Γερμανοῦ Νέων Πατρῶν, ψάλλει ὁ Χάρης Συμεωνίδης
Attachments
Last edited: