ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ;6875 said:
Επισυνάπτω το ήμισυ περίπου του Δοξαστικού των Αγίων Πατέρων απομαγνητοφωνημένο. Ενδεχομένως να υπάρχουν καί λάθη. Στις καταλήξεις, εν γνώσει μου, δεν σημειώνω τα τσακίσματα με τρίγοργον που κάνει ο Στανίτσας, καθ΄ ότι στις συγκεκριμένες θέσεις μου είναι αντιπαθείς. Επίσης στις καταλήξεις προτιμώ κάπου να τελειώνω με κλάσμα (2 χρόνοι). Μάλλον θα ακολουθήσει συνέχεια.
Αγαπητε Κωστα Χριστος Ανεστη .
Σε ευχαριστω για την απομαγνητοφωνηση που μας προσεφερες και θα περιμενω και την ολοκληρωση της . Την θεωρω λιαν επιτυχη και μπραβο . Θα μου επιτρεψεις καποια σχολεια που δεν ειναι ουτε παρατηρησεις ουτε υποδειξεις .
Αν το εγραφα εγω , ισως να προσθετα μερικα παρεστιγμενα , κυριως δεξια του γοργου , εκει που καλως χρησιμοποιεις τα υφεν , οπως ακριβως το εχεις στο δευτερο
ω στην θεση ''ω θεια ..'' . Ακομα στο
''θεηγοροι οπλιται'' δεν νομιζω οτι γινεται χρωματικος . Συνεχιζει διατονικα .
Λες
''δεν σημειωνω τα τσακισματα με τριγοργο ..'' . Αν εννοεις το ''τσακισμα''
που κανει στις εντελεις καταληξεις , δεν ειναι τριγοργο αλλα διγοργο . Δηλαδη : Ειναι η νοτα που θελει (συνηθως ολιγον ή αποστροφος ή ισον) να
καμει την καταληξη , μετα ακολουθει ισο (κατω απο τις δυο αυτες νοτες μπαινει ομαλο ) πανω στο οποιο ειναι το διγοργο με παρεστιγμενο , μετα αποστροφος και μετα ολιγον και τελος ισον (με κλασμα ή χωρις κλασμα οποτε ακολουθει μια σιωπη) . Αυτη ακριβως τηνεκτελεση ηθελε ο αοιδιμος αρχωντας και αυτη εκανε , ασχετα αν την σημειωνε ή οχι . Το ειχαμε συζητησει προσωπικα το θεμα . Τωρα για το παρεστιγμενο στο διγοργο , αλλοι (οπως εγω ) , το θελουν οχι αριστερα του πρωτου (κατω) γοργου , αλλα αριστερα του δευτερου (πανω ) γοργου .
Τωρα για αυτο που λεει ο αγαπητος Γαλανης και εγω ειμαι της αποψης , οταν
απομαγνητοφωνουμαι κατι , να το γραφουμε ως εχει . Αν δεν μας αρεσει κατι
οταν τυχει να ψαλλωμαι τη συγκεκριμενη θεσει και ειμαστε μονοι , ας το ψαλλωμε οπως μας αρεσει .
Και παλι
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την πολυ καλη προσπαθεια (το να απομαγνητοφωνει κανεις τον Στανιτσα , δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα του κοσμου) και
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .