Ιδού και οι σελίδες 250-300. Στο επόμενο (πρώτα ο Θεός) θα ανεβάσω έτοιμο το βιβλίο.
Ευχαριστούμε τον π. Μάξιμο για τις υποδείξεις.
Ιδού και οι σελίδες 250-300. Στο επόμενο (πρώτα ο Θεός) θα ανεβάσω έτοιμο το βιβλίο.
Ευχαριστούμε τον π. Μάξιμο για τις υποδείξεις.
...ο Μαμάης όμως όχι.
Δυστυχώς, για κάποιον που ενδεχομένως σκόπευε να τη χρησιμοποιήσει φέτος, δεν πρόλαβα να τελειώσω τη Μ. Εβδομάδα του Βουδούρη για μόλις 30 σελίδες.
Ορίστε λοιπόν το μέχρι στιγμής δακτυλογραφημμένο. Είναι "κομπλέ" μέχρι ΚΑΙ τη Μ. Παρασκευή εσπέρας. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να "παραγγείλει" κάτι ας μου πει.
Και του χρόνου!
Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να "παραγγείλει" κάτι ας μου πει.
Ευχαριστούμε! Βάλε και το mel όμως
Χ
Μιχάλη, επειδή καλό είναι να τα ανεβάσεις όλα, ώστε να μπορεί κάποιος που χειρίζεται τον Μελωδό, να αλλάξει λ.χ. σε όλα γραμματοσειρά, αρχιγράμματα κ.λ.π. για να μην παιδεύσαι, επίλεξέ τα όλα μαζί και κάνε τα ένα rar (ή zip) και ανέβασέ το. Πάλι μικρό θα είναι, καθώς τα αρχεία που φτιάχνει ο Μελωδός είναι ελάχιστου μεγέθους.Αμέσως. Επειδή όμως όπως βλέπετε (για τεχνικούς λόγους) το αρχείο mel είναι σπασμένο σε πολλά μικρά, καλύτερα εφόσον κάποιος θέλει κάποιες συγκεκριμένες σελίδες, ας μου πει.
Μιχάλη, επειδή καλό είναι να τα ανεβάσεις όλα, ώστε να μπορεί κάποιος που χειρίζεται τον Μελωδό, να αλλάξει λ.χ. σε όλα γραμματοσειρά, αρχιγράμματα κ.λ.π. για να μην παιδεύσαι, επίλεξέ τα όλα μαζί και κάνε τα ένα rar (ή zip) και ανέβασέ το. Πάλι μικρό θα είναι, καθώς τα αρχεία που φτιάχνει ο Μελωδός είναι ελάχιστου μεγέθους.
Χ.
Οι σελίδες 17-64 είχαν γραφτεί με το ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ των π. Εφραίμ-Σουλδάτου Στέφανου.
Με την αναμενόμενη αναβάθμιση του ''Μελωδού'' θα έχουμε και το ocr, οπότε δεν χρειάζεται να ξαναγραφούν με τον μελωδό, απλά να σκαναρισθούν, και να ελεγχούν.Μιχάλη, τί να σου υποσχεθούμε για να τις (ξανά)-κάνεις και αυτές με το Μελωδό ώστε να είναι όλο το βιβλίο ομοιόμορφο;
Χωρίς πίεση. Στο μέλλον. Εάν θέλεις και μπορείς.
Συμφωνώ απόλυτα. Ως ενα μικρό δείγμα έκανα τον όρθρο της Μεγάλης τρίτης που ψάλλεται την Μ. Δευτέρα εσπέρας , και το επισυνάπτω σε pdf & .mel.Σκέφτομαι μάλιστα σοβαρά να θέσουμε περιορισμό στα μουσικά μέλη που ανεβαίνουν στην εργασία αυτή μόνο με το Μελωδό να είναι γραμμένα. Θα μας σώσει από αρκετό κόπο στο μέλλον πιστεύω. Καλό θα ήταν να οριστούν και συγκεκριμένες αισθητικές παράμετροι π.χ. μέγεθος γραμματοσειράς κτλ.
Συμφωνώ & επαυξάνω. Τεράστια η προσφορά σου Μιχάλη, και της Κυρίας Ντόβα Ελένης βεβαίως βεβαίως, συγχαρητήρια.Μιχάλη, να είσαι πάντα καλά. Κάνεις καλή δουλειά και οι καρποί της προσφοράς σου θα φανούν στο μέλλον
Να βρούμε χορηγό. Σκεφτόμουν να κάνω ένα blog για αυτό αλλά δεν έχω και πάρα πολύ χρόνο.
κύριε Κιαμηλίδη τι να πω....επαγγελματική δουλειά. Εγώ την έχω δει τη δουλειά κάπως crude, δηλαδή να βγει το βιβλίο σύντομα και ας μην είναι τέλειο "οπτικά". Τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί κάποιος πρόθυμος να το εκδόσουμε.
Τις σελίδες 17-65 ναι, πρέπει να τις "Μελωδοποιήσουμε" αλλά ας βγει πρώτα στη φόρα ολόκληρο το βιβλίο και μετά.
Να καθορίσουμε πρότυπα στάνταρ λίγο δύσκολο γιατί ο μακαρίτης γράφει διαφορετική ποσότητα μουσικής σε κάθε σελίδα. Οπότε αν πούμε πχ περιθώριο ΤΑΔΕ και απόσταση μεταξύ σειρών ΔΕΙΝΑ θα δούμε ότι κατά τη δακτυλογράφηση είναι αδύνατον να αντιστοιχεί η κάθε σελίδα του χειρόγραφου με την ηλεκτρονική σελίδα (δηλαδή η πχ σελ. 50 του Βουδούρη δεν θα περιέχει ότι και η 50 η δικιά μας κατά τη δακτυλογράφηση).
Αν όμως πρόκειται να εκδοθεί το έργο τότε δεν μας ενδιαφέρει πλέον αυτή η αντιστοιχία, οπότε καθορίζουμε τα πρότυπα και γράφουμε.
Να βρούμε χορηγό. Σκεφτόμουν να κάνω ένα blog για αυτό αλλά δεν έχω και πάρα πολύ χρόνο.